Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
PinarTN
Altın Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3246
|
Konu: İdrar yolu enfeksiyonu mu? Gönderim Zamanı: 15 Eki 2012 Saat 22:33 |
Hocam kızım beş yaşında 21 kg. Dün akşam karnının sağ tarafının ağrıdığını söyledi ve birkaç defa çıkardı. 38.6 ateşi vardı. gece boyunca 37.8 ila 38,8 arası gitti geldi. Sabaha karşı birazcık terledi rahatladı gibi. Gün boyu yine çok yüksek olmamak kaydıyla ateşi ve karın ağrısı vardı. Akşam üstü tekrar çıkarmaya başladı ve ateş de artınca acile gittik . İdrar tahlili istedi fakat yorumuna güvenemedim size danışmadan ilaç almak istemedim
ürobilinojen normal bilirubin - keton ++ eritrosit (hb) - protein + nitrit - glukoz - dansite 1030 ph 5
enfeksiyon çıktığını ama neden olduğunu daha iyi anlamak için idrar kültürü yapmamızı söyledi. İlaç olarak suprax, dolven ve calpol yazdı. ilk gün ateş düşürücüleri dönüşümlü dört saatte bir ikinci gün altı saatte bir vermemi söyledi. sizin yorumlarınızdan aklımda yanlış kalmadıysa nitrit negatifse idrar yolu enfeksiyonu olmaz demiştiniz. ayrıca dört saatte bir ateş düşürücü tamamen ateş mantığınıza aykırı. teşhisine güvenemedim . yazacağınız şeye göre ilaçları sabah alacağım. şimdiden çok teşekkür ederim.
|
|
 |
PinarTN
Altın Üye
|
Gönderim Zamanı: 15 Eki 2012 Saat 22:42 |
hocam şimdi ölçtüm ateş 39,6. ateş düşürücü verdim.
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 119037
|
Gönderim Zamanı: 16 Eki 2012 Saat 00:15 |
IYE yok, sanki cocuk kandiriyor. Agriyi iyi takip etmeniz gerekir. Eger agri hic gecmeden gittikce artiyor ise; Apandisit olabilir. Gelip-giden agrilari varsa; onemli degildir, muhtemelen arkadan "ishal" gelecektir. Ilac vermeyin, teshis tam konmadan, agri kesicide vermeyin.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 16 Eki 2012 Saat 00:16
|
 |
PinarTN
Altın Üye
|
Gönderim Zamanı: 16 Eki 2012 Saat 01:10 |
hocam ağrı gelip geçici zaman zaman oluyor bi de dikkatimi çeken şey ateşten mi bilmiyorum iki gündür çok su içiyor gün içinde hiç kaka yok çocuk nefrolojisine gitmemiz gerekir mi tam teşhis için ne yaptırmamızı önerirsiniz
Düzenleyen PinarTN - 16 Eki 2012 Saat 04:35
|
|
 |
PinarTN
Altın Üye
|
Gönderim Zamanı: 16 Eki 2012 Saat 01:15 |
bi de hocam benzer şeyleri etrafta da duyuyorum karın ağrısı ve kusma olarak salgın olabilir mi? antibiyotik kullanmak şart mı
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 16 Eki 2012 Saat 05:21 |
Nefroloji ile ilgili bir durumunuz yok, antibiyotik gerekecek bir durum da yok. Arkadan ishal gelecek.
|
 |
PinarTN
Altın Üye
|
Gönderim Zamanı: 17 Eki 2012 Saat 20:13 |
hocam dördüncü akşam oldu ateş hala 40,2 leri görüyoruz hafif bir karın ağrısı ve zaman zaman kusma var ama ağız dolusu değil midesi kalkıyor gibi kaka normal yapıyor ateşi yükselince tir tir titriyor endişe ediyorum dün gece sabaha doğru bayağı bi ter attı artık iyi olur diye düşündüm ama gün içinde iki kez 40 dereceleri gördük beklemeye devam mı etmeliyiz
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 18 Eki 2012 Saat 03:07 |
Sakin bir; "Bogaz enfeksiyonu" olmasin??? Eger; Dili pasli, agizinda pis bir koku varsa, bogazida"visne kirmizisi" ise, bogaz enfeksiyonu, hatta StrepA enfeksiyonu bile olabilir. Eger bu bulgular varsa; hemen bir StrepA testi yaptirin, (+) gelirse, mutlaka 1 ampul Deposilin 6-3-3 ignesini kalcadan vurdurun. Sonuclari bekliyorum. Muhim.
|
 |