Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Uzman Pedagog Nilçin Doyran Bengisu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kızım uzun süredir tırnaklarını yiyor
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumKızım uzun süredir tırnaklarını yiyor

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Elif Hansa Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Hansa ve Tevhid'in Annesi

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7665
Mesajın Direkt Linki Konu: Kızım uzun süredir tırnaklarını yiyor
    Gönderim Zamanı: 10 Mar 2011 Saat 00:18
Nilçin hanım;

Kızım 2007 Ocak doğumlu. Bu sene kreşe başladı. Uzun suredir, 6 ay belki 1 seneye yakındır tırnaklarını yiyor. Uzun zamandır tırnaklarını kesemiyorum, çünkü yok, yiyor. Önceden sık sık görürdüm ama şimdilerde göremiyorum yediğini, çok nadir rastlıyorum, ben bakınca çekiyor ellerini.
Ben de gizli yediğini filan düşünmeye başladım. Bu duruma çok üzülüyorum. Ne önerirsiniz? İnternette araştıma yapıyorum ama sanırım uzmana ihtiyacımız var.

Ne yapmalıyım?
Yukarı Dön
PinarTN Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 3246
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mar 2011 Saat 10:09
bizimki de yeni yemeye başladı ama sakince elini çekiyorum farkındalık yaratmadık henüz. ilerlememesi için ne yapmalıyız?
Yukarı Dön
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Puanlar: 7416
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mar 2011 Saat 20:32
Aynı sorun bizde de var ve gerçekten telaşlıyım son iki haftam bununla geçiyor...Nesibe bu soru için teşekkür ederim 
Ben de merakla bekliyorum cevabınızı.
Benim büyük kızım da 2007 mayıs doğumlu.

Yukarı Dön
hilal Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör

Seha'nın Annesi Forumun İnci Tanesi

Puanlar: 21029
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mar 2011 Saat 21:14
BEnimde oğlum neredeyse bir yıldır yiyiyor..
Hep kendi haline bırakın dendi şimdiye kadar ama hiç bişey değişmedi..
2006 lı benim oğlumda,cevabınızı merakla bekliyorum.

Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
Yukarı Dön
Elif Hansa Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Hansa ve Tevhid'in Annesi

Puanlar: 7665
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Mar 2011 Saat 14:25
Evet Hilal hep öyle dendi ben de öyle yaptım, zaman zaman uyardığım hatta kızdığım oldu ama üstüne aşırı derece düşmedim.
Elif'te aynı şekilde Hilal, var herhalde bir sene. Tırnak kesmeyi unuttuk, arada hevesleniyor benimkiler de uzasın da kes diye. Anlık heves geliyor geçiyor Unhappy
Yukarı Dön
ifakat Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör
Simge
"Yağmurun annesi... Çıtır pare mod"

Puanlar: 9866
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Mar 2011 Saat 15:39
benim kızımda yiyorDisapprove6 7 aydır hemde yenmede denmez dişiyle ısırıp tırnaklarıyla yoluyor Confusedgörmemezlikten geldim olmadı,gördüm olmadı ne yapacağımı bende şaşırmış durumdayımDisapprove
Öyle bir kul hakkım varki benden alınan... ALLAH'ım yarına bırakır ama ,yanına bırakmaz ASLA...!!!
Yukarı Dön
Nilçin DoyranBengisu Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 193
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Mar 2011 Saat 21:20
Merhabalar;
Öncelikle tırnak yeme davranışı ağırlıklı olarak 3-4 yaşlarında ortaya çıkar, erkeklerde görülme sıklığı daha fazladır. Şunu belirtmeliyim ki tırnak yeme davranışı çoğu zaman ailede de rastlanan bir durumdur, yani çocuk bunu görerek taklit eder ve öğrenir. Tırnak yeme davranışı bunun dışında stres faktörleri ve ebeveyn tutumları ile ilgilidir. Baskıcı, eleştirel, kaygılı, cezalandırıcı ebeveyn tutmlarında sıklıkla görülür. Çocuğun onay görmemesi, kendini yeterli hisstmemesi durumlarında ortaya çıkar. Ya da okulda öğretmeninden onay almayan, arkadaşları tarafından dışlanan çocuklarda da sık görülür. Aile içinde kavgalar ve kardeşin gelmesiyle stres faktörleri de oluşabilir.
Ne yapılmalı?
Görmezden geldiniz olmadı, kızdınız-cezalandırdınız iyice pekiştirdiniz. Aslında sorunun kökenine indiniz mi bilmiyorum. Öncelikle çevrenizde tırnak yiyen bir yetişkin var mı, sonra da evdeki tutumlarınızı ve stres faktörlerini araştırın derim. Tırnak uzamadan dibinden kesebilirsiniz, acı ojelerden kullanıp artık zevk almamasını sağlayabilirsiniz ve en önemlisi de tırnağını uzun gördüğünde ya da yeme davranışı olmadığında onu hemen çocuğunuzla paylaşın ve kendini kontrol ettiği için ödüllendirin. Sevgiler
Yukarı Dön
hilal Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör

Seha'nın Annesi Forumun İnci Tanesi

Puanlar: 21029
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Mar 2011 Saat 21:34
Nilçin hanım ben kendi adıma size cevap yazmak istiyorum bilgilendirmek açısından...
Benim oğlum tek çocuk,kendine özgüveni çok fazla,arkadaşları ve öğretmeni tarafından çok fazla seviliyor..Ayrıca bulunduğumuz şehirde de akrabalarımız olmadığından babası ve benden başka gördüğü insan sayısı az,bu yüzden çevresinde tırnak yiyen bi yetişkinde görmemiştir..
Babası ve benim tarafındanda çok sevilen oğlum zaten sakin bi çocuk olduğundan çok fazla hayırı duyan kısıtlanan bi çocuk değil..Ve tüm bunlara rağmen hala yiyiyor..,acı ojeyide denedim,fakat hep aynı değişmedi,bir milim bile uzamıyorki azıcık keseyim,ayrıca tırnak kenarındaki derileride yiyor görüyorum ve çok üzülüyorum çünkü şuan 4,5 yaşında ve yaklaşık 3 yaşından beri yiyiyorDisapprove
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.