Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Hani annesütü en değerli besindi...
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumHani annesütü en değerli besindi...

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
SCARLET Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 18
Mesajın Direkt Linki Konu: Hani annesütü en değerli besindi...
    Gönderim Zamanı: 31 Tem 2009 Saat 09:20

Sevgili Kadir Bey,

Bu defa size yazacaklarım sorularımdan ziyade,üzüntü ve hayıflanmamı anlatmak için.Dün 6. ayını bitiren ve bugüne kadar neredeyse sadece annesütü ile beslenen oğlumun kontrolü için ,bebek doğduktan sonra da doktorumuz da olan yakın arkadaşımızın yanına gittik.Forumlarda annelere hekimlerin yaptıkları yönlendirme ve tedavileri okudukça ,inanamıyor ve bunların benim başıma da gelmeyeceğini düşünüyordum.Rutin ölçümler ve aşılardan sonra doktorumuz bir ek gıda listesi tutuşturdu elime,yanınında da demir damlası yazılı olan reçete !Listeye göre öncelikle oğlumu emzirmeyi bırakmam gerekiyor.Neden mi? Çünkü anne sütü ile bana verilen listeyi birlikte yedirirsem zaten 9.900 kg. Ve 71 cm olan oğlumunun bile sütüme yeri kalmayacak.Önce emzirip sonra bunlardan vereceğim değil mi diye sorduğumda ise bana ‘’ Hayır yer kalırsa emzirirsin,bunlara ihtiyacı var artık ‘’ diye cevap verdi.Çocuğumun 6 kaşık mama ve bol pirinç unu ile tarif edilen muhallebiye nasıl bir öncelikle ihtiyacı olağına inanamadım.Benim zaten bir süredir verdiğim ve oğlumun severek de içtiği kutu sütleri ise bir anlattı ki sanırsınız zehir !!! Kendimi tutamayarak yazdığı demir damlası ile ilgili üç beş kelime edecek oldum,proflaktik dozun muhakkak gerektiğine dair bir sürü tıbbi bilgi verdi bize.Bizler toplumun büyük bir kısmına göre sizin ve sizin gibi hekimlerin yönlendirmeleri ile doğru bilgiye çok daha kolay ulaşabilen şanslı ve küçük bir kesim anneyiz.Ya diğerleri...adeta bir mama firması tarafından hazırlanmış gibi duran besin listesi ile evine dönen yüzbinlerce aile ?

Amacımız elbette uzun ve zorlu bir eğitimden geçmiş hekimleri sorgulamak değil,ancak ilaç,hastane,mama sarmalında sağlıksız ve maddi külfetlerle dolu bir sisteme artık hiç saygım kalmadı malesef.Keşke daha çok doğru bilgiyi daha çok insana ulaştırmak için bizlerinde  elinden bir şey gelse.Bir kere daha hepimiz adına teşekkür etmek istedim.

Sevgiler

Yukarı Dön
duygu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör
Simge
Dedektifler Odası Başkanı :)

Puanlar: 7000
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Tem 2009 Saat 09:32
Merhaba,

Kadir Bey ben de arkadaşıma katılıyor ve şunu eklemek istiyorum. 2,5 yaşındaki oğlumu şimdiye kadar en az 7-8 değişik doktora götürdüm. Masasında 1 biberonluk promosyon mama bulunmayan ve bunu şeker dağıtır gibi dağıtmayan  tek doktor sizdiniz.

Saygılar... 
Yukarı Dön
elif2 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 352
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Tem 2009 Saat 10:05

Bende arkadaşlara katıldığımı söylemek isterim.

Kızım 2 yaşındayken Kadir Bey,i tanıdım,söylediklerini uygulayarak kızımın boy ve kilosunu normale getirebildim.Şu an 3.5  yaşında.Ah ah keşke daha önce tanısaydım,neyse kendimi zararın neresinden dönülse kardır diye avutuyorum.Bende 4-5 dr.değiştirdim ve aynen önlerinde mamalar.Artı 6.ayında hemen listeler,şu sebze bu sebze.....yazık yazık.
Hocamıza söyleyecek,onun takdir edecek kelimeler bulamıyorum inanın.
Kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum kendilerine.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118114
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Tem 2009 Saat 10:18

