Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
atos
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 127
|
Konu: GEÇMEYEN EGZEMA Gönderim Zamanı: 30 Ara 2009 Saat 14:02 |
İyi günler hocam yaklaşık 20 gün önce kızımın çenesinin sağ üst tarafında kızarık üstü kuru bir kızarıklık oluştu genel kontrollerimiz için doktora gittiğimizde sordum egzema olduğunu söyledi.kortizonlu ilaç vermedi BIODERMA (ATODERM PO zinc )kullanmamı söyledi.Bu kremin hiçbir faydasını göremedim.Benim size sorum bebeklerde egzama görülmesi normal bir durummu?Birde egzama kızarık ve üstü kuru pul pulmu olur.Bıoderma yerine ne kullanmalıyımki geçsin.Bilgi verirseniz sevinirim
|
BELİNAY
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118572
|
Gönderim Zamanı: 31 Ara 2009 Saat 11:33 |
Bizde hertürlü kaşıntılı deri hastalığına "egzema" dendiğinden, ben bu terimi pek sevmem... Ne tarafa çekersen gider.. Yaşını belirtmemişsiniz, eğer sizin kaşıkla beslediğiniz ufak bir kız ise, her kaşık verdikten sonra , kaşık ile ağız kenerını sıyırıyorsanız, ondan olmuştur. Biraz, "Ultralan pomat" sürmeniz ( günde 2 defa) ile düzelir..
|
 |
atos
Üye
Puanlar: 127
|
Gönderim Zamanı: 31 Ara 2009 Saat 11:38 |
hocam kızım 5 aylık .günde 1 kez sadece kaşık maması alıyor dediğiniz pomatı alıcam.size bir sorum daha olacak sadece tek bir bölgede egzama olsa başka yerindede çıkmazmı?
|
BELİNAY
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 31 Ara 2009 Saat 12:54 |
Dedim ya ben "egzema" teriminden yola çıkmam... Halkın egzema dediği durum pek çok hastalık için kullanılıyor.. Kontakt dermatit, allerjik ürtiker, mantar enfeksiyonu, Nörodermit, Akne rozasea, hep bana "egzema " diye gelmiştir.
|
 |
pandora
Üye
Puanlar: 1
|
Gönderim Zamanı: 05 Oca 2010 Saat 23:40 |
Hocam benim de 6.5 aylık oğlum var. Doğduğundan kısa süre sonra boynunda ve eklem yerlerinde kızarıklık farkettik. Doktorumuz bu durumun atopik dermatit olduğunu söyledi ve kızaran bölgelerin hava alamadığını belirterek mısır nişastası ile terleyecek bölgelerin terini almamızı, bu bölgeleri bol bol temizlememizi söyledi. Geçmemesi durumunda kullanmamız için kortizon içeren ve 2-3 günden fazla kullanmamak üzere euvomate isimli krem önerdi. Dediklerini yapmamıza rağmen kızarıklıklar geçmediği için euvomate kremi sürdük. İlk kullanımımızda bu krem hemen tepki verirken ve bebeğim hızla iyileşirken şimdi bu kremi kullandığımda bebeğimin vücudun artık bu kreme tepki vermediğini, bağışıklık kazandığını görüyorum. Doktorumuz bu bilgilerden sonra bize elidel isminde kortizon içermeyen bir krem daha önerdi, ancak prospektüsünde bu kremin 2 yaşından küçükler için önerilmediğini öğrendim. Başka bir doktor tanıdığımıza durumu anlattığımızda kızarıklıkların nedeninin bebeğimizin hem terlemesi hem de bebeğimin çamaşırlarında kullandığım deterjanın etkisi olabileceğini söyledi ve saf sabun ile elde yıkamamızı önerdi. Biz yine de çamaşır makinesinde kullanılabilen saf sabun ile yıkasak ve kızaran bölgenin temizliğine özen göstersek bile değişen bir şey olmadı. Son zamanlarda sadece dirsekteki kızarıklıklar geçti ama bunun deterjanla ya da kremlerle olduğunu sanmıyorum. En son 6. ay kontrolünde bize euvomate'i ve elidel'i öneren doktorumuz atopiclair krem tavsiye etti. Bu kremi kullanıyoruz ancak kızarıklıklar geçmiş değil. Bu kızarıklıklar konusunda çocuk alerjisi uzmanına gitmek uygun mudur? Bize tavsiyeleriniz varsa okumaktan mutluluk duyarız.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 06 Oca 2010 Saat 10:24 |
Deterjandan olsa, çamaşırının değdiği her yerde olur...Çocuğunuzda Atopik dermatit var, yaş ilerleyince geçer. BU arada yapmanız gereken, çocuğu terletmeyin.. Her terlettiğinizde, bu bölgedeki kızartıları göreceksiniz.. Bu gibi durumlarda, kortizonlu krem yerine kortizonlu pomatları tercih ediyoruz..Mesela Ultralan krem yerine Ultralan pomat gibi..
|
 |