Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ortakulak iltihabı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumortakulak iltihabı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
akdeniz3178 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 9
Mesajın Direkt Linki Konu: ortakulak iltihabı
    Gönderim Zamanı: 03 Haz 2010 Saat 20:04
mrb doktor bey
oğlum 13 aylık.10 gün önce doktara götürdük.hiçbir şikayeti yoktu.kontrol için götürmüştük.doktor oğlumun orta kulak iltihabı olduğunu söyledi.doktor Aug. denilen antibiyotik verdi.10 gün kullandık.şimdi götürdüğümüzde kulağın su topladığını söyledi.antibiyotiye devam edin dedi.ayrıca afe. denilen ilaç yazdı.ben size danışmak istedim.ilaca devam edeyimmi.hastalık kendiliğinden geçer mi?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118639
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Haz 2010 Saat 21:00
Eger, kulak agrisi gibi sikayetlerinden suphe ederseniz, Sadece ''Iladin '' ped. burun damlasini burnuna 2x2 ser damla damlatin, (3 gun)... Saglam cocugu hasta edecekler...Sicak havalarda bu gibi sikayetler cok nadirdir...
Yukarı Dön
*canımkızım* Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 116
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Haz 2010 Saat 23:32
konuyla alakalı olarak okuduğum bir yazıyı sormak isterim...yatarak süt içmek, gece süt içirmek orta kulak iltihabına neden olur mu? biliyorum sonuçta anneyi de yatarak emiyo. bu durum biberondan emmekle mi alakalıdır. sonuçta bi içişte 200 cc ye kadar içiyolar.

bir de inek sütünü ısrarla önermeyen bir doktorun yazılarını okudum. bunun yerine yoğurt ve kefir öneriyo. kafam çok karıştı ve zaten kızım(15 aylık) yoğurdun girdiği hiçbirşeyi yemiyo içmiyo...
ayrıca tv de izlediğim bir başka dr ise iskandinav ülkelerinin en çok süt tüketen ülkeler olup en fazla kemik erimesi rastlanan ülkeler de olduğunu söyledi. d vitamini eksikliği dışında süt buna neden olabilir mi acaba?Cry
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Haz 2010 Saat 02:07
D vitamini (gunes) olmadiktan sonra istediginiz kadar sut icin, barsaktan emilim ve kemige yerlesme yeterli olmaz...Yogurt ve Kefir'in sutten tek farki, ''Laktoz'' denilen sut sekerinin bakteriler tarafindan kullanilmis olmasidir. Laktoz entoleransida bebeklerde olmaz.. Sut proteinine karsi olusan reaksiyonlar ise, hem yogurtta hem Kefirde de gorulur...Boyle kafa karistiranlar genellikle ''Mama firmalarinin'' elemanlari..
Yukarı Dön
*canımkızım* Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 116
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Haz 2010 Saat 16:59
çok teşekkür ederim Kadir Bey,

orta kulak iltihabı konusunda da yorumlarınızı bekliyoruz:) ve ben kızıma 11 aylıktan bu yana ()15 aylık oldu) keçi sütü veriyodum. onun da folik asit alımını etkilediğini söyledi bi dr. ne yapmalıyım. yanında vitamn de veriyorum hergün.

çok teşekkürler...
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Haz 2010 Saat 18:59
Offf..Biktim bu yarim bilgili doktorlardan..Keci sutu;Folik asit emilimini etkilemez, Folik asitten fakirdir...Eger oyle olsa idi keci sutu yaninda Folik asit vermenin bir faydasi olmazdi..Kulak  problemine gelince;13 aylikta sutu nasil isterse oyle icer, yenidogan donemi farkli, 13 aylik farkli.....
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.