Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
nesrinkivanc
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 5
|
Konu: İDRARDA KUM VE KAN Gönderim Zamanı: 08 Şub 2010 Saat 20:25 |
merhaba hocam. benim 1 aylık bir bebeğim var.2 gündür gereksiz yere ağlamaları var. emerkende isteksiz sanki.ateşi normal. dün akşam bezinde az miktarda kan gördüm. tam kırmızı değil sanki bordo - kahve renk gibi. idrar tahlili yaptırdım. sonuçlar şöyle: dansite: 1005 PH:7 protein : - keton: - glukozi: - blurubin : - ürobilinojen : N nitrit: - lökosit : 3-4 eritrosit : 8-10 mikroskopi epitel :2-3 kristaller : amort ürat (+)
çok küçükbir ilçedeyiz.burada çocuk doktoru yok . ancak buraya 50 km. uzaklıkta bir çocuk doktoru var. ona telefonda sonuçlardan yalnızca , kristallerin: amort ürat(+) oluduğunu söyledim.diğer snuçlardan bağsetmedim. bana idrarda kum olduğunu söyledi. takip edin 10 gün sonra bana gelin dedi.tabi benim şuan içim rahat etmiyor.sizce tahlil sonucu nasıl? korkulacak birdurum var mı ? doktora gitmek için 10 gün beklense geç kalınır mı? ve idrarda kum olmasının nedeni ne olabilir acaba.dağ suyu içiyorum ondan kaynaklanabilrmi. bu arada bebeğim 4.gününde adet kanaması geçrmişti . 3 gün kadar sürmüştü ve bitmişti. tam bir ay sonra gelen bu kan o adet kanamasından kalan bir kalıntı olaiblirmi? cevabınızı merakla bekliyorum . şimdiden teşekkür ederim...
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 117900
|
Gönderim Zamanı: 09 Şub 2010 Saat 09:38 |
Eğer gördükleriniz kan olsa idi, "protein", negatif değil, POZİTİF olurdu.. Sizin gördükleriniz kristalüri... Kum da diyebilirsiniz. Sebep: Sıcak tutmayı da artık aşmış ve bebeği pişirmeye teşebbüs etmişsiniz. Derhal çocuğun üstünü açın, su teklif edin, istediği kadar içsin, yoksa çocuk fenalıklar geçirecek... Odasının ısısıda makul bir seviyede olsun.
|
 |
nesrinkivanc
Üye
|
Gönderim Zamanı: 09 Şub 2010 Saat 13:27 |
çok teşekkür ederim hocam. derhal su vereceğim. eşimle zaten sıcaklık konusunda pek anlaşamıyoruz. oda sıcaklığı genelde 25 in üstünde. eşim sıcaklığı çok fazla abartıyor çocuğun üstünü çok örtüyor. ayrıca oda kapısınıda kapatıyoruz. ideal sıcaklık 21-25 derece arası değil mi? peki bu sıcaklıkta bebeğe nasıl kıyafetler giydirmeliyiz? sadece penye tulum-zıbın yeterli mi? üzerine birde yelek giydirmeye gerek var mı? uyurken üzerine penye battaniye mi yoksa peluş battaniyemi örtmeliyiz?
|
 |
nesrinkivanc
Üye
|
Gönderim Zamanı: 09 Şub 2010 Saat 14:19 |
Merhaba hocam.bugün mesajlaştık. size idrar sonuçlarını gönderdim. kum olduğunu söylediniz. sizin tavsiyenizle su vermeye çalıştım bebeğe ama pek içmek istemedi.suya içmesi için az miktarda şeker katarsam bir sakıncası olur mu? Teşekkürler...
|
 |
nesrinkivanc
Üye
|
Gönderim Zamanı: 09 Şub 2010 Saat 18:25 |
merhaba hocam.dünde mesaj atmıştım. idrarda kum var diye.dediğiniz gibi içirebildiğim kadar su içirdim. 1 saat sonra idrarını alarak tahlile götürdüm. sonuçlar şöyle
dansite: 1010 PH:7.5 protein : - keton: - glukozi: - blurubin : - ürobilinojen : N nitrit: - lökosit : 3-4 (+) eritrosit : - mikroskopi epitel :- kristaller : -
tahlil merkezindekiler idrarda iltihap var dediler gerçekten iltihap varmı? teşekkürler
|
 |
nesrinkivanc
Üye
|
Gönderim Zamanı: 10 Şub 2010 Saat 12:35 |
merhaba hocam.dünde mesaj atmıştım. idrarda kum var diye.dediğiniz gibi içirebildiğim kadar su içirdim. 1 saat sonra idrarını alarak tahlile götürdüm. sonuçlar şöyle
dansite: 1010 PH:7.5 protein : - keton: - glukozi: - blurubin : - ürobilinojen : N nitrit: - lökosit : 3-4 (+) eritrosit : - mikroskopi epitel :- kristaller : -
tahlil merkezindekiler idrarda iltihap var dediler gerçekten iltihap varmı? teşekkürler
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 117900
|
Gönderim Zamanı: 10 Şub 2010 Saat 14:02 |
Tabii öyle diyeceklerki, tekrar tekrar test yaptırasınız... Siz onlara test için, idrar yerine, idrar görünümünde "çay suyu" götürün, bakın ona bile 3-4 lökosit göründü diye yazarlar... Eğer iltihap olsa idi, Nitrit POZİTİF olurdu... Dansitenin 1010 olması çok koyu idrar yaptığını yani çok terlediğini gösterir..Kendiniz kadar giydirin ve kendiniz ile mukayese edin.
|
 |