Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
erdemada
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 29
|
Konu: Aort Stenozu Gönderim Zamanı: 21 Eki 2013 Saat 21:02 |
Iyi akşamlar Hocam,
Kızımız Ada Mina Kurtoğlu'na yeni bir kız kardeş geldi. Yeni kızımız Ela Mira'nın doğumuyla sizi mumla arar olduk. Ela 3 ekim tarihinde dünyaya geldi. Doğumdan sonra çocuk doktorunun yaptığı muayene sonucunda kalbinde üfürüm var denildi ve çocuk kardiyolojisinden konsültasyon istendi. Yapılan kalp ultrasonunda Aort Stenozu tanısı konuldu.
4 Ekim de yapılan Ekokardiyografi raporu:
Ao annulus çapı(cm)0,400,50
PA annulus çapı(cm) 1,00
DAo akım hızı (m/sn) 1,99
11 Ekim de yapılan Ekokardiyografi raporu :
Ao annulus çapı(cm)0,400,50-0,6
PA annulus çapı(cm) 1,00
DAo akım hızı (m/sn) 1,99-2,21
Her iki Ekokardiyografi raporu sonucu:
Göreceli Aort Darlığı, isthmik darlık, mitral yetmezlik, pda, restriktif pfo, Kaortaktasyona giriş???
Çocuk kardiyoloğu aort darlığının iyiye gittiğini, genişleme olduğunu ve sürekli gözlem halinde tutacağımızı söyledi. Bu konuda sizin de görüşünüzü almak istedik.
Bu duruma üzülürken, bugün sağlık ocağından aradılar ve topuk kanı testinin sonucunda TSH ın yüksek çıktığını ve yeniden TSH a bakılması gerektiğini söylediler. Sonucun kaç çıktığını söylemediler. Bu konuda ne yapmalıyız.
Saygılarımızla;
Kurtoğlu ailesi
|
aslı
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118630
|
Gönderim Zamanı: 21 Eki 2013 Saat 22:30 |
1- Aort stenozu; takip edilmesi gerekiyor.. Kan tahlili yapilirsa; Kalsiyum yuksekligine de bakilsin.
Hiperkalsemi, sasilik, dusuk kulaklar ve ust dudagin uzun olmasi: William's Sendromunu gosterir..
2- TSH yuksekligine pek kulak asmayin. Bazi aptallar; yeni dogan TSH degerlerini, Eriskin degerleri ile mukayese ediyorlar.. Bir sorun bakalim, o yuksek dedikleri deger kacmis??
Eriskinde: 0.5-4.5 microI.U./mL olan normal TSH sinirlari,
Bebeklerde: 40.0 microI.U./mL ye kadar normaldir..
|
 |
erdemada
Üye
|
Gönderim Zamanı: 22 Eki 2013 Saat 09:34 |
Kadir hocam topuk testi sonucunda ilk alınan kanda tsh 12 ikinci kanda 6,2 bize devlet hastanesinde yenisini yaptırmanız gerekiyor diye şart koşuyorlar bizde ne yapalım hocam kadir hocam birde bize ne olur bir çoçuk doktoru önerirmisiniz
|
aslı
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 22 Eki 2013 Saat 19:17 |
Ne yapacaksiniz? Aptal daima aptaldir.. Benim yazdigim degerleri, bi zahmet "Gozune" sokmadinizmi? sakin yaptirmayin.. Onlarin aptalliklarinin ceremesini bebek niye cekecekmis?? Gozlerine sokunki, ogrensinler. Yoksa ogrenecekleri yok, sizin gibi pek cok aileyi magdur edecekler..
Goruyorsunuz; esas Problem olan; Saglik bakanligidir, bu zavallilara bir is buyuruyor ama dogru durust bir egitim bile vermiyor.. Ayni gevseklik, asilarda da oluyor, siz bizzat yapilan aptalliklarin sahidisiniz..
YAPTIRMAYIN, israrla benim verdigim bilgileri gozlerine sokun.. Ogrensinler..
Benim usul doktorluk yapan birisini bulamazsiniz. Ben Tip fakultesinde; hicbir Turk Prof.un dersini dinlemedim, ASLA not tutmadim, ASLA Turkce Tip kitabi almadim... Benim butun kitaplarim, orijinal ve Ingilizce idi.. "- Hoca imtahanda, nasil olsa anlattiklarindan soracak -" diye sadece ders notlarindan calisan talebelerden de iste bu kadar doktor olur...
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 24 Eki 2013 Saat 21:43
|
 |
erdemada
Üye
|
Gönderim Zamanı: 22 Eki 2013 Saat 21:37 |
Hocam Allah razı olsun ne olur biran önce geri dönün size bütün çoçuklarımızın en başta bizim ailelerin çok ihtiyacımız var Allah uzun ömürler versin başımızdan eksik etmesin saygılarımızla
|
aslı
|
 |
erdemada
Üye
|
Gönderim Zamanı: 24 Eki 2013 Saat 21:36 |
Hocam iyi akşamlar sizi çok rahatsız ediyoruz özür dilerim hocam bebeğimiz ela 5 gündür grip gibi burnu tıkalı serum fizyolojik ve goldmix kullanıyoruz bügünde sanki içine kurbağa kaçmış gibi öksürmeye başladı hırıltısı var ne yapalım kadir hocam saygılarımızla
|
aslı
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 24 Eki 2013 Saat 21:44 |
Serum fiz. ve ColdMix'e devam edin... Sicak-buharli banyo da iyi gelir. SAKIN ilac, Antibiyotik vermeyin..
|
 |
erdemada
Üye
|
Gönderim Zamanı: 24 Eki 2013 Saat 22:08 |
22günlük belirtmedim biraz önce özür dilerim hocam bebeğimiz ela öksürük için ne yapalım
|
aslı
|
 |