Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Geçmeyen pişik...
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumGeçmeyen pişik...

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Oranje Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 176
Mesajın Direkt Linki Konu: Geçmeyen pişik...
    Gönderim Zamanı: 21 Eki 2012 Saat 20:08
Merhaba hocam..
6 aylık erkek bebeğim var.Boyu 68 kilosu 7600 gr.Ek gıdaya başladık 1 aydır.
Bizim sorunumuz popoda ki geçmeyen pişik.
Doğduğundan beri bebeğimin makat etrafı hep kırmızı pişik.
Poposu şuana kadar hiç kızarmadı,sadece makat etrafı,yani kakasını yaptığı yer  kıpkırmızı ve hiç geçmiyor.
Farklı markalarda pişik kremi kullandım,geçer gibi oluyor ama gün içerisinde kakasını yapınca tekrar kızarıyor aynı bölge.Yani makat etrafı 1 cm şeklinde kızarık.Eğer günlük krem sürmezsem o kızarıklıklarda hafif çatlamalar görünüyor.
Bizi takip eden doktorumuz bir kaç ay önce bunun anne sütü alan bebeklerin sadece sütün sulu kısmını alıp yağlı kısıma ulaşmadan karnını doyurduğundan kaynaklandığını söyledi fakat ben bebeğimi hiç emzirmedim.Hep sağarak besledim ve sütümü 20 dakika boyunca son damlasına kadar sağıyorum.
Yani bu teşhis pek bize uymuyor gibi ama daha farklı doktorlara gidip gösterdiğimde ise bunu hiç önemsemiyorlar bile.Madem önemsiz bir şey,o halde bu  çocuğun kaka yaptıkça makat etrafı neden hep kızarıyor ?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 121004
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Eki 2012 Saat 20:36
O doktorlarin, emin olun, hicbir halt bildikleri yok. Tarif ettiginiz durum, kakasinin "ph" degeri ile ilgili bir durum. Altini temizledikten sonra, eczanede hazirlatacaginiz; %3 luk Eau Borique ile kirmizi bolge ve etrafini nemlendirin, arkasindan pisik kreminizi surun.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2026 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.