Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - İkiz bebeklerim
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumİkiz bebeklerim

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
NİLÜFER-ALPEREN Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 71
Mesajın Direkt Linki Konu: İkiz bebeklerim
    Gönderim Zamanı: 24 Ara 2012 Saat 13:57
Merhaba Kadir Bey

Benim sorunum bir çok bebekte olduğu gibi iştahsızlık. Benim 1.600 Gr ağırlığında 41-42 cm civarında doğmuş biri erkek biri kız ikizlerim var.Bebeklerim 31 haftalıkken dünyaya geldiler.1 aya yakın yoğun bakımda kaldılar.Hocam şuan 5 ay 10 günlükler kilolarıda yaklaşık 20 gün önce 7 kilo civarındaydı.Ek gıdaya geçeli yaklaşık 20 gün oldu.Bebeklerimi emziriyorum.Sadece geceleri bide uykuya geçme eğiliminde.Gündüzleri pek emmiyorlar.Aslında şu zamana kadar sütümün yettiğini düşünüyordum.Ama gelin görün ki çevremden çok baskı geldi bu çocuklar aç ağlıyorlar diye mama takviyesine başladım.Ama bebeklerim ne hikmetse mamayı pek sevmediler.İş başı yapalı 20 gün oldu.Bebeklerim için ek gıdaya başladım.Ek gıdamızda cici bebe,yoğurt, muhallebi var.İlk başlarda yediler pek yadırgamadılar.Ama 10 gündür pek istekli yemiyorlar.Süt olayına gelince işyerinde yaklaşık 400 ml sağıyorum akşamda yatarken sabaha kadar 2-3 defa emiyorlar. Acaba her bir bebek 500 ml süt içiyormudur.Bebeklerim bibeorunuda pek sevmiyorlar.Zar zor içiriyorum.Hocam acaba kutu süte geçsem erken olurmu??? Çünkü 2 ay erken doğan bebekler, Çok üzülüyorum onlar emmediği ve sağdığım sütü içmedikleri için.Günde de yaklaşık 2-3 defa bazen sarımsı bazende yeşilimsi cıvık kaka yapıyorlar.Bu da sanırım okuduğum kadarıyla iyiye işaret. bide bebeklerim çok su içiyorlar ne zaman versem red etmiyorlar günde yaklaşık 100 cc su içiyorlar.Kısacası hocam başınızı ağrıttım ama.Bebeklerime bu aylarında ne vermelimiyim ve kutu süt içirmeye başlamalımıyım..Dediğim gibi gündüzleri kesinlikle emmek istemiyorlar.Resmen savaş halinde oluyoruz.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 117887
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ara 2012 Saat 18:59
1- Anne sutu varken; anne sutu verilir. Zaten ac olsalardi, mamaya saldirirlardi. Resmen gaza geldiniz ve kaziklandiniz.
2- 6 aydan evvel ek gida baslamayin. Hele premature dogmuslarda cok erken.
3- Sut verebilirsiniz, mamalara para telef etmeyin. Itiraz edecek olanlara; "- Yogurt ve muhallebi verirken bir sey olmuyorda, sut sade olarak verilincemi dokunuyor??? -" diye bir sorun..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.