|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
ilal ![]() Altın Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Haz 2008 Konum: antalya Durum: Aktif Değil Puanlar: 3036 |
![]() Gönderim Zamanı: 12 Kas 2010 Saat 00:38 |
Son dönemde Doğal ebeveynlik adında bir akım var.Aslında türkçeye çevrilirken biraz anlam kayması olmuş.
Görüşün özü şu : bebeğin istekleri göz önünde bulundurularak yetiştirmek. Uygulamadaki genel hatları ise şu: Dokunun. Mümkün olduğu kadar. Emzirin istediği kadar, o bırakana dek.(5-6 yaşına kadar emziren var) Taşıyın; sırtınızda, omzunuzda, belinizde bir çanta misali. Sevin, sınırsızca, hissettirin bunu da. Dinleyin içgüdülerinizi. Korkmayın şımartmaktan.(beraber yatmaktan,kucağa almaktan,ağlamasına izin vermekten gibi)
Ferber yönteminde irdelediğimiz gibi bu konuyu da irdelersek çok farklı fikirler çıkartacağımıza eminim...Ve aramızda çok yeni anneler de var.onlarada ışık tutarız:) |
|
Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.
|
|
![]() |
|
duygu07 ![]() Elmas Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Eki 2007 Konum: Antalya Durum: Aktif Değil Puanlar: 7416 |
![]() |
İlal bu yöntem de Ferber Yöntemi'nden çok ama çok gevşek gibi. Bence bu yöntemle de çocuklar aileden ilk ayrıldıkları an sudan çıkmış balığa dönebilirler. 7 çok geç deniyor ya bu yöntemle 5 bile çok geç olabilir bence. Öünkü çocukta BAĞLILIK değil BAĞIMLILIK oluşur.
Hele erkek çocuklar için ileride daha fazla yan etkisi olabilir diye düşünüyorum.
![]() |
|
![]() |
|
_bilge_ ![]() Altın Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Nis 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 2056 |
![]() |
ben bebeğe bu denli yumuşak ve her istediğini yapar yaklaşımın çokta doğru olduğunu düşünmüyorum
mesela emzirmek 5 yaşına kadar neresi doğru bunun anne sütü mükemmel ama bi yere kadar
yada çocuk istediği müddetçe ona yemeğini elinizden yedirmek. bu çocuk kaşık tutmayı evlenince eşindenmi öğrenecek..
insan isteklerinin sonu yoktur ve çocuğa bu denli gevşek bi eğitim bağlılık değil saçma bir bağımlılık yaratır gibi geldi bana
|
|
bi gün herkes yaptıklarının bedelini ödeyecek !!!... Ödemeyi yaptıysanız bu mesajı dikkate almayınız
|
|
![]() |
|
peperutka ![]() Elmas Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Tem 2010 Konum: mutlu Durum: Aktif Değil Puanlar: 5690 |
![]() |
Aileler arası bağ nekadar sağlam ve iyiyse çocuk gelişimine + katkı sağlıyor ben bunu bilir bunu söylerim arkadaşlar.
|
|
![]() |
|
ilal ![]() Altın Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Haz 2008 Konum: antalya Durum: Aktif Değil Puanlar: 3036 |
![]() |
Duygu Türkiyede genel olarak böyle algılanıyor bu yöntem.Algılanıyor derken birçok yerde okuduğum ,yapılmış tartışmalardan çıkardığım sonuç bu.
Bilge güldürdün beni evlenincemi öğrenecek kaşık tutmayı...deyince:) Kaşık tutma açısından bakarsak pek öyle yaşanacağını zannetmem.Hangi çocuk ister ki durmadan annesi yedirsin..... Burada çok kapsamlı ve bilimsel verilerinde toplandığı bir kaynak var.Site ingilizce fakat google translete ile de biraz kafa yordunuzmu çok net anlaşılıyor.Türkçe kaynaklarda var ,mutlak inceleyip okumanızı öneririm.ama birçoğu biraz yanlı yazmış. Burada da Babies adında bir film var. 4 farklı kültürden anne ve bebeğinin hayatları gösterilmiş.Biz dün akşam bunu eylül le beraber izledik.Çokta keyif aldık.Ve kafamda iyice netleşti ozaman doğal ebeveynlik... Emzirme konusu burada en çok kafamı kurcalayan mesele.Mutlaka okumuşssunuzdur.Uzman görüşü konusunda ekolümüz Kadir hoca uzun süre emzirme taraftarı... Ben Eylül 19 aylıkken kesme kararı aldım.Nedeni ise ;Freudun gelişim psikolojisindeki tezi.Diyor ki: Oral dönem faaliyetleri(emme) dönem sonlandığındada devam ettrilirse yetişkinlikte doyurulamayan,ben merkezci bir kişilik çizer. Ve gerçekten de !8.ayda oral dönem sonlandığında Eylül poposuyla daha çok haşır neşir olmaya başladı.Tuvaletini yaptığını söylüyordu vs.Ve hiç zorlanmadan ,anne sütünüde, emziğide bıraktık...Böyle kolay olması sanırım doğru zamandı dedirtiyor bana.. Burada da ille 5-6 yaşlarına kadar emzirin demiyor.Ama çocuk bunu istiyorsa,sizinde içinizden gelen buysa devam edin diyor. Sonuçları konusunda çok fazla görüş var.Her konuda olduğu gibi. Düzenleyen ilal - 12 Kas 2010 Saat 11:46 |
|
Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.
|
|
![]() |
|
![]() |
peperutka..sanda katılıyorum. Duygu açısından dengeli bir ortam sağlıyor çünkü iyi aile ilişkileri....
|
|
|
|
![]() |
|
nurdan ![]() Altın Üye ![]() Kayıt Tarihi: 23 Kas 2009 Durum: Aktif Değil Puanlar: 1760 |
![]() |
Bende bu tip konularda bir çok bilim çevresi tarafında eleştirilse de freud taraftarıyım.. ve bu yüzden bende 2 yaş gibi memeden kemeyi düşünüyorum..
Freud'a göre memeden erken ya da geç ayrılan kişiler yetişkin olduklarında diğer insanlardan daha fazla sigara içme, alkolik, aşırı yemek yeme ve aşırı bağlanma gibi özellikler gösterebilirler..
bende bu konuda çok gözlem yapmış biri olarak freud a bu konuda katılıyorum... her şey kararında yeter..
|
|
![]() |
|
![]() |
evet nurdan aynı şeyi düşünüyoruz.Tüm bilimsel bilgileri ve söylenenleri bir kenara bırakıp ta bebeklerin memeye bağlılığı hakkında mantık yürüttüğümüzde olasıklar arasına giriyor bu sonuçlar..
|
|
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|