Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Prof. Dr. Benal Büyükgebiz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - idraryolu ve gastroenterit?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumidraryolu ve gastroenterit?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sezi Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 29
Mesajın Direkt Linki Konu: idraryolu ve gastroenterit?
    Gönderim Zamanı: 09 Kas 2007 Saat 22:34
merhaba benal hanım
moralim çok bozuk doktor hanım kızım henüz üç aylık geçen günlerde size idrar yolu enf. tanısı konduğunu ama kültürün temiz çıktığını,sefiksim verildiğini yazmıştım.kızımın emmesi falan düzelmişti dün sefiksimin .5, gününde kakasında iüç bezde çizgisel yer yer noktasal kan gördüm.doktor tahlil ettive gaita mikroskobisinde bol lökosit görüldü ama parazit falan yokmuş.kültür çıkana kadar flagyl verdiler ama biz ver medik çünkü çok küçük ve bugün beş defa kaka yaptı sabahtan beri ama normal sulu falan değin parçalı yanibir de kanda kayboldu çok şükür.kokusu yok ve sarı renkte.anne sütü alıyor.ateşi yok.ama bi sıkıntımız şu ki memeye gelince bir hafta önceki gibi feryat etmeye başladı ama daha sonraki verişlerimde alıyor bi alıyo bi almıyo anlıcagınız ama 2 2,5 saate bir besleniyor yinede
doktor hanım siz uzakta hasta yorumlamayı çok uygun bulmuyorsunuz biliyorum sorumlu bir doktorsunuz ama lütfen bana bir yol gösterin üzülüyorum o daha çok küçükhergün bi sorun oluyor,
    1,sizce biz ilacını vermemekle çok mu hata yapıyoruz.
     2,annesütü alan 3 aylık bir çocxulk için günde kaç kez ve nasıl bir kaka ishal demektir
    3.ishalsiz gastroenterit olur mu bu lökositlrein  masum bir sebebi olamaz mı ateşi de yok.binlerce teşekkürler
Yukarı Dön
benalbuyukgebiz Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1788
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Kas 2007 Saat 11:19
Merhaba...
Dışkıda kan olması ciddi bir durumdur. Ancak bunun parazite bağlı olduğunu söylemek için tahlilde parazitin görülmesi gerek. Burada hekimlik sanatı, bilgi ve deneyim  devreye giriyor. Ben flagyl vermezdim. Ama inek sütü protein allrjisi nedeniyle bu yönde de tetkik yapardım. Anne sütü alan çocuklarda da görülür bu allerji. İşte bu nedenle yorum yapmak çok istemiyorum. Diğer sorularınıza gelince, gördüğüm kadarıyla siz konu ile ilgili bilgileri öğrenip kendiniz değerlendirmek ve karar vermek istiyorsunuz. Ancak bu çok zor bu yoldur. bence güvendiğiniz bir hekiminiz olsun ve onu sorgulamayın. Dediklerini yapın. Sevgiler...
Yukarı Dön
sezi Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Kas 2007 Saat 14:04
çok teşekkür ederim doktor hanım ayırdığınız vakit için.söylediklerinizde haklısınız.bu şekilde bizde yoruluyoruz.ama bir anne olarak sizden şunu öğrenebilirmiyim kaç dışkılama normal sayılır bir günde annesütü alan 3 aylık bir bebek için.çünkü ishalde ben mi farketmiyorum diye telaşlandım verilen ilacı görünce.
Yukarı Dön
benalbuyukgebiz Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1788
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Kas 2007 Saat 19:29
Merhaba...
Anne sütü alan bebkler iki günde bir dışkılamadan günde 8-10 defa dışkılamaya kadar normal olarak kaka yapabilirler. Dışkının kıvamı da sert olmaz. Yumuşak, cıvık olur. Sevgiler...
Yukarı Dön
sezi Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Kas 2007 Saat 19:37
teşekkür ederim doktor hanım saygılar
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.