| Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
cennettekus
Katılımcı Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 338
|
Konu: 6 aylik kahvalti Gönderim Zamanı: 24 Ara 2013 Saat 10:29 |
|
Kadir bey 6 aylik kizima sutumu sagip ustunede kutu sutu ekleyip iciriyorum bu ay sadece 100 gram almis o yuzden sutune yumurta sarisi iki tane cici bebe ve ucgen peynir koyup icirsem hem kalsiyum hem karbonhidrat hemde protein almis olacak diye dusunuyorum bu sekilde kilo alimida artarmi?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 121025
|
Gönderim Zamanı: 24 Ara 2013 Saat 18:52 |
|
Yedirebilirseniz, tabiiki kilo alimi artar. Anne sutunu tek basina verin, hicbir gida ile karistirmayin.
|
 |
pozitif84
Üye
Puanlar: 2
|
Gönderim Zamanı: 25 Ara 2013 Saat 10:12 |
Dr.KadirTugcu Yazdı:
Yedirebilirseniz, tabiiki kilo alimi artar. Anne sutunu tek basina verin, hicbir gida ile karistirmayin. |
özür dileyerek konuya dahil olmak istiyorum. hocam iki farklı tarihte sağılmış anne sütünü karıştırıp verebilirmiyiz acaba?
|
|
Elde etmen gecikirse sakın ümitsizlenme. "Allah'tan ümit kesmeyin." ayetini sıkça oku.
|
 |
cennettekus
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 25 Ara 2013 Saat 17:40 |
|
Sutle anne sutu karistiginda ne oluyorki benim bazen 30 cc cikiyor sagdigim sut ve ustune mecbur ekliyorum biberon agzindan ciktiginda birdaha almiyor cunki cok inat vitamin degerimi kaybolur?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 25 Ara 2013 Saat 20:37 |
|
Anne sutu ile anne sutunu karistirmanizda bir sakinca yok... Anne sutu ile diger gidalari karistirmayin...
|
 |
cennettekus
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 26 Ara 2013 Saat 22:54 |
Peki hocam. Konumuzla alakasiz ama sormakistedigim bir kac soru var
Sitcuden sut almak kutu sutlerinden iyi degilmi? Isitilmis bir yemegi ikinci kez isitmayin tum vitamini gidiyor deniliyor ben bazen 4 kez isitiyorum mikrodalgada yenmeyince bir sakincasi varmidir? Bulyon seklinde et suyu kullaniuorum oglumun yemeklerine kendim kemigi haslayip kullandigimda dahami faydali? Ve bulyonun zarari varmi?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 26 Ara 2013 Saat 23:42 |
|
1- Acik sutleri ancak; yogurt yapmakta kullanin. Icmek icin, daima "Kutu sutlerini" kullanin..
2- Gidecek olan vitaminler, zaten ilk pisirme aninda gidiyorlar.. Kalanlarda, hicbir zaman gitmiyor.. isitabilirsiniz.
3- Paket halinde satilan buyyonlar, acil durumlar icindir. Harp, deprem, gibi. Normal zamanlarda, bekarlar veya et alamayan fakirler kullanirlar. KEMIK SUYU, ET SUYU VE TAVUK SUYUNUN PROTEIN DEGERLERI YOKTUR. Sadece lezzet verirler. . Buyyonlarin, protein degerleri vardir ama onlarinda icinde asiri koruyucu maddeler vardir.
en iyisi, etin kendisini yemesidir.
|
 |