Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Uzman Pedagog Nilçin Doyran Bengisu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - oğlum çok şımarık olmaya başladı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumoğlum çok şımarık olmaya başladı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
edalim35 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 41
Mesajın Direkt Linki Konu: oğlum çok şımarık olmaya başladı
    Gönderim Zamanı: 13 Nis 2011 Saat 11:40
merhabalar nilçin hanım ,
oglum 16 aylık olacak ama su son bir haftadır asırı derecede bana düskün olmaya başladı yanında beni göremediği zaman kana kana aglamay baslıyor.calısan bir anne olmamama ragmen bu durumla karsı karsıya kalmak cok zorluyor beni oglum aslında gecenhaftaya kadar ssyal bir ocuktu annaneye teyzeye dedelere cok düskündü onlar oldugu zaman beni hic görümüyordubile 2 hafta once cok sımarıklılık yapmaya basladı yemek yeme problemimiz var kendi yemediği gibi bilerede yedirmiyor bobamız biraz akıllansın uslansın diye sofradan aldı ve yatagına bıraktı ve aglama krızlerı basladı ve benı gören kadar susmadı bu olay sonunda bobayla yanlız kalmak istemiyor artık.ve her işini aglayarak yaptırmaya basladı hatta sinirlenip elindeki ne varsa yere fırlatıyor dolap kapakarını acıp sert bir sekilde kapatıyor tam bir agresiflik göstergesi ,sürekli anne diye bacaklarıma yapısmaya basladı evde biri olsun olmasın.Disiplin etmek için erkenmi davranıyoruz yoksa baska taktikerlemi yaklasmamız gerekiyor yardımlarınızı  ve onerılerınızı bekliyorum.şimdiden tesekkür ederim.
eda
Yukarı Dön
Nilçin DoyranBengisu Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 193
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Nis 2011 Saat 21:41
Merhabalar,
Evet ceza olarak yatağa koymak ya da disipline etmek için erken değil fakat onun anlayabileceği bir durum değil. Zaten anladığım kadarıyla yemekte de inatlaşmalar var onun için anne- çocuk ilişkisini yıpratan bir durum. Bu dönemlerde sizde suçluluk duygusuyla ya da aman ağlamasın diye geri adımlar atarsanız çocuklar bu davranışları hemen öğrenirler. Öncelikle anne-çocuk arasındaki ilişkinin yeniden güvene dayalı olmasını sağlamalısınız sonra yavaş yavaş gün içerisinde 15 dk ile başlanan giderek uzayan sürelerle ayrılma için zemin hazırlamanız gerekmektedir. Sevgiler
Yukarı Dön
edalim35 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 41
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Nis 2011 Saat 00:54

dr hanım okadar iyi anladınız ki gün içinde cok inatlasıyoruz cok ısrarcı olmamaya calıssamda anne lik içgüdüsüne yenik düsüyorum ve kendimi ısrar etme pozisyonunda buluyorum.cevabınızda güven ortamını tekrardan yaratmamı önermişşiniz bıraz ipucu alabilirmiyim ilk cocugum yalnıs üstüne yalnıs yapmamak için ayrıntılı sormak istiyorum.mazur görün.güven kaznma işleminden sonra ayrılma oglumu baskalarına bırakma seklindemi olmalı

eda
Yukarı Dön
Nilçin DoyranBengisu Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 193
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Nis 2011 Saat 22:27
Merhabalar,
Güven ortamından kastettiğim birlikte geçirilen kaliteli doyurucu zaman geçirmek. Çocuğun temel ihtiyaçlarını karşılamak yeterli değil onunla birlikte oyun oynamak. Bu çok ince çizgi sınırları iyi ayarlamak gerekir bu sefer de size çok bağımlı olmamalı. Çocuklar annelerinden uzaklaştıklarında hep bilirler ki anne onu seyrediyordur ve çocuk güven içinde oynar. Onu kandırıp bırakıp gitmek ya da anlatmadan ortadan kaybolmak çocuk için güven sarsıcıdır. Sevgiler
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.