Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
oyaoz
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 59
|
Konu: Tekrarlayan Viral Enfeksiyon Gönderim Zamanı: 25 May 2013 Saat 09:31 |
Hocam İyi günler, kızımın boğazlarındaki beyazlık lardan daha önce bahsetmiştim 15 günde bir devamlı boğazlarının her iki tarafında beyaz beyaz noktalar oluşuyor. en son yapılan strep a ve boğaz kültürü temiz çıktı. şimdi tekrar aynısı oldu ateşle beraber beyazlıklar çıkmış. ateş düşürücü ile 2 gün sonra geçmeye başlıyor her seferinde. Antibiyotik veya başka bir ilaç kullanmıyoruz. ama aynı şeyin bu yıl içinde 8-9 kez olması bizi çok üzüyor. kızım 5,5 yaşında ana sınıfına gidiyor. doktor okuldan kaynaklanabileceğini söyledi. hocam biz bunun ne olduğunu tam anlayamadık. beyazlıklar geçtikten sonra hastalık geçtikten sonra beyazlıkların yerleri sanki çileğin dış yüzü gibi kalıyor yerlerinde. Doktor bu kadar sık tekrarladığı için kapsamlı bir hastanede bağışıklık ile ilgili testler yaptırabilirsiniz dedi. Eğer bağışıklığında bir sorun varsa ne yapmalıyız. hocam bu hastalığın tedavisi için ne önerirsiniz tamamen bitmesini sağlayacak bir tedavi var mıdır. bu konuda sizin yardımlarınızı rica ediyorum. Her şey için çok teşekkür ederim. İyi ki varsınız hocam.
|
oyaoz
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118886
|
Gönderim Zamanı: 25 May 2013 Saat 18:22 |
Gordugunuz durum bir hastalik degildir.. Bademciklerin yuzeyinde; "Kripta" denilen cukurcuklarin icinde bu "Fibrin Tikaci' denilen ifrazatlar zamanla birikir. Ekmek kabugu, Elma gibi sert gidalar yenilirken de dokulurler.
"- Doktor bu kadar sık tekrarladığı için kapsamlı bir hastanede bağışıklık ile ilgili testler yaptırabilirsiniz dedi -" Pes dogrusu!!
Zaten farkli ve dogru bir sey soylese idi hayret ederdim.. Resmen sacmalamis. Bu bir hastalik degildir, tedavi filanda gerekmez...Boyle doktorlarla; Allah yardimciniz olsun.
Simdiki doktorlarin; bir halt bildikleri yok. Sirf doktor sayisi artsin diye onune geleni doktor yapiyorlar.
|
 |
oyaoz
Üye
|
Gönderim Zamanı: 31 May 2013 Saat 14:54 |
Hocam iyi günler, kızımın boğazlarında kalan ifrazatlar ile ilgili verdiğiniz bilgi için çok teşekkür ederim. Kızım geçen hafta tekrar boğaz iltahabı oldu. boğazlarının her iki tarafı da beyaz iltahap şeklindeydi. biz bu olayı bu sene yaklaşık 8 defa yaşadık. ilaçsız bir şekilde 2 gün sonra ateş de geçiyor boğazları da iyileşmeye başlıyor. bundan bir önce ki hastalığında doktor, çok sık tekrarladığı için bağışıklık ile ilgili testler yaptırabilirsiniz demişti kapsamlı bir hastanede. kan testi istedim ama gerek olmadığını söyledi doktor. strep a ve boğaz kültürü temizdi. Hocam bu hastalık ile ilgili yardımlarınızı rica ediyorum, gerçekten ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız. bu hastalığın 20 günde bir tekrarlamasının sebebi nedir. yapmamız gereken tedavi şekli veya bir test var mı dır. İlaçsız geçiyor olması viral enfeksiyon olduğunu mu gösterir. eğer viral ise ne yapmamız gerekiyor. Bağışıklık ile ilgili bir sorun varmıdır. Artık kızımın da psikolojisi bozuldu. Affınıza sığınarak cevabınızı bekliyorum yardımlarınız ve herşey için çok teşekkür ederim.
