Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
selege
Katılımcı Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 278
|
Konu: krup Gönderim Zamanı: 16 Haz 2013 Saat 06:21 |
gunaydin kadir bey 3,5 aylik bebegim krup oldu.Gece birden nefes almakta zorlandi,sesi cok kalin cikiyor.Buyuk kizimda sizi tanimadan once oluyordu hastanelerde saatlerce kaliyorduk antibiyotikler icirdik,ancak oglumda bunlari yasamak istemiyorum hemen dr gitmedem accik havaya cikardim dekort kullanmak sartmi neden krup olunur ablamiz oksuruyordu ondan bulasmis olabilirmi? Hafif atesimizde var krup icin neler tavsiye edersiniz? Saygilar.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 119092
|
Gönderim Zamanı: 16 Haz 2013 Saat 10:49 |
Çok muhtemelen abladan bulaştı. Soğuk hava anında düzeltir. Zaten; "3 gece hastalığı" olarak anılması, ilk 3 gecenin kötü geçmesindendir. Arkadan, normal bir Grip hali gelecek. Eğer ilk gece soğuk havaya rağmen sıkıntılı geçti ise, 1/4 ampul Decort (adeleden) vurdurmanız iyi olur. Bu ilaç içirilerek etkili olmaz. Sakın antibiyotik kullanmayın. ASLA sıcak ve havasız bir odada tutmayın, sık sık havalandırın.
|
 |
selege
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 16 Haz 2013 Saat 11:18 |
tesekkurler bilginize sizi o kadar minnettarim ki anlatamam,kruptan sonra grip olacak demisiniz ya yazilariniz takip ediyorum birisine balli limonu serbet gibi verebilirsin demistiniz,bende verebilirmiyim ne kadar vermeliyim ? SaygilarKADIR BEY BIRAZ ONCE COCUK ACILE GOTURDUKBIRAAZ HAVA ALDI ARDINDAN DECORT YARIM AMPUL IGNE ICIRDILER BEN ADELEDEN YAPILMIYORMU DEDIM SEN SAGLIKCIMISIN DIYE TERSLEDILER SIZ ADELEN DIYE NOT DUSMUSUNUZ FARK EDERMI^
Düzenleyen selege - 16 Haz 2013 Saat 19:07
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 16 Haz 2013 Saat 20:14 |
Tabii farkeder, içirilen şekli hiçbir işe yaramaz. Eğer onlar doktor ise, bir zahmet kutunun ustunu bir okusunlar, bakalım ağızdan kullanım şekli varmı imiş!!! HİÇ ÇEKİNMEYİN, SİZDE ONLARA SORUN BAKALIM ONLAR "DOKTOR" MU İMİŞLER..
|
 |
selege
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 16 Haz 2013 Saat 23:06 |
Acile gitmeyi hic istemedim ancak oglumun durumu kotuydu birde havalarda cok ruzgarli diye cikaramadim daha kotu oldu yavrum,biz sayenizde yari dr olduk tesekkurler yoksa koyun gibi hersey kabullenip uyguluyordum.Hocam gribe cevirdiginde serbet seklinde balli limon verebilirmiyim malum henuz 3,5 aylik olcusu ne olmali saygilar.Birde anlamadigim acildeki pratisyen drun hocasidami acaba igneyi icirtiyor kafalarina gore yapmiyorlardir sanirim.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 17 Haz 2013 Saat 10:35 |
Siz o "pratisyen doktorların", hocalarının bir "şey" bildiklerinimi sanıyorsunuz? Toprakla yoğurt mayalatan, Isıtılmakla "proteinlerin anası ağlıyor" diye saçmalayan, "İstanbul Bronşiti" diye, dünya çapında saçmalama şampiyonu, hocaların yetiştirdiği doktorlarda aha bu kadar olur. Ağızdan verilen çocuk felci aşısını koluna iğne ile vuran, "Aferin, Peditus ve Calpol" gibi 3 Parasetamol ilacını aynı reçeteye yazan, Sadece erkeklerde kullanılması gereken,Prostat kanseri ilacını erken adet görmesin diye 10 yaşındaki kız çocuğuna uygulayanlar, hep bu hocaların yetiştirmeleri...
|
 |
selege
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 17 Haz 2013 Saat 15:55 |
Kadir bey biliyorum yeni yetme dr cok kiziyorsunuz baya dertlisiniz bu konuda ama benim sorum kayniyor arada  oglum grip oldu bugun burnu akiyor hafifte oksurugu var balli limon icebilrmi? henuz 3,5 aylik!!! Saygilar...
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 18 Haz 2013 Saat 13:42 |
Limonat tarzında hazırlarsınız, içer. Eski mailleri okuyun..
|
 |