Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - yine grip konusu
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumyine grip konusu

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ozget Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 39
Mesajın Direkt Linki Konu: yine grip konusu
    Gönderim Zamanı: 09 Kas 2009 Saat 12:03

Kadir bey günaydın. Öncelikle size güzel bir hafta diliyorum. Sizi çok bunaltıyoruz maillerimizle hakkınızı helal edin. Domuz gribi makalenizi okudum. sadece kafama takılan bir kaç konu var.

1- oğlum 17 aylık ama herhangi bir kronik rahatsızlığı yok ama pek iştahlı bir bebek değil  normal grip aşısı da yaptırmamıştık domuz gribi aşısı yaptırmaya gerek var mı?
2- 2 yaş altı risk grubu deniliyor. bu rahatsızlığı olan bebekler için mi yoksa tüm bebekler için mi risk? yani her 2 yaş altı grip olan da çok kötü bir sonuçmu olur?
3- 6-36 ay arası bebekler için aşılama kasımın 3. haftası başlayacakmış. bu zamandan sonra yapılan aşılama koruma sağlar mı? sizce geç kalınmadı mı?
4- çocuklarımıza vurdurduğumuz pnömokok aşıları gribin ağır seyretmesini engellemez mi? yani bu gripte bir faydası olur mu?
5- bu aralar beslenmesi çok iyi olmadığı için ilk defa doktrorumuz minadex diye bir vitamin verdi? vitamin bir fayda sağlar mı?
çok teşekkür ederim.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118001
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Kas 2009 Saat 19:11
1- Şimdilik 2 yaş altına aşı yapılmıyor. İlerde değişir.
2-Bu yaş grubunda hastalığa yakalanma en çok ama ölümler az.
3- Bu hususta bir bilgim yok, sizimi çağıracaklar, evleremi gidecekler, nasıl yapacaklar bilmiyorum.Bekliyelim...
4-Pnömokok aşılarının hiçbir grip üzerine bir etkisi yoktur. Sadece grip esnasında çocuğun pnömokok mikrobu almasını önler.
5-Minadex'in hiçbir faydası olmaz.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.