|
oyaoz
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 31 May 2013 Saat 21:46 |
Bir kan sayımı yaptırın, WBC 15000'den az gelirse, "Viral enfeksiyon" demektır, hiçbir şey yapmanıza gerek yoktur. Yüksek çıktığında görüşürüz.
|
 |
oyaoz
Üye
|
Gönderim Zamanı: 04 Haz 2013 Saat 13:10 |
Hocam İyi günler, kızım bir hafta sonra tekrar hastalandı ateş ve
boğazlarında beyazlıklar tekrar çıktı. Sadece üstünden bir hafta geçmişti.
Sizin de dediğiniz gibi kan sayımı yaptırdım hemen. Değerler i aşağıda
yazıyorum. Bu kadar sık boğaz
enfeksiyonu olduğu için dün KBB doktoruna götürdüm. Durumu
kendisine anlattım bu yıl içinde 8-9 kez ateş ile beraber boğaz enfeksiyonu
olduğunu ve ilaçsız veya ilaçlı olarak geçirip tekrarladığını söyledim. Muayene
sonucunda tekrarlayan bademcik iltahabı olduğunu söyledi. İlaçsız olarak devam
edilmesinin risk olduğunu söyledi. Sonucunda antibiyotik verdi ve eğer devamlı
olmaya devam ederse sonucunun bademciklerin alınması olduğunu söyledi. Sizin bu
konuda düşüncelerinizi öğrenmek istiyorum birde kan değerleri ile ilgili bir
yorumda bulunursanız sevinirim. Siz WBC nin 15000 in altında olursa bir şeye
gerek olmadığını söylemiştiniz. Bu enfeksiyon viral mi yoksa bademcikler ile mi
ilgili. Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim. İyi ki varsınız hocam.
Referans
Aralığı
WBC 12.5 4.1-10.9
MID 3.1 0-1.8
MID 24.8 0.1-24
HGB 11.9 12-18
HCT 36.1 37-51
MCV 74.8 80-97
MCH 24.7 26-32
RDW 17.5
11.5-17
PLT 447 140-440
|
oyaoz
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 04 Haz 2013 Saat 13:21 |
Kesinlikle viral enfeksiyon. Çok enteresan, artık, laboratuvarlarda bu yaştaki bir çocuğun kan değerlerini; erişkin değerleri ile mukayese ederek, "bozıcıya, şıracı şahitliği" yapıyor. İşlerin artık iyice çivisi çıkmış. Cahilliğin prim yaptığı tek ülke Türkiye olsa gerek... Akılları fikirleri, hasta nasıl ameliyata razı edilir, daha sık nasıl gelmesi sağlanır, bütün doktorluk artık bu prensiplerle yapılıyor.
Sakın verilen ilacların hiçbirini kullanmayın. Eski maillere bakın, bunun pekçok örneklerini göreceksiniz.
|
 |
oyaoz
Üye
|
Gönderim Zamanı: 04 Haz 2013 Saat 16:12 |
Hocam çok teşekkür ederim cevaplarınız için . peki bu devamlı tekrarlayan viral enfeksiyon için ne yapmamız gerekiyor. Koruyucu bir şey önere bilir misiniz. devamlı 10-15 günde bir ateşleniyor kızım. ne zamana kadar sürer bu. Doktorların dediği gibi eklemlerine veya kalp kapakçığına ilerleyen dönemlerde zarar verir mi. bu sebepten dolayı korkuyorum . Her şey için yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
|
oyaoz
|
 |
oyaoz
Üye
|
Gönderim Zamanı: 04 Haz 2013 Saat 16:21 |
Hocam unuttuğum bir sorum daha olacaktı. Kusura bakmayın sizi de meşkul etmek istemiyorum. Kızım bazı zamanlarda bacaklarım ağrıyor diyor. bu hastalık evresin de de oldu hasta değilkende oldu. sonra geçiyor ağrı devamlı demiyor arada bir diyor. Bu konu da ne yapmamızı önerirsiniz. Tekrar tekrar çok teşekkür ediyorum.
|
oyaoz
|
 |