Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Alerji & Cilt & Saç
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - once dokuntu sonra ates
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumonce dokuntu sonra ates

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
mishakal Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4
Mesajın Direkt Linki Konu: once dokuntu sonra ates
    Gönderim Zamanı: 29 Eyl 2011 Saat 02:03
Hocam merhaba,
9.5 aylik bir kizim var. 10,5 kg ve 76 cm. Anne sütü ve ek gıda ile besleniyor. 15 gun once, once el ve ayaklarında sonra popo ve sırtında gozuken kırmızı lekeler olmaya basladi. El ve ayaklardakiler buyuk ve orta noktalarında da sanki ısırık izleri var gibi hafif sulu, popo ve sırtındakiler ise minik kırmızılıklar gibiydi. Kızıma kahvaltısında 1/4 ceviz de vermistim (8 aylıktan bu yana veriyordum ama 1/8 oranında). 1 doktor ceviz alerjisi dedi, cevizi hemen kestim ve yumurta-pekmez gibi diger besinleri de fakat kızarıklıklar devam etti. Sadece ova...l kullandım. 3 gun sonra el ve ayaktakiler kabuklanmaya basladi. Bir yandan sırt ve kollarda minik kızarıklıklar devam ediyordu. Baska bir doktor gorur gormez su cicegi dedi. Zyr..c damla verdi gunde 5 damla. 1 hafta sonunda gecti. Gecince 2ilaclari da kesmistim.
Fakat simdi, yani ilk belirtiden 12 gun sonra, kol ve bacaklarda farklı minik kırmızılıklar cıkmaya basladi oyle sulu filan da degil. 6 saat sonra da kızım ateslendi. 39,8 gorduk. Cal..l 3 defa ve ibu..n 1 defa verdim. 20 saat sonra ates dustu. Zyr..c ve ovadril e de devam ediyorum. Kan ve idrar tahlilleri yapildi, cok sukur bir problem yok. kbb acisindan da bir sorun yok.

Neyle karsi karsiyayiz acaba degerli hocam?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119870
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Eyl 2011 Saat 11:58
Suçiçeği geçirmediniz. Suçiçeği döküntüsü, gövdede en sık görülür, etrafa yayıldıkca döküntü sayısı azalır. Yani, el ve ayaklarda 8-10 tane varsa, karnında 20-30 tane döküntü görmeniz gerekirdi. Eğer döküntülerin kaybolması 2-3 hafta aldı ise, bu kesinlikle "sinek sokması" dır. Fenistil jel sürmeniz kaşıntıyı alır, kaybolmaları gene 2-3 hafta sürer.
Yukarı Dön
mishakal Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Eyl 2011 Saat 21:31
Hocam su cicegi denilen dokuntulerin gecmesi uzun surmedi, kısa surede gecti. Benim suphem zaten karnında hiç olmaması, sırtında da tek tuk olmasıydı, asıl yogunluk bacak ve ellerdeydi. Bir de hic ateslenmedi o surecte. Sadece bir sure sonra kabuk baglaması su cicegi ihtimalini ortaya cikardi sanirim.
Peki hocam bu olaydan 10 gun sonra yeni kızarıklıkların cıkmasına ne diyorsunuz? Fakat bu kızarıklıklar onceki gibi degil, daha yuzeysel. Bir de bu sefer ates yapti, yukarıda yazmıstım 39,5 a kadar. Bu sefer de 6. hastalık dediler ama ates sadece 1 gun surdu cok sukur. Kan ve idrar tahlilleri de temiz cikmisti.

Bu iki durum arasında bir baglantı var mı sizce?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Eyl 2011 Saat 10:58
Bir bağlantı yok. Problem, benim bu döküntüleri göremememde. Birde,  "anneden geçen antikorlar" nedeni ile (tabii, sizin bu hastalıkları geçirmiş olduğunuzu varsayarak)   ilk 1 sene Kızamık, Kabakulak, Suçiçeği gibi hastalıları görmüyoruz.  
Yukarı Dön
mishakal Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Eyl 2011 Saat 21:55
Ben geçirmiştim su çiçeği hocam.
Bugün kızımda gövde ve sırtında, kasıklarında ve poposunda pempe pembe lekeler, dokuntuler çıktı. Yani ateşlenmesinin 3. gununde oluyor. Acaba bu son durum 6.hastalık mı gerçekten? Gerçi bizim ateşimiz sadece 1 gun surdu ama bu dokuntuler nette fotoğrafları koyulan 6.hastalık dokuntulerine de benziyor.

Kafam çok karıştı, 1 gun ateşle 6.hastalık olur mu hocam?

Şimdiden teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Eki 2011 Saat 09:30
1 gün ateş ile 6. Hastalık biraz zor. Resim gönderebilirmisiniz?
Yukarı Dön
mishakal Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Eki 2011 Saat 23:35
Site yoneticisi,

Mesajıma nasıl resim ekleyebilirim?
Yukarı Dön
Kevser Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör

Mersin benden sorulur:)))))

Puanlar: 5082
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Eki 2011 Saat 00:14
http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=6964&PID=815908&title=foruma-foto-ekleme#815908
burada fotoğraf ekleme ayrıntılarıyla tarif edilmiştir...
yine de yardıma ihtiyacınız olursa, yazın lütfen. Geçmiş olsun...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.