Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Teşhis :Bronşit
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumTeşhis :Bronşit

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
PYRZ Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 49
Mesajın Direkt Linki Konu: Teşhis :Bronşit
    Gönderim Zamanı: 28 Oca 2013 Saat 21:36
hocam oğlum 3 yaşında 15 kg.

2 günlük hastalık belirtileri;

1-ilk gün sabaha kadar devamlı öksürük
2-ikinci gün 38,5 geçmeyen ara ara ateş
3-ağızda pas+koku yok
4-halsizlik ve iştahsızlık
5-bugün ilave burun akıntısı
6-sağ gözü kanlı
7-ara ara nefes alırken hırıltı+zor nefes alma

sizin grip tedavinizi yaptım devamlı fakat bugün nefes almakta güçlük çektiği için acile gittik. boğaz biraz kızarık, kulak temiz, göğüs hırıltılı dedi. ventolin verdi istemedik o zaman film çekicez dedi. filme baktı ve bronşit teşhisi koydu, tabi biz inanmadık. hocam nefes hırıltısı+zor nefes alma devam ederse ne yapmalıyım?

teşekkürler...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118999
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Oca 2013 Saat 04:17
Hata yaptiniz. Hastaligi: Grip..
1- Filme bakarak; Bronsit teshis edilemez.. Bunlar Tibbi nerede okumuslar acaba??
2- Ventolin ASTIM ilacidir, Astimda da, "-zor nefes alma-" degil zor nefes verme vardir.
3- Bunlarda saplanti haline gelmis, her oksurene Ventolin veriyorlar. Bu firma ne muthis bir firma imis, nasilda bu kadar etkileyebilmis doktorlari hayret bir sey. Yakinda patlar onlarinda balonlari..
Yukarı Dön
PYRZ Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Oca 2013 Saat 11:46

hocam grip tedavisi uyguluyorum zaten verdiği macrol+ventolin+asist ilaçlarının hiçbirini kullanmadım. bugün oğlum daha rahat, peki solunum almada tekrar sıkıntı olursa ne yapmalıyım?

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118999
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Oca 2013 Saat 19:58
Burnundan nefes almada sikinti olursa: Burun damlalarini kullanin...
Nefes almasinda sikinti olursa;  Solunumunu inceleyin.
a)Rahat nefes aliyor , fakat nefes vermesi uzun ve sikintili ise; Bu Astimdir, one gore tedavisini anlatirim.
b)Alirken sikintisi varsa; ust solunum yollarinda darlik  veya Akcigerlerde, Zaturre gibi bir problem vardir, bu esnada, kaburga kemikleri arasinda "cekilmelerde" olur.
Bunlardan baska, Akcigerlere "yabanci cisim kacmasi", KOAH gibi hastaliklarda ( cocuklarda hic gormedim)  ayrica konusulur.        
Yukarı Dön
PYRZ Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Oca 2013 Saat 17:46
hocam merhaba,
nefes alırken sıkıntısı var sadece ilk çok ateşi yükseldiğinde kaburga kemiklerinde bir hareketlenme vardı, tek bir kere gözlemledim. şimdi yine alırken sıkıntısı var biraz ama hareketlenme yok. özellikle sıvı içerken nefessiz kalıyor ve derin nefes alma ihtiyacı hissediyor.
1-akciğerde sorun varsa nasıl teşhis ederim
2-üst solunum yollarının darlığı ile ilgili uzmana mı göstermeliyim.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.