Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
petonia
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 30
|
Konu: boyun eğriliği Gönderim Zamanı: 07 Ağu 2012 Saat 04:02 |
Merhaba doktor bey 3 aylık bir kızım var ve bir süredir farkettim boynunu hep sağa doğru eğik tutuyor aynı zamanda başın arka sağ kısmında da düzleşme var hep bi tarafa yatmaktan olur ya o şekilde.. bu durum da ne yapmalıyım...
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118774
|
Gönderim Zamanı: 07 Ağu 2012 Saat 11:05 |
Tortikollis denilen durum olabilir, bir Ortopedi doktoru veya Çocuk Cerrahı görürse iyi olur.
|
 |
petonia
Üye
|
Gönderim Zamanı: 07 Ağu 2012 Saat 17:00 |
hocam doktor elle muaynede bir sorun görmedi ultrason istedi.
USG incelemesinde: Boyunda her iki tarafta en büyükleri submandibuler alanda sağda 15*5 mm. solda 14*4,5 mm boyutlarında multipl sayıda hiler ekojeniteleri seçilen oval konfigurasyonlu lenf nodları izlenmiştir.
Bu sonuca göre benim geçirdiğim bi enfeksiyondan etkilenerek bu lenf nodları oluşmuş olabilir dedi kan tahlili istedi karaciğer enzimleri yüksek çıktı
kreatinin 0,23 . sgot(ast) 71. sgot(alt) 62. ldh 273 çıktı bu değerlerin şimdiye kadar düşmüş olması gerektiğini söyledi 15 gün sonra tekrarını istedi.
EBV tahlili yapılmıyormuş bizim hastanede bu EBV den de kaynaklanabilirmiş bu lenf nodları ve karaciğer enzimleri..
sonuç olarak bir hafta sonra bir daha boyun usg yaptıracak onun sonucundada aynı şekilde çıkarsa fakülte hastanesine sevk edeceğim dedi..
peki hocam biz ne yapalım şimdi bu sonuçlara göre siz ne dersiniz ve bu bir hafta bize nasıl geçecekk???
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 07 Ağu 2012 Saat 18:12 |
Tortikollis yoksa, gerisi hiç önemli değildir, boşverin daha fazla kurcalatmayın. Sizin geçirdiğiniz bir enfeksiyon, çocukta "lenf bezi" yapmaz. Ben mi yanlış anlıyorum acaba? Eğer çocuk geçirdi ise; mutlaka farkederdiniz zira EBV çok yüksek ateşle seyr eden ağır bir "viral" hastalıktır. Karaciğer enzimleri, bir hastalığa işaret edebilecek kadar yüksek değiller.
|
 |
petonia
Üye
|
Gönderim Zamanı: 07 Ağu 2012 Saat 21:51 |
Hocam peki tortikollis olmadığından nasıl emin olabiliriz? bu 1,5 cmlik lenf bezleri neden kaynaklanır bir sorun yaratmaz mı??
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 08 Ağu 2012 Saat 10:16 |
Bezeler, geçirilmiş eski enfeksiyonlara bağlı olarak oluşmuşlar, kendiliğinden geçerler. Bu tipte olanlardan korkmayın. Bir de çocuğu, "ayak ucu- başucuna" gelecek şekilde yatırın. Bebekler genellikle duvara bakmazlar, başlarını annenin geleceği istikamete çevirirler. Belki faydası olabilir.
|
 |
petonia
Üye
|
Gönderim Zamanı: 08 Ağu 2012 Saat 15:28 |
Hocam çok rahatlattınız beni çok sağolun fakat bu "ayak ucu- başucuna" gelecek şekilde yatırın demişsiniz bunu biraz açar mısınız hocam tam olarak anlayamadım
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 08 Ağu 2012 Saat 18:54 |
Çocuğu başı, yatağın ayak kısmına gelsin. Örnek: [ O__/\ ] şeklinde değilde, [ /\__O ] şekilde olacak biçimde. "O" baş oluyor.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 08 Ağu 2012 Saat 18:59
|
 |