Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Boğaz enfeksiyonu teşhisinde tahlil şart mı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumBoğaz enfeksiyonu teşhisinde tahlil şart mı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ezob Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 32
Mesajın Direkt Linki Konu: Boğaz enfeksiyonu teşhisinde tahlil şart mı
    Gönderim Zamanı: 04 Şub 2011 Saat 09:27
İkizlerim geçen hafta birkaç gün ara ile ateşlendi. 39un üzerine çıktı ateş, evde düşüremeyince doktora götürdüm. Muayene sonucu tonsilit olduğunu söyledi dr, antibiyotik yazdı. Antibiyotiği vermeye başladıktan sonra ateşleri düştü. Eski konulara baktığımda bakteri kaynaklı olursa antibiyotik işe yarar, virütikse yaramaz diyorsunuz. Benim merak ettiğim sadece muayene sonucu bakteriyel mi virütik mi olduğu anlaşılabilir mi? Tahlil yapılmadı bize, her ateşli hastalıkta, öksürükte doktora gittiğimizde tahlil yapmaları mı gerekiyor, ısrarla tahlil mi istemeliyiz? Bir keresinde de oğlum bronşit olmuştu tahlil yapacak mısınız diye sordum doktorumuza, muayene sonucu ne olduğu belli zaten gerek görmüyorum deyip antibiyotik yazmıştı. Bu doğru bir yaklaşım mı sizce? İkizlerim 17 aylık oldu hiç kan tahlili istemedi doktorumuz şimdiye kadar. Başka arkadaşlardan duyuyorum belli aralıklarla rutin kan tahlili yaptırıyorlarmış çocuklarına demir eksikliği filan var mı diye, bizim doktorumuz boşuna canını yakmayalım gerek görürsek yaparız diyor, doğru mu?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118726
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Şub 2011 Saat 12:13
Benim ikinci ihtisasım, Mikrobiyoloji olduğundan ben çoğunda bu ayırımı yapabiliyorum.. Tecrübeli ve kafası çalışan doktorlarda yapabilir. Yapamıyanın, kan sayımı yaptırıp WBC değerine bakması en sağlıklı yöntemdir. Anemi yönünden haklı, adam gibi bir doktor, ne zaman tahlil isteyeceğini bilir..
Yukarı Dön
ezob Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 32
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Şub 2011 Saat 12:30
Doktor bey cevabınız için çok teşekkür ederim. Doktorumuz tecrübeli ve bilgili bir doktor. Kendisine güveniyoruz ama çoğunlukla gece hastalandıklarından acile götürüyoruz çocukları, orada da biliyorsunuz kim denk gelirse o bakıyor, herkesin de bilgisine güvenilmiyor söylediğiniz gibi.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.