Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Testler & Tahliller & Teşhisler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - demir eks. hemogram
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumdemir eks. hemogram

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
memre111 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 45
Mesajın Direkt Linki Konu: demir eks. hemogram
    Gönderim Zamanı: 14 Eyl 2013 Saat 23:57

Hocam merhaba öncelikle bir eczacı olarak sizden çok şey öğrendim bundan dolayı size çok teşekkür ederim. Oğlum bu sene kreşe başladı ve ağustos 2010 doğumlu.100 cm boy 15 kg. Geçen seneyi evde geçirmesine rağmen bademciklerinden çok çektik bir geniz eti tüm kış nerdeyse hiç küçülmedi. en son beta tanısından sonra yapılan deposilin le biraz toparladı. O dönem boyunca da demir eksikliği hep vardı. Tabi ben bile sağ olsun doktorlarımızın bilgisizliğiyle enfeksiyon döneminde demir ilacı kullandım ve geri tepti, bizde bıraktık.  İşin gerçeği çocuğun psikolojisinden dolayı tekrar da ölçtürmedik şimdi kış öncesi baktıralım dedik sonuçları buraya yazıyorum yorumu size bırakıyorum...

url=http://bit.ly/c25MCx][/url]

lym ve mpv düşüklüğü 2 gündür grip ondan diye düşünüyorum. Demiri görünce en az 3 ay demir şurubu kullandıracaklarına eminim. Enfeksiyonun yoğun olduğu dönemde kullanmak istemiyorum. Hb biraz silik çıkmış 11.0 sizce nasıl...

Düzenleyen Gamze - 15 Eyl 2013 Saat 10:05
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118376
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Eyl 2013 Saat 19:28
HGB: 11g/dL. YANi; Anemi yok...
Enfeksiyon sirasinda, Demir mikroplar icin; "Buyume Hormonu" gibi etki ettiklerinden, hastalik surecince, bunye demiri depolarda saklar.
HATA: Enfeksiyon esnasinda, "Demir & DEmir Baglama" bakilmaz. SAKIN demir ilaci filan vermeye kalkmayin..

NOT: Ayni recete de; Aferin, Peditus ve Calpol'u gordugunuzde ne yapiyorsunuz?? Hastayi, en muhimi, Doktoru uyariyormusunuz?
Yukarı Dön
memre111 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Eyl 2013 Saat 20:26
Bulunduğum mahalle ilaç kullanım yönünden o kadar cahil ki anlatamam.ufak bir ateşe yada gribal enfeksiyona antibiyotik isteyen vermeyince terslendiğin mahalleden ne beklersiniz ki. Ben mücadele etmeyi bıraktım sadece benimle aynı düşünen bir kaç kişiye doğruları anlatabiliyorum.
Diğer düşük değerlerde mi enfeksiyondan değil mi? Her gribal lenfeksiyondan sonra geniz akıntısı ve öksürük başlıyor yine hafif öksürmeyle beraber ağzından o akıntı kokusu gelmeye başladı . Sonrasında da boğazda beyaz yaralar halinde devam ediyordu şimdi de aynı şeylerin tekrarlamasından korkuyoruz. Serum fiz ve ballı limon yatarkende coldmix kullanıyoruz başka tavsiyeniz var mı?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Eyl 2013 Saat 20:40
Simdilik takip edelim..
Cok haklisiniz. bu halk ilerde, Dede-Nine olduklarinda, ayni sacmaliklari yapmalarini torunlarindan-cocuklarindan da isteyecekeler.. Bu aptalliklarin sonu gelmez.
        Etrak bi-izan, bi-idrak...
Yukarı Dön
memre111 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Eyl 2013 Saat 22:46
Hocam korktuğumuz oldu bugün gribal enfeksiyonun 1. Haftası doldu grip geçmeye yakınken yine aynı tablo sabahtan beri boğazım acıyor deyip ağlıyor. Boğazında iltihap göremiyorum ateş yok ama çok ağladığı için 2. Kez dolven verdim o yüzden ateşi tam bilemiyorum. Ağzında koku yok ama karın ağrısı var tonsillitten önce karın ağrısının olduğunu hatırlıyorum geçen sene de hep aynı tabloyla uğraştık bademcik hep şişti geniz eti de aynen. Benimde bademciklerin alındığı için genetik olarak aynı olduğunu düşünüyorum. Tahlil yaptırmaya gerek var mı? Öksürük için ballı limon çok işe yarıyor boğaz ağrısı için ilaçsız tavsiyeniz var mı? Sprey kullandım kusuyor...
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Eyl 2013 Saat 00:36
Atesi olmayan bir cocugun, agizina, bogazina bakmaniza bile gerek yoktur. Once ates olacak... Sonra bogaz bulgularina bakilacak. bogaz agrisina; Tantum Verde sprey;( denemediniz ise) gunde 4x1 kullanabilirsiniz.
Limonlu bal tabiiki ise yarar... Allahin Ingilizi; Strepsil Pastil(Honey&Lemon) bosuna yapmis???
Yukarı Dön
memre111 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Eyl 2013 Saat 14:09
Hocam kulak ağrısı geçmiyor günde 3 kez ortivine ped sprey kullanıyorum. Acile götürdük orta kulak iltihabı var dedi ve Macrol ve Mukotik ped şurup yazdı. Düzenli olarak dolven veriyorum ateşi yok gibi antibiyotiği kullanmayı düşünmüyorum Mukotik şurubu da ama doktor kullanmazsam geçmeyeceğini bastıra bastıra söyledi. Sprey ne zaman etkisini gösterip sıvıyı boşaltacak , antibiotikli kulak damlası kullansak olmaz mı?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Eyl 2013 Saat 19:57
SAKIN, verilen hicbir ilaci kullanmayin. Iliadin damla kullanin. En azindan, ne damlattiginizi gorursunuz. Spreyler ile bazen hava sikilabiliyor..
N-Asetil Sistein ve benzeri "balgam incelticiler" agidan verilen sekilleri ile balgami inceltemezler. Solunum yolundan, ozel aparat ile verilirler. Agizdan verilen suruplar; Parsetamaol zehirlenmelerine karsi hazirlanmislardir. Agizden verildiklerinde de; Brons Spazmi yaparlar. Zaten israrla vermeleri, bu hiriltilarin cikmasini saglamak icindir. Ondan sonrada, kolaylikla Astim tanisi koyup, sizleri abone ederler.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.