Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
papatyamoz
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 27
|
Konu: bıngıldak Gönderim Zamanı: 26 Şub 2010 Saat 22:34 |
dr bey ablamın 18 aylık oğlunun bıngldağı henüz kapanmadığı için bugün dvit ampul vermiş dr. 13 aylıkkende 1 defa kullandı şimdi ablam yarın içirecek dvit ampulu yalnız minadex kullanıo minadexe ara vermesi gerkirmi? birde daninolarda d vitamini mevcut ve buna benzer içinde d vitamini bulunan gıdaları verse bi sorun olurmu???
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118331
|
Gönderim Zamanı: 26 Şub 2010 Saat 22:41 |
Saçmalık... D vitamini, bıngıldağa bakarak değil, "Raşitizm" teşhis edildiğinde verilir...
|
 |
papatyamoz
Üye
|
Gönderim Zamanı: 26 Şub 2010 Saat 22:44 |
bu durumda vermesinlermi?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 26 Şub 2010 Saat 22:53 |
Gerek yoksa, fazla gelebilir... 1 ampul 300 000 ünite.. Dvit3 damlasının şişesinin tamamı 40 000 ünite...
|
 |
papatyamoz
Üye
|
Gönderim Zamanı: 26 Şub 2010 Saat 23:11 |
anladım hocam hocam teşekkürler yeğenimde raşitizm hastalığı belirtileri yok böyle bi teşhisde konulmadı dr.el bileği röntgenide istemiş değerlendirme yapacakmış o halde biz dvit ampulu vermeyelim iyiki varsınız dr.bey teşekkürler...
|
 |
çağanımmm
Üye
Puanlar: 94
|
Gönderim Zamanı: 27 Şub 2010 Saat 04:00 |
hocam benim oğlum 14 aylık sayılır bıngıldagı henuz kapanmamıs dedı doktor gecen ay bır sorun olurmu merak edıyorum bıde oyun oynarken yururken falan sureklı kafasını vuruyor oraya buraya ama cok sert dııl tabı yınede endıselenıyorum
|
Seni severdim hüznüm koynumda. Seni severdim hem uyanık hem uykumda.....
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 27 Şub 2010 Saat 10:30 |
Bu "bıngıldak" modası yeni çıktı... Bu sudan meseleyi bahane edip, sizleri kazıklamaya çalışıyorlar... Bıngıldak, 9 ayda da kapanabilir, 19 aydada... Herkezde farklıdır, ufak tefek kimselerde erken, hızlı büyüyen iri çocuklarda geç kapanır, uğraşmayın... Sakın bıngıldak bahanesi ile ileri tetkik veya tedaviyi kabul etmeyin... Bakacağınız husus, "KAFA ÇAPI" dır. Eğer kafa çapı anormal derecede hızlı büyüyorsa, o mühimdir ( Hidrosefali gibi) ... Bıngıldağın çapı değil... Ayrıca bazı çocuklar doğumsal olarak, beyinleri hasarlı doğuyor. Bunların da "Kafa Çapı" normalden küçük oluyor...Bıngıldağı büyüterek, beyin tedavi edilemez... Kafa kemiklerinin arasındaki dikişlerin erken kapanması; kafada zaten şekil bozukluğu yapacağından, teşhis kolaydır... "Kleeblattshadel " sendromu gibi... Bu gibi hastalıklarda bıngıldak çapı, tali bulgudur... Ona gelene kadar o kadar önemli bulgular vardırki, onlar olmadan sadece bıngıldak çapı ile teşhis konamaz.. Sahtekarlar koyar...
Düzenleyen Dr. Kadir Tuğcu - 27 Şub 2010 Saat 10:33
|
 |