Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
DEFNEIRMAK
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 139
|
Konu: tip 1 diyabet Gönderim Zamanı: 09 Şub 2014 Saat 17:41 |
hocam tanıdığımızın 5.5 yasında 31 kilo kızı var.geçen hafta ateş ve öksürük şikayetiyle dktra gitmişler.iğne yapıp geri göndermişler.gece kusmaya başlamış ve nefes alamamaya başlamış bilinci yerindeymiş.tekrar gittikleri acilde keton 6 çıkmış. diyabet tanısı konmuş.tedaviye başlanmış. çocuk hala hast. yatıyormış şeker hala denge halinde deilmiş.anneye seminer veriyolarmış. 20 gün daha yatıracaklarmış.hocam sadece nefes alamama da koma halimidir. bundan sonra yapılacak dikkat edilecek hususlar nelerdir. çok endişelliler. teşekkürler.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118593
|
Gönderim Zamanı: 09 Şub 2014 Saat 19:57 |
Kusan HER COCUKTA, Keton:(+) cikar. Idrar tahliline baksinlar, Idrarda SEKER cikmadi ise, oradan KACSINLAR... Ayrica da; hastaya Serum bagli iken; kan sekerine bakilmaz, onada dikkat etsinler. 8 saat acliktan sonraki "Kan sekeri" lazim...
1-Idrardaki sekeri ve,
2-Aclik kan sekerini bana yazin...
|
 |
DEFNEIRMAK
Üye
|
Gönderim Zamanı: 16 Şub 2014 Saat 11:51 |
hocam ıdrarındakı sekerı bılmıyorum ama sabahkı aclık sekerı 240 gecekı 502 sekerı ve ketonu 00 bol su ıcırıp yuruyus yaptırmamı soyledıler doktorlar ve hastanedeyız sekerı cok duzensız bazen sekeri 50 60 oluyor bazende 400 500 cıkıyo ne yapmamız gereklı cok endıse duyuyorum tesekkurler hocam
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 16 Şub 2014 Saat 18:40 |
1- Insulin veriliyormu?
2- Serum takilimi?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 17 Şub 2014 Saat 20:46 |
Cevap bekliyorum.. Tip1 Diyabet OLMADIGI HALDE, Insulin verilmesi cok tehlikelidir..
|
 |
DEFNEIRMAK
Üye
|
Gönderim Zamanı: 20 Şub 2014 Saat 16:51 |
hocam dün hastanaden cıktık 1 gunde 4 defa insulın vuruyorum sabah 5 oglen 4 aksam 3,5 yatarken levemir 6 unıte vuruyorum doktorlar tıp 1 teshisini koydular hocam bu arada sekerler dusuk oluyor ınsulını az vuruyom yukseldıgı zaman yukseltıyorum ılk hastaneye gıttıgımızde bı koluna serumu bı koluna ınsulın serumunu taktılar bır gun sonrasıda cıkarttılar daha sonra ınsulın ıgnesı vurulmaya basladı omur boyu ınsulın kullanmaya mahkum gecmez dıyor doktorlar ne yapacagımı bılmıyorum hocam herkez bı seyler soyluyo ben konyada yasıyorum ankaraya gotur ıstanbula gotur sızce ne yapmam lazım caresızım hocam tesekkurler
|
 |
DEFNEIRMAK
Üye
|
Gönderim Zamanı: 20 Şub 2014 Saat 17:02 |
hocam dun cıktık hastaneden 1 gunde 4 defa ınsulın ıgnesı vuruyorum sabah 5 oglen 5 aksam 5 yatarken levemır 6 unıte kullanıyorum tabı dusukler olunca ve ya yukselme olunca ınsulın ıgnelerını 1 unıte dusuruyor ve ya yulseltıyorum hastaneye ılk gıttıgımızde bı koluna serum bı koluna ınsulın bagladılar ertesı gun ıkısınıde cıkartıp ınsulın ıgnesı vurulmaya basladı doktorlar kesın cocugun tıp 1 dıyabet teshısını koydular ne yapacagımı bılmıyorum lutfen yardım edın hocam omur boyu ınsulıne baglı yasayacak dıyorlar ben konyada yasıyorum etrafımdakı ınsanlar ankaraya ıstanbula gotur dıyorlar hocam tesekkurler
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 20 Şub 2014 Saat 21:53 |
Ben bunlara hic guvenmem.. Bu is ciddi is, siz bir Hacettepe de gosterin.. Eger, Tip1 Diyabet cikarsa, 5 sene icinde, 2. hasta olacaksiniz.
|
 |