Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Testler & Tahliller & Teşhisler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - TAHLİL SONUÇLARI
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumTAHLİL SONUÇLARI

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
muhterem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 53
Mesajın Direkt Linki Konu: TAHLİL SONUÇLARI
    Gönderim Zamanı: 05 Mar 2010 Saat 19:48
Sayın hocam gecen hafta oğlumu Çukurova ünv. götürdüm . Sorunumuz kusma ve iştahsızlıktı. Kusmasını iştahsız olup, benim ısrarcı davranmamdan dolayı yemek istemeyip kustuğunu söylediler.
İştahsızlık için de anemik olabilir deyip tahlillerimizi yaptılar. Tahlil sonucuna göre anemi teşhisi konulup ferrum şurup 1/2 * 2 diye recete yazıldı.
Tahlil sonuçlarımız ise

ferritin 19.37  
Fe        25
UIBc    285
TIBC    310

WBC    11,6
HGB    11.2
RBC    5,40
HCT     34,7
MCV    64,2
MCH    20,8
PLT     254

Bu şekilde.  Şimdi hocam bende laborantım bir çocuk için 11 hbg gayet iyi değilmi sizce. biz neden sırf MCV değeri düşük olduğu için ferrum kullanıyoruz.
İştahsızlık başka sebepten dolayı olamazmı ?
Şimdi ise 2 gündür ses kısıklığı, geniz akıntısından dolayı öksürük ( ciğerler temiz ), Öksürdüğü içinde beslerken kusma şikayetimiz var ve peditus reçete edildi.
Ne yapmam gerekiyor artık şaşırdım kaldım.  persentili içinde iyi %25 dediler. 1 yaşına 8 gün var ve 74 cm boy 44 cm kafa çevresi 9 kilo . 1.5 aydır hiç kilo almadı ve 6 tane diş çıkardı . Yürümüyor ama aşırı hareketli, sadece uyuduğu zamanlarda dinleniyor. Bu hareketten dolayı kilo alamıyor olmaz mı ?

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118003
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Mar 2010 Saat 10:41
Anemisi yok... MCV "Mean Corpusculer Volume" yani, Ortalama Eritrosit Hacmi, bazı kimselerde düşük olabiliyor.. Tedavi etmeye çalışmaları çok komik... Zira bu bir hastalık değil, soya çekim bir farklılıktır..Beraberinde ANEMİ olursa, "Mikrositer Anemi" denir. Sizde zaten anemi olmadığından hiçbir önemi yoktur.  
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.