1-hocam mrb,3,5 yıl once kızım 3 aylıkken yaptırdıgımız rotavırus asısının 2.dozundan sonra hastalanmış ve 3 ay ıshalı devam etmıstı,ılk o zaman sızı tanımstım,her turlu test yapılmıstı ama bır sey bulunamamstı,bugun gazetenın bırınde amerıcan ve fransız bılımadamlarının kan grubu A olanlarda rotavırusun bagırsak hastalıgına neden oldugu yazıyordu,kan grubuna ozel seker molekullerını etkılıyormus sanırım,bu konuda bır bılgınız var mı acaba?benım kızımın kan grubu da A idi,ve etrafta asıdan etkılenen tek bebek benım kızımdı,dun sordum A kan grubu olan tek benım kızım,acaba daha anne sutunden baska hıcbır sey almayan kızım bu nedenle mı hasta olmustu?
"
Bilim adamları, ishale, küçük çocuklarda aşırı su kaybı nedeniyle ölüme bile yol açabilen rota virüsün özellikle kan grubu A olanları hasta ettiğini bildirdi.Bilim adamları, ishale, küçük çocuklarda aşırı su kaybı nedeniyle ölüme bile yol açabilen rota virüsün özellikle kan grubu A olanları hasta ettiğini bildirdi. Amerikalı ve Fransız bilim adamları, rota virüsün, özellikle kan grubu A olanlarda bulunan şeker molekülüne bağlanarak, bağırsak hastalığına yol açtığını tespit etti. A kan grubuna has şeker molekülü devre dışı bırakıldığında da virüsün hücreye zarar veremediği tespit edildi. "
2-bır de hocam kızımın hepatıt a asısının rapelının gunu ocak ayındaydı,hastalıklar nedenıyle oteledık,su anda vurdurmamda bır sakınca olur mu?
Düzenleyen efsunlu_bulutum - 19 Nis 2012 Saat 09:20