Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İlaçlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ilaç kullanımı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumilaç kullanımı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sedamran Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 20
Mesajın Direkt Linki Konu: ilaç kullanımı
    Gönderim Zamanı: 14 Mar 2012 Saat 22:50
hocam oğlum 14 aylık 2defa bronşit geçirdi ve 1 aya yakın ventolin+pulmicort kullandım sonra 3aydaha pulmicorta devam ettim zaditen şurupla birlikte ilaçlar biteli 2hafta oldu ve bu arada ben grip geçirdim ve oğlumada bulaştırdım galiba 2gece hiç uyutamadım sürekli ağladı burnu çok tıkalıydı ve burun akıntısı halsizlik şikayetiyle aile hekimimize götürdüm dün doktorumuz boğazındada kızarıklık olduğunu bronşite çevirmemesi için  bricanyl 2x 1/2-duocid 2x1 -aferin 2x1- ve muconex 2x1/2 olarak ilaç verdi kullanıyorum ama içim hiç rahat değil bu akşamda balgamlı şekilde öksürmeye başladı. ilaçlara devam etmelimiyim ayrıca evde ventolin ve pulmicortda var onlardan kullanmalımıyım ayrıca yazışmalarınızdan okuduğum kadarıyla cold mix damla aldım yastığına damlatıyorum gün içindede yakasına tıkanmasın diye.
yardımcı olurmusunuz
Yukarı Dön
sedamran Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Mar 2012 Saat 23:20
hocam eklemek istedim bu arada azı dişlerimiz şişmiş durumda ve nefeside kokuyor aferinle ilgili yazdıklarınızı okudukça dehşete düştüm sizden cevap almadan ilaçları kullanmıyacam tekrar bronşit olmasını istemem sizden cevap bekliyorum
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118432
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Mar 2012 Saat 03:17
Hic 14 aylik "Bronsit" geciren hastam olmadi. Bu son senelerde moda oldu, her Grip hastasini "Bronsit, Astim veya Bronsiolit" diye degerlendirip, bu pahali astim ilaclarini dayiyorlar. O ilaclarin HICBIRINI kullanmayin, tuzak hep ayni tuzak, bu ilaclarla cocugunuz hicbir zaman iyilesmeyecek, bunlarin arkasindan Ventolinler, Pulmicortlar gelecek, hasta dahada kotu olunca hastaneye yatiracaklar. O ilaclarin icini okuyun bakalim, bu yasta kullaniliyorlarmi? Bronsit durumunu doktorlar verdikleri ilaclarla yapiyorlar. Sadece benim Grip icin anlattiklarimi kullanin.
Yukarı Dön
sedamran Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Mar 2012 Saat 12:01
hocam teşekkürler bronşit olduğunda nefes verirken zorlanıyordu hırıl hırıldı ta ayak parmaklarında hissediyorduk ve göğsünü açıp baktıklarında sıkışma olduğunu söylüyorlardı sizin söylediklerinizi uygulayacağım teşekkürler tekrar
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118432
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Mar 2012 Saat 18:20
Benim anlamadigim husus; ben 40 senelik meslek hayatimda, "Bronsit" vak'alarini daima ilk ve son baharlarda gormusumdur. Kasim-Mayis aylari arasinda, hangi "Pollen", hangi"Mantar sporlari" varda, Bronsit yapacak? Aralik ayinda, bugday 10cm. topragin altinda, hazretler, "-Bugday allerjisi" (hemde test yaparak) tesbit ediyorlar. Allah bunlara inananlara da akil-fikir versin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.