Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Bebeğim & Çocuğum Hakkında > Biz Bize Sorularımız
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Demir ve  d VİTAMİNİ HAKKINDA BİLGİLERİNİZ
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuDemir ve d VİTAMİNİ HAKKINDA BİLGİLERİNİZ

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sengul Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 10040
Mesajın Direkt Linki Konu: Demir ve d VİTAMİNİ HAKKINDA BİLGİLERİNİZ
    Gönderim Zamanı: 29 Nis 2011 Saat 14:33
aRKADAŞLAR BENİM OĞLUM 4. AYINI OLDURDU SADECE ANNE SÜTÜYLE BESLENİYOR...devit 3 kullanıyorduk. Bu ayında sağlık ocağından ferro sanal verdiler .  çocuk doktorumuz ikisinide kullan dedi. Oğlum ferro sanalı kustu...ne yapacağıma karar veremedim..
Aslında demir  eksikliği olmadan bunun verilmeside bir garipConfused 4. aydan sonrada anne sütüyle beslenen bebeklerde demir eksikliği mutlaka oluyor mu? Oluyorsa bizim yaşımızdakilerin  bebekken  demir kullandığını hiç sanmıyorum....
4 aylık bir bebeğede bunun için kan tahlili yaptırmak istemiyorum...
Kadir bey ise demiri önermiyor...Hastalıklara  kapı açıyor diyor...
ilk oğlumda multitabs ve ferrum kullanmıştım ama Kadir bey den o zaman haberim yoktu.

bu sorularla belki sizleri sıktım ama kafam karıştı.
sizler ne yapıyorsunuz  bu konuda fikirlerinizi  doktorlarınızın önerilerini öğrenmek isterim..
Araştırıp ona göre karar vereceğim..
şimdiden teşekürler...

Düzenleyen sengul - 29 Nis 2011 Saat 14:35
Kesinlikle çocuğuna “çocuk gibi” davranma.

Bu anneler olarak yaptığımız en büyük kabahat aslında.

Küçük olabilirler ama onlar da birey birey.

Yukarı Dön
Gülsen Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör

Yazıldığı gibi okunur:)

Puanlar: 7519
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Nis 2011 Saat 14:49
Ben hiç demir kullanmadım Şengül hep verdiler ama büyük oğlumda almıştım eve ama zaten çok kusan oğlum iyice kusmaya başladı bende bıraktım . Erene hiç almadım bile . 1 yaşında her ikisininde demir değerleri gayet normal çıkmıştı . Vitamin olarak sadece ilk 1 yıl multi tabs kullandım canım .
Yukarı Dön
taha Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 61
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Nis 2011 Saat 14:56
bence demir ilcını al çünkü nasılolsa yazdılar reçeteye ama 6. aydan sonra kullan çünkü 6. aydan sonra anne sütü çocuğa yüzde elli yararmış ama ben 6. aydan sonrada çocuğuma demir bakımından zengin bakarım diyorsan kullanmana gerek yok ben ilk çocuğumda kullanmıştım
bilgi gerçek hazinedir
Yukarı Dön
KUZEY&MİRA Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Melek Anne :)

Puanlar: 2244
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Nis 2011 Saat 15:28
Oğluma da vermişlerdi ama kadir beyden edindiğim bilği doğrultusunda kullanmadık..3 aylıkken dr çok soluk gördüğünden hgb ye baktı kansızlık çıktı 2 3 ay kullandık sonrasında geçti...4,5 aylıktan sonra inek sütü vermeye başladım halada içer hiç kansızlık yaşamadık..yani inek sütü kansızlık felan yapmıyor....
Bişey söylemek zor belkide kansızlık var yavrucakta bence bi tüp kanla kesin sonuca varırsınız...
DEVRİM KUZEY & ZEYNEP MİRA &TUNA DENİZ
Yukarı Dön
nurcan Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Puanlar: 2404
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Nis 2011 Saat 16:30
bendede aynı sorun var kızım 15 gün sonra 4 aylık olacakk bizede verecekler ve bende kullanıp kullanmamakda kararsızımm kıyamıyorumda kan testii yaptırmaya
Yukarı Dön
Kevser Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör

Mersin benden sorulur:)))))

Puanlar: 5082
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Nis 2011 Saat 17:18
Reyyan da 5 mayısta 4 ayını dolduracak, demir kullanmayı asla düşünmüyorum, sonra yüzünde solukluk görürsem kan tahlili yaptırırım, görmezsem, 1 yaşına kadar tahlil de yaptırmam... Şevvalde demir damlası (sadece 3-4 gün) kullandık, şimdi şevvalin dişlerini bir görseniz, simsiyah Confused 
Yukarı Dön
sengul Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye
Simge

Puanlar: 10040
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Nis 2011 Saat 06:42
Orjinalini yazan: Gülsen Gülsen Yazdı:

Ben hiç demir kullanmadım Şengül hep verdiler ama büyük oğlumda almıştım eve ama zaten çok kusan oğlum iyice kusmaya başladı bende bıraktım . Erene hiç almadım bile . 1 yaşında her ikisininde demir değerleri gayet normal çıkmıştı . Vitamin olarak sadece ilk 1 yıl multi tabs kullandım canım .
ne güzel.. en ideali buda. Demekki sen ek besinlere geçtiğinde sorun yaşamadın güzel besledin..Smilebenim büyük oğlum anne sütü alırken gayet iyiydi ama ek besinlere geçtiğimizde hiç iştahlı olmadı..Confused
inşallah küçük oğlumda beslenme sorunu yaşamamda şu  Fe 'e             ihtiyaç duymayız..
Kesinlikle çocuğuna “çocuk gibi” davranma.

Bu anneler olarak yaptığımız en büyük kabahat aslında.

Küçük olabilirler ama onlar da birey birey.

Yukarı Dön
peperutka Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Puanlar: 5690
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 May 2011 Saat 13:19
D vitaamini en çok hamilelere önerilir dıye bılıyorum balık yagında balıkta sütte bulunur emzıren annelerınde alması gerekır cocukların diş yapısını ve kemıklerı güçlendırır

Şapkadan tavşan çıkarmayı marifet sanıyorlar. Ben kalbimden '' ÖKÜZ '' çıkardım hey yavrum hey :))
<
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.