Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Tereddut (grip)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumTereddut (grip)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
CeydaK Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 40
Mesajın Direkt Linki Konu: Tereddut (grip)
    Gönderim Zamanı: 02 Şub 2012 Saat 14:54

Kıymetli Hocam,

Oglum 3.5 yasinda ve krese gidiyor

• Son 4 gribini doktorsuz ilacsiz sadece bal limon ve cold mix ile atlattik, atesi ile hic oynamadim..size minnettarim sanki her seferinde daha cabuk atlatiyor gibi geliyor son gribi 2 gun surdu, 2 gun yatti  ve ayaga kalkti..1 hafta bile surmedi
  • Son iki grip sonrasi kulak agrisini yine doktorsuz iliadin ile atlattik
  • Yazin halk arasinda midesini usutme durumu oldu her yedigini kusuyordu ama mutlu ve hareketli gozukuyordu, tum baskilara ragmen yine doktora goturmedim, 4 gunde kendiliginden iyilesti (bir yazinizda hal ve hareketlerinde anormallik gormuyorsaniz birseyi yoktur demistiniz)
  • Simdiye kadar olmadi ama birgun ishal ve kusma bir arada olursa bir yedigi dokunmustur diye dusunerek yine doktora goturmeyi dusunmuyorum

İsyerinde bir arkadasimin kizi herseye doktor ile basladi ve suan doktorlardan cikamiyor ayni dediginiz surecleri yasiyorlar..ben sizi hep anlatiyorum ama bazi kisileri ikna edemiyorsunuz malum

Hocam tek tereddutum ve sorum su;
Birgun bir hastaligi griptir nasilsa diye dusunerek ciddi bir hastaligin teshisinde gecikme yasar miyiz?ornegin bazi gripte ates 4 gun suruyor fakat bazi ciddi hastaliklarin habercisi de ates..
Boyle ciddi bir durumda mutlaka anlar ve ayirt eder miyiz hocam?

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 121330
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Şub 2012 Saat 19:00
Gayet basit:
1- Atesi dustugunde hasta tablosu devam ediyor ise; bakterieldir.
2- Burunda "su gibi" bir akinti varsa, bakteriel degildir. Her ikisi cok nadiren beraber olabiliyor, bu durumda 1. Madde gecerlidir.
3- Sabahlari; simdiye kadar hic duymadiginiz olcude kotu bir agiz kokusu varsa, bakterieldir. Ayrica "Streptokok enfeksiyonlarinda" bulanti ve kusma vardir.
4- Antibiyotik basladiktan bir gun sonra hastalik duzelmeye basladi ise, bakterieldir.
5- Sizleri korkuttuklari hastaliklar( asilar nedeni ile) artik son derecede nadirdirler. Viral menenjitler zaten kendiligindan duzeliyorlar. Bazi ansefalit tipleri kalici hasar yapar, onlarinda zaten tedavisi yok, ne olacaksa oluyor, hicbir tedaviye cevap vermiyorlar (Kizamik ensefaliti gibi).
Yukarı Dön
CeydaK Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Şub 2012 Saat 09:12
Supersiniz hocam, size gonulden sevgi, saygi ve hayranlik duyuyorum
Yukarı Dön
febaa2 Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Puanlar: 1713
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Şub 2012 Saat 19:15
Orjinalini yazan: Dr.KadirTugcu Dr.KadirTugcu Yazdı:

Gayet basit:
1- Atesi dustugunde hasta tablosu devam ediyor ise; bakterieldir.
2- Burunda "su gibi" bir akinti varsa, bakteriel degildir. Her ikisi cok nadiren beraber olabiliyor, bu durumda 1. Madde gecerlidir.
3- Sabahlari; simdiye kadar hic duymadiginiz olcude kotu bir agiz kokusu varsa, bakterieldir. Ayrica "Streptokok enfeksiyonlarinda" bulanti ve kusma vardir.
4- Antibiyotik basladiktan bir gun sonra hastalik duzelmeye basladi ise, bakterieldir.
5- Sizleri korkuttuklari hastaliklar( asilar nedeni ile) artik son derecede nadirdirler. Viral menenjitler zaten kendiligindan duzeliyorlar. Bazi ansefalit tipleri kalici hasar yapar, onlarinda zaten tedavisi yok, ne olacaksa oluyor, hicbir tedaviye cevap vermiyorlar (Kizamik ensefaliti gibi).

hocam bu yazınızı hayranlıkla okudum şu yazıyı hastane duvarına assakta milletimizin yüzde sekseni boşuna ilaçtan kurtulasalar ama buna ilaç firmaları ne der bilemem ama türkiyede olsanız sizi ortadan kaldırırlar derdim ama artık onuda yaapmazlarSmile
Yukarı Dön
papatyam13 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 186
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Şub 2012 Saat 22:30
hocam teşekkürler,
sizin adınızı taşıyan bir dosyam  var ona hemen kaydettim bu değerli bilgilerinizi.
Allah sizden razı olsunKizBebekKizBebekKizBebek
- üzerinde Pek çok Meyveler Bulunan Bir Dalı, Meyvalar Aşağı Doğru çeker. Meyvasız Bir Dalın Ucu Ise, Servi Ağacı Gibi Havada Olur.
Yukarı Dön
CeydaK Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Şub 2012 Saat 14:55
Hocam benim de sizin adinizi tasiyan ve tum bilgilerinizi kaydettigim bir dosyam var..Bir kitap yayinlasaniz da copy paste' ten kurtulsak:))
saygilarimla
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2026 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.