Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Düşmeler & Çarpmalar & Yaralanmalar ve Ortopedi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - BACAK EĞRİLİĞİ
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumBACAK EĞRİLİĞİ

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
FİLİZA Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 96
Mesajın Direkt Linki Konu: BACAK EĞRİLİĞİ
    Gönderim Zamanı: 04 Kas 2009 Saat 20:31
Merhabalar Hocam,

Kızım 13 aylık. Diz altından itibaren eğrik farketetmiştim vede içie basıyor. Yaşını doldurduktan sonra ortobetiste gösterdik;  rontgen çektirdi d vitamini eksik ve erken yürütmüşsünüz yada destek vermişsiniz dedi. Ayrıca bundan sonra az yürütün bol bol güneşe çıkarın ve bol bol yoğurt peynir tavsiye etti. 3 ay sonra tekrar rontgen çekilip görecek. Halbuki haftada 2 gün mutlaka 2 şer saat çıktık. Yzın 15 gün yazlıktaydık.
Hocam sizin fikirleriniz merak ediyorum. Rontgen çektirirken teredüdt ettim. Ne gerek vardıki gözle görülüyordu  eğrilik.
Ayrıca kendi dr 8 damla d-3  vede bir yaşından sonrada supravit günde bir ölçek verdi. Kullanmaya devam ediyrorum

Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119671
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Kas 2009 Saat 20:45
Vah vah vahh... Raşitizm de eğrilik, dizden aşağı değil, kalçadan aşağı olur. Sizinkisi, bebeklerin anne karnındaki oturuş şeklinden dolayı olan tabii bir eğriliktir. Dvitamini ilede ilgili değildir. Erken oturtma veya bastırtma ile hiç değildir (iyi sallamış) .....2 yaş civarında kendiliğinden düzelir.. Kesinlikle bu mevzuyu unutuyor ve uğraşmıyorsunuz...
Yukarı Dön
atos Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 127
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Kas 2009 Saat 11:21
Hocam son 3 gündür kızımın bacaklarından dizindenmi kalçasındanmı anlam veremediğim bir klik sesi geliyor hafta sonu ortop.dr randevu aldım .1 aylık iken usg çektirmiştim normal çıkmıştı.15 günde bir rutin kızımı doktor kontrolü mutlaka yapılıyor(çocuk dr).Doktorumuza en son gittiğimde bu ses yoktu ama benim takıntım olduğunu bildiği için ilk önce kalça muayn. yapıyor.Doktorumun söylediği bir laf aklımda kaldı kızımın bacaklarını kaldırıp çeviriyor ve eğer sorun olsa ses duyardık mutlaka diyor.Bu doğrumu? normal olan her bebekten böyle sesler gelmezmi sadece sorun olandanmı gelir?.Lütfen bana bu konuda bilgi verirmisiniz
BELİNAY
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Kas 2009 Saat 12:39
15 günde bir ne muayenesi?? Ben normal bebekleri 2 ayda bir çağırırım.. O sesin de bir önemi yok.. Zaten elle muayene ve US normal çıkmış, neyin peşindelerki??
Yukarı Dön
atos Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 127
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Kas 2009 Saat 13:25

hocam bebeklerde kalçadan klik sesi gelmesi olağandışı bir durum değil anladığım kadarıyla.Benim korkum usg den sonra herhangi birşey olması .Kızım 3.5 aylık daha önce böyle birşey yoktu yeni oluştu.Genelde bebeklerde bacak hareketleri sırasında böyle bir durumla karşılaşılıyormu? bunu merak ediyorum bilgi verirseniz sevinirim.Birde niye böyle bir ses bebek bacaklarını hareket ettirdiği zaman gelir cevabınız için şimdiden teşekkürler

BELİNAY
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Kas 2009 Saat 13:32
"Click" denilen ses ayrı, Parmaklarınızı çıtırdattığınızda gelen ses ayrı.. Klik sesi, kemiğim eklemden çıkıp, girmesi sesidir. Kalça çıkığında önemlidir. Öbür çıtırtı herkezde az veya çok olur. US normal çıktığında gerisini aramıyoruz.
Yukarı Dön
FİLİZA Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 96
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Kas 2009 Saat 17:51
Hocam çok teşekkür ederim içim rahatladı. Annemde 3 çocuk büyütmüş sizin dediklerinizi deMİŞTİ  ama  ben ikna olmamıştım. Çok sağolun.

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.