UNICEF,WHO ve UNESCO'nun müştereken çıkardıkları "Facts For Life" kitabı, bizde , MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI, UNICEF ve SAĞLIK BAKANLIĞI tarafından, "Sağlığa Ulaştıran Gerçeler" adı ile Türkçeye çevrilmiştir. Bu kitapları karşılaştırmalı olarak okursanız, "Emzirme "konusu hariç, bütün diğer konuların kelimesi kelimesine tercüme edildiğini ve sadece "Emzirme" ile ilgili bölümde tahrifatlar yapılarak, halkın nasıl devlet eli ile kandırıldığını görürsünüz. Çok acıdır ama kimi kime şikayet edeceksiniz. Ben tek başımayım.. Karşımda, Devlet, Üniversiteler ve   işbirlikci doktorlar... Benim elimden bu kadarı geliyor.

Yukarı Dön
ALPELLA Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

Puanlar: 11988
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Tem 2009 Saat 10:24
Kadir beyin bir yerde bir cümlesi vardı.Wink
 Benim yöntemim az kazandırır o yüzden diğer doktorlar uygulamıyor gibisinden ( cümle birebir aynı olmayabilir ) sanırım mama olayı da kazançla ilgili bir sistem ConfusedConfused

Bu noktada Kadir beyi takdir etmek ve alkışlamaktan başka elimizden bir şey gelmiyor doğrusu ClapClapClap
Yukarı Dön
elif2 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 352
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Tem 2009 Saat 10:26
Gözlerim doldu hocam,iyiki varsınız iyiki sizi tanıyoruz.Buradaki annelere ve bizim yönlerdiğimiz annlere yardımcı oluyorsunuz.daha ne yapacaksınız.
Geleceğimizin hiçolmazsa bir kısmını sağlıklı büyütüyoruz.
Saygılar hocam.
Yukarı Dön
Ziyaretçi Açılır Kutu Gör
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Tem 2009 Saat 10:35

Doktorumuz Kadir Beyi tanıdığım için bende sizler gibi kendimi çok şanslı hissediyorum.Kızımın özel doktoru kızım daha 4 aylıkken bir firmanın kaşık mamalarını ek gıda listemize ekledi.yok kahvaltısı,  yok kaşık maması hep hazır yiyecekler.bende bunları vermeme konusunda fikirlerimi belirttiğimde bana senin hazırladıkların ne derece besleyici pazardan aldığın meyve ve sebzelerde tarım ilacı kullanılıyor vesenin hazırladığının besin değeri daha düşük.mama firmaları, bebekleriniz için en iyisini hazırlıyor şeklinde cümleler kullandı.ben yinede bebeğime kaşık maması zorda kalmadığım sürece vermedim.Kadir Beyi her bakımdan olduğu gibi bu konuda da çok takdir ediyorum anne sütünün ne kadar önemli olduğunu hergün vurguluyor.bende büyük bir mutlulukla kızımı anne sütüyle besliyorum.Teşekkürler Kadir Bey iyiki varsınız.Hug

Yukarı Dön
MaRaL Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 3238
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Tem 2009 Saat 14:42
hocam bu mamaci doktorlar heryerde var valla  ( fransa dayim ben )

ben kizima  6 aylik randevsuna gittigimde , 8.600 gr VE 71 CM geldi  , sadece emzirerek geldi o kilo boya
ama dr artik emzirmeyeksin dedi, sutun kalitesi du$er bu saatten sonra , gereekn vitamini alamaz dedi .. bende dedim bu ay geli$mesi nasil peki dedim , ( o ay  750 gr almi$di ) çok iyi dedi
sutum  vitaminsiz olsa bu kiloya gelebilirmiydi sizce dedim , $imidye kadar vitaminliydi ama artik deil dedi Dead
oturup nerdeyse kavga edcekdim doktor la .. Angry
bi daha gitmedim o dr a
Ouch

ba$ka dr a gidiorum artik kizim için, sutun varsa emzir dio adam
onun odasindada var mama e$antiyonu Confused ama napalim kotunun iyisi buda
Disapprove

iyiki varsiniz hocamm
yalinizsiniz diye du$unmeyin, ben taniyip bildigim herkese emzir diyom, elimden geleni yapiom bebekler mama ya bula$amsin diye Dead eminim butun arkadaslar boyle yapiodur Smile

Düzenleyen MaRaL - 31 Tem 2009 Saat 14:44
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.