Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - su çiçeği
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumsu çiçeği

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
FATi Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 52
Mesajın Direkt Linki Konu: su çiçeği
    Gönderim Zamanı: 17 May 2013 Saat 11:41
merhaba hocam 5 buçuk yaşındaki oğlum suçiçeği oldu vücudunda kızarıklıklar var yüzde yok dün biraz ateşi oldu sadece colpol verdim bugün sağlık ocağına götürdüm bogazda da enfeksiyon var kulağıda dolmuş dedi antibiyotik  yadısuçiçeği için losyon şurup vs..iki reçete yazdı ilaçların isimlerini bilmiyorum artık bilgisayardan yazıp sadece numara veriyorlar hocam 
bide evde 10 buçuk aylık bir oğlum daha var aşı 18 aylık yapılıyormuş şimdi ben bu ilaçları alayım mı hocam küçüğe mutlaka bulaşacaktır ne yapmalıyım
şimdiden teşekkürler saygılar

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119037
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 May 2013 Saat 19:26
1-SAKIN antibiyotik veya Losyon kullanmayin... Bogazinda enfeksiyon filan yok, olsa idi cok yuksek atesi olurdu. Gordukleri; bogazda olan Sucicegi dokuntuleridir. Bu iki durumu bile ayird edebilmekten acizler.
2- Ne oldu? Artik Sucicegini 18. ayda mi yapmaya basladilar. Hani 12 ayda yapilmasi sartti? En azindan bunu erken ogrendiler, 30 seneyi beklemediler.
3- EGER siz cocuklugunuzda,Sucicegi gecirdiniz ve bagisik iseniz, ilk 1 sene sizin antikorlariniz kucugu korur.
4- Zovirax surup alin; 4 saatte bir 100mg. olacak sekilde verin. Gece 04:00 de vermeyin. (08:00,12:00,16:00,20:00 ve24:00'de verin)
Yukarı Dön
FATi Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 52
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 May 2013 Saat 19:44
teşekkür ederim hocam cevabınız için 
ateşi var ama çok yüksek değil normalde çok hareketli bir çocuk ama bikaç saatte süzüldü sarardı halsizleşti başımda ağrıyor diyor kaşıntım da var ama unutmaya çalıyorum kaşınmamak için diyor arada ağrısı için calpol verebilir miyim hocam 

iyiki varsınız saygılar
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 May 2013 Saat 20:00
Kasinti icin; ilik dus iyi gelir. Kese-Lif kullanmayin, bebek yikar gibi teri akitin yeter. Calpol'u; atesden cok rahatsiz oldugunda verin. Her atesi dusurmeniz sart degil. Ates bagisikligi calistiracagi icin, hastalik kisa surer.
Sucicegi asisi icin; 12 ayi gecmis olmasi sarttir. Tabii anne Sucicegi gecirmemisse, cocuguna bu yonde bir bagisiklik vermemisse, 1 aylik iken bile yapilabilir. Bu hususu bilemiyecegimiz icin, pratik olan, asiyi 1 yasindan sonra, ideali "15 ayda" yapmaktir.
Yukarı Dön
meryem Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Ali İlber'in annesi

Puanlar: 3781
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 May 2013 Saat 23:18
anneden bağışıklık alan bir bebeğe erken yapılan aşı tutmuyor mu hocam?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 May 2013 Saat 00:42
Anneden gecen antikorlar(bagisiklik maddeleri) canli virus olan "Sucicegi" asisini da yokeder ve asi etkili olmaz.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.