Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Alerji & Cilt & Saç
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - alerji mi başka birsey mi ?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumalerji mi başka birsey mi ?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
nev13can Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 34
Mesajın Direkt Linki Konu: alerji mi başka birsey mi ?
    Gönderim Zamanı: 17 Oca 2014 Saat 01:42

Hocam merhaba

Oğlum 4.5 yasında  anaokuuna gidiyor .4 günü önce grip başladı.2 gün ateş biraz yükseldi daha sonra düştü sadece bir kere ibufen verdim .2 gün ateşsiz devam etti 2 günün  gecesi  4 uyandı bütün vücüdü döktü kızamık zannettim benek benek ti  sabahı bekledim acile götürdüm acide alerji olduğunu söyledi alerji  için iğne yapıldı. Yarım saat sonra kızarıklar hafifledi  doktor tekrar baktığında iğneden sonra göz çevresinde minik mink iğne ucu gibi döküntüler oluştuğunu gördü bunun kan  sayısı düştüğünde olabileceğini eger gün içerisinde geçmez ise tekrar bakılması test yapılmasını istedi . bu durum nedir bilmiyorum ama çok endişelendirdi.

Daha sonra eve getirdim  gün içerisinde ateşsiz keyfi  yerindeydi sadece bacaklarının cok üşüdüğünü ve ağrıdığını söylüyordu. gecesi tekrar  döküntüler arttı bu sefer ateşi çok yükseldi. Kızarıklar benek benek değil kısım kısım pütürleşme vardı . sabah kendi özel doktorumuzu aradım izinliymiş telefonda durumu anlattım yediği bir şey alerji yapmış olabilir  grip durumunuda söyleyince domuz gribi geçiriyor olabilir dedi. Yarın kendisinin görmek istedi.

Akşam üstü evde çok ağırlaştı ateş 40 larda halsiz baygın gibiydi vücüd daher yer kızarıklık içerisindeydi  başka doktora gittim doktor alerji dedi aynı zamanda da boğaz enfeksiyonu geçiriyor dedi  tekrar alerji iğnesi yapıldı boğazları için ise antibiyotik verildi. Eve geldik ateş düştü su an kızarıklar hafifledi

Hocam sizce durum nedir size hafiflemiş haliyle resim yoluyorumilk oldugunda böyle değildi benek benek ti. değerli görüşlerinizi alabilirmiyiz. Kan ile ilgili  test yaptıralımmı  birde alerji igne yapıldıktan sonra tekrarlaması normal mi cok uzun yazdım kusura bakmayın tekrar teşekkürler

Düzenleyen Gamze - 17 Oca 2014 Saat 01:47
TOYGAR
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119806
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Oca 2014 Saat 18:12
Allerjisi var, boyali-sentetik madde ihtiva eden bir gida yemis, barsaklardan atilana kadar devam eder, sadece: Zyrtec susrup, gunde; 1 olcek(5ml) verin..
Yukarı Dön
nev13can Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Oca 2014 Saat 18:13
hocam tekrar merhaba

bugün sikayetleri devam edince kendi doktorumuza götürdük kan testi yapıldı.

wbc :22,71

gra :70,04

crp :197
 doktorun işaretledikleri bunlar

plt: 453

strep a :negatif

aso: 8 

sonuç olarak enfeksiyon mikrop fazla dedi 4 adet  unacefin 1 g igne verdi ibufen ateş düşürücü doleday alerji şurubu verdi birde kızıl diye bir hastalıktan bahsetti .bu yuzden dökmüş olabilir dedi alerji de yapar döküntü dedi alerji için test yapıldı yarın çıkıcak sonucu

sizin degerli görüşleriniz nedir 

TOYGAR
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Oca 2014 Saat 19:20
StrepA testi "Negatif" olan bir Kizil'da hic duymamistim.Kizil ile en ufak bir alakasi yok, resmen uydurmus... .. SAKIN, igneleri yaptirmayin, hicbir faydasi olmayacak.
WBC:22.71 olmasi; antibiyotik gerektiren durum oldugunu gosterir... Aug... 200 surup, gunde:2x1olcek(5ml) vermeniz yeterlidir. Igneleri iade edin..
Yukarı Dön
nev13can Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Oca 2014 Saat 19:56
hocam surup vermekte cok zorlanıyoruz kusuyor doktorda biliyor bu yuzden verdi.peki hocam kızarıklar nedir  hala devam ediyor yüzü  kızırak vücüdunda ise döküntü seklinde

Düzenleyen Gamze - 17 Oca 2014 Saat 20:12
TOYGAR
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Oca 2014 Saat 20:23
KESINLIKLE: Kizil veya diger dokuntulu hastaliklardan biri degil...
Allerji surubuna basladinzmi? Markasi onemli degil, elinizde hangisi varsa.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.