Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ateş
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumateş

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
zorçocuk Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 46
Mesajın Direkt Linki Konu: ateş
    Gönderim Zamanı: 19 Şub 2014 Saat 17:54
hocam merhabalar, oğlum 23 aylık 38,5 ateşle özel hastaneye götürdüm. boğazları iltihaplanmış dedi. ampısıd ım 1 gr 2 adet iğne verdi sabah akşam vurdurun ertesi sabah amoklavin ve novalgin şuruba başlayın dedi. iğneleri vurdurdum ama ateşi 38 derecelerde seyrediyor hala ne yapmalıyım?
bu arada ıklamur bal takviyesi veriyorum, ama ağzına lokma koymadı.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118117
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Şub 2014 Saat 01:26
Teshis YANLIS.... Her atesli hastaya ayni "aptallikla" antibiyotik basladiklarindan, gariban bosuna igne yemis oldu.
Ilk igneden 12 saat sonra ates devam ediyorsa, bu GRIP demektir. 4-5 gun atesiniz olacak, bugun veya yarin; burun akintisi ve/veya oksuruk baslayacak. Bu devrede 2-3 hafta surer, eski mailleri okuyun.
Antibiyotik gereken durumlarda, dilde kalin bir pas tabakasi ve agizda pis bir koku olusur.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 20 Şub 2014 Saat 01:27
Yukarı Dön
zorçocuk Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 46
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Şub 2014 Saat 11:30
hocam ateşi hala devam ediyor,halsizlik var,seste çatallaşma, burun akıntısıda başladı, şurubu kesmeli miyim?Ateşini düşürmek için novalgin vermek istemiyorum ama havale geçirir diye de korkuyorum. doktoru sağolsun o ihtimali bastıra bastıra söyleyince insan etkileniyor.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118117
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Şub 2014 Saat 20:58
Tabiiki, atesi ne yaparsaniz yapin, ne ilac verirseniz verin DEVAM EDECEK....
Gripler; genelde:4-5 gun ates yaparlar.
Bu yastaki cocuklar, "aniden" ates yukselirse, Havale gecirebilirler. O esnada yapilacak, HICBIR SEY yoktur, kendiliginden acilir, sizin hicbir sey yapmaniza da gerek yoktur... Havalenin, cocuga en ufak bir zarari yoktur..
Sizleri ATES ve HAVALE ile korkutan, SAHTEKARLARA, sakin inanmayin, onlara prim vermeyin... Makalelerimi okuyun..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.