Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
FILIZ
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 58
|
Konu: kızımın kulagı Gönderim Zamanı: 11 Şub 2014 Saat 21:51 |
sevgılı kadır bey sıze uzun zamandır yazmıyordum once allahın ıznı sonra sızın yardımlarınızla her hastalıgımızı ılacsız atlatıyoruz.kızım 2009 mart dogumlu gecen hafta persembe gunu ateslendı gıbı vucudu sıcak ama atesı 37.4 gecmedı ertesı gun burnu akmaya basladı.hıc surup vermedım ates dusurucu dahıl.duzelır gıbı oldu yalnız bugun aksam ustu 4 gıbı kulagım acıyor dedı sasırdım hıc bılmem kulagı agrısın dolven agrı kesıcı verdım.sonra uyudu uyandıgında yıne kulagım acıyor dedı hafıf atesi cıkmıstı uzerını soydum boynundan baslayan vucuduna inen kırmızı noktalar vardı dus aldırdım.yarım saat once kulagım ıslak dıye agladı kulak cubuguyla kulagının gırısıne baktım sarı sulu ve ıslak tek kulagında var.su sıralardada atesı 39 cıktı ne yapmamı onerırsınız kulagı agrıyınca sasırdım bıde akmıs.cevabınız ıcın tesekkur ederım
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 117988
|
Gönderim Zamanı: 11 Şub 2014 Saat 22:38 |
Hemen "Iliadin" ped burun damlasina baslayin ( gunde:2x2'ser damla, 3 gun).. Muhtemelen, kulak zari delinde ve icerde basinc ve buna bagli olan agri aninda gecti.. Onemli bir durum degildir. merak etmeyin, kulak kendi kendini tamir eder. Su anda atesi oldugundan; Bactrim surup, gunde2x1.5 olcek, 5 gun verin..
SAKIN: Kulagina herhangi bir sey(!) damlatmayin... Okumaya devam..
|
 |
FILIZ
Üye
|
Gönderim Zamanı: 11 Şub 2014 Saat 22:48 |
hocam kusura bakmayın ama kulak zarı delindi derken neden olmustur baglantı kuramadım tesekkur ederım cevabınız ıcın sımdı gıdıp alıcam surubu mılıgramı varmı.kardesımın ogluda aynı surecten gecıyor bızden ıkı gun onde gıdıyor onlarda dun aksam acıle gıtmısler ama onun kanda varmıs kulagında ıkısınınde aynı hastalıgı gecırıyor olması nedendır
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 11 Şub 2014 Saat 22:54 |
Gene anlatayim...
Grip sonrasinda, olusan odem sonucunda, Oztaki borusu kapanir ve Orta kulak boslugu icini nemli tutmaya yarayan, 'Goz yasi' yapisindaki sivi bogaza akamaz, Orta kulak boslugunda birikirek, kulak zarina baski yapar. Bazi kimselerde, kulak zari yapisi daha ince oldugundan, fazla agri olmadan, basinc ile delinir ve bu sivi disari akar, Agri da, aninda gecer. Gergin ve bombe bir hal alan kulak zari, sivinin boslamasi ile buzusur ve delik kapanir. Kulaga bir sey damlatilmadikca da, kulak cok cabuk kendisini tamir eder.
Bu konu cok anlatildi, daha fazlasi icin eski mailleri okuyun.. Mart sonuna kadar bu GRIP SALGINLARI OLACAK..
SENEYE ASILARINIZI OLUN.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 11 Şub 2014 Saat 22:56
|
 |
burcinn24
Üye
Puanlar: 28
|
Gönderim Zamanı: 11 Şub 2014 Saat 23:15 |
Hocam ablamin bahsettigi gibi benim 3 yasindakioglumda ayni durumda 1 haftadir illiadini kullaniyorum ara verip grip oldugu icin dunde augmentin 200/28 mg ye basladik onun haricinde hicbisey kullanmiyorum ablama bactrim demissiniz augmentinde olurmu icerigi aynimi ates tahmini kac gun surer dun acilde dr kulaginda kucuk sivilceler gordu.damla falan vermedi zaten.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 12 Şub 2014 Saat 04:55 |
Kulak hadiselerinde, illaki bir antibiyotik vereceksem, Bactrim tercih ederim. Gunde2x1.5 olcek, 5 gun.
|
 |
FILIZ
Üye
|
Gönderim Zamanı: 21 Şub 2014 Saat 21:36 |
sevgili kadir bey degerli vaktınızı almak istemezdim ama kızımın kulagıyla ilgili sordugum sorudan sonra dedıgınız ilacları kullandım doktora gıtmedık yalnız o gunden berı hala kanayan kulagının acıdıgını soyluyor gıydırırken yatarken o kulagının ustune yattıgında ıcının acıdıgını soyluyor acının geçmemiş olması nedendir kulagında sorun olurmu ne yapmalıyım
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 21 Şub 2014 Saat 22:49 |
O taraftaki kulagi ile, cep telefonundaki sesleri anlayabiliyorsa, bir sorun yoktur.
|
 |