Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - teşekkür (domuz gribi)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumteşekkür (domuz gribi)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
egtuna Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 250
Mesajın Direkt Linki Konu: teşekkür (domuz gribi)
    Gönderim Zamanı: 18 Kas 2009 Saat 16:58
Kadir bey gerçekten bunu tüm kalbimle söylüyorum Allah sizden razı olsun. Tüm sabrınız ve bu kadar işiniz arasında aksatmadan sorularımıza tekrar tekrar cevap verdiğiniz için. Kadir bey bu domuz gribi inanın hepimizin psikolojisi inanılmaz bozdu. ben resmen 2 haftadır evden çıkmıyorum kimseyle görüşmüyorum. hatta bayramda bile hiçbir yere gitmeyi düşünmüyorum. oğlum 17 aylık. aşı daha bizim buraya gelmedi. zaten vurdurma konusunda da doktorumuz evde bakılıyor gerek yok diyor evde bakılıyor ama biz dışarda çalışıyoruz ne kadar dikkat etsekte bir yerden mutlaka bulaşacak. çocuğu da izole edemem ki. aşı konusunda kafamızı bu kadar karıştırdılar ya yazıklar olsun. aşıyı vurdurmasam çocuğuma birşey olursa kendimi asla affetmem aşıdan dolayı bir sorun olursa o zaman da aynı durum. allahaşkına bana bir akıl verin vurdurmasam ne olur? ya da biraz daha beklesem mi? kışın daha ağır hastalık yapmasının sebebi ne? bir de ukrayna da virüsün mutasyona uğradığını söylüyorlar bu doğru mu? böyle bir durum olursa aşı işe yaramaz mı? çok teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118331
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Kas 2009 Saat 17:09
Siz zannediyormusunuzki, yaz gelince virüsler bavullarını alıp tatile gidiyorlar. Hayır, gene aramızdalar, gene insanları hasta ediyorlar ama hava sıcak olduğundan etkili bir şekilde çoğalamıyorlar ve vücudunuz, siz farkına varmadan sizi iyileştiriyor. Havalar soğuduğunda, direnciniz azaldığından aynı virüs daha ağır hastalık yapıyor. Ukrayna daha kuzeyde olduğundan bizden daha soğuk bir memleket. Bu sebepla orada hastalık daha ağır seyir gösteriyor. Bizdede Aralık-Ocak geldiğinde Ukraynadaki gibi ağır hastalık şekli görülecek. Virus mutastonları en erken 1 -1.2  senede ortaya çıkar. Bu laf "felaket tellallarının" kıvırtma yöntemi... Akılları sıra paçayı bu bahane ile kurtaracaklarını zannediyorlar. Hastalığın hafif bir grip olduğunu, aşının gereksiz olduğunu söyleyenleri unutmayın... Hepsi kıvırtacak..

Düzenleyen Dr. Kadir Tuğcu - 18 Kas 2009 Saat 17:11
Yukarı Dön
egtuna Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 250
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Kas 2009 Saat 17:27

Hocam yani anladığım kadarıyla virüsün mutasyona falan uğradığı yok. bu aşı gayet etkili olacak. eğer vurdurmazsak soğuk havalarda özellikle bebeklerin ağır geçirme riski çok yüksek. aşı esas faydasını o zaman gösterecek. yani hastalık hafif aşıya gerek yok diyenler aralık ocak ayında tablo kötüleşince virüs mutasyona uğradı deyip kıvıracaklar mı?

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118331
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Kas 2009 Saat 17:44
Aynen öyle, dansöz gibi kıvırtacaklar.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.