Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Alerji & Cilt & Saç
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - alerji ve deri testi yaptırmalımıyım??
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumalerji ve deri testi yaptırmalımıyım??

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
EYLULGUL Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 23 Eyl 2011
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 11
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı EYLULGUL Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: alerji ve deri testi yaptırmalımıyım??
    Gönderim Zamanı: 24 Mar 2014 Saat 16:34
kadir Bey merhaba ;

02.09.2011 doğumlu (30 aylık) 13 kg. 96 cm boyunda bir kızım var . Kızımın bebekliğinden beri hep bir takım şeylere karşı alerjileri oldu. Hala daha oluyor.
1-yıkanmamış yeni kıyafete karşı teninde kızarıklık ve döküntüler oluyor .( biz yıkamadan giydirmiyoruz ama çevrede ailede yıkamadan giyinenler kucaklarına aldıklarında temas ettiği yerde mutlaka kızarıklık oluyor.)
2-metal eşyaya karşı bileklik kolye vs.
3-çilek ve domates yerken ağız etrafı kabarıyor ve kızarıyordu 1 sene önceye kadar. bu gıdaları vermeye ara ara devam ettik şimdi geçti artık olmuyor kızarıklık.
4-ilk bahar aylarında pikniğe gittiğimizde vücudunda bir takım yerlerinde kabarıklıklar ve döküntüler oluyor özelikle yüz ve boyun bölgelerinde.
En son dün ilk defa köpek sevdik (sokak köpeği değildi.)köpeği sevdiği el avuç içi olduğu gibi kabardı ve kızartı kaşıntıda var bileğine kadar. Ve yüz ve boyun bölgemizde de kızarıklık var .yine ağaçlı ve çiçekli bir yerdi.
size sorum üniversite hastaneleri alerji ve deri testi yapmamızı öneriyor .ama kendi özel doktorumuz yaşının daha küçük olduğunu herhangi bir alerji desti yaptırmam için erken olduğunu söylüyor. Şimdilik Atarax şurup ve bir takım rahatlatıcı merhemler yeterli diyor. Sizce ne yapmalıyım dorusu nedir ? bu konuda yardımınızı rica ediyorum cevabınız benim için çok önemli .Teşekkürler.
Yukarı Dön
EYLULGUL Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 23 Eyl 2011
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 11
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı EYLULGUL Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Mar 2014 Saat 10:19
Kadir  Bey Atarax  günde iki defa 1 ölçek veriyorum. Bugün biraz daha kabarıklıklar söndü ama ara ara kaşıntı oluyor .Boyun  ve avuç içinde .  Ben hala Atarax verirken şüphe içindeyim sizdende cevap gelmedi ama bu ilaç doğru ilaç mı ??? 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118384
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Mar 2014 Saat 23:06
Hayret, nasil oldu ise, dogru-durust bir doktor bulabilmissiniz. Dedikleri dogru, Atarax, sikayetleri oldugunda kullanabilirsiniz...
Deri testleri, cocuklarda hicbir ise yaramaz... Diyelimki yaptirdiniz ve ; A, b ve c maddelerine karsi allerji tesbit ettiler... Ne olacak?? Imam gene bildigini okuyacak, Atarax verecek...Sizin de, avuc dolusu paralari etrafa sacmanin "huzuru" ile basiniz goge erecek!!! Dediklerimi doktorunuza soyleyin, aynisini soyleyecek.
Cocugunuz biraz problemli... Sakin doktorunuzu degistirmeyin... Tabii cevredeki sahtekarlara ozenmedigi surece...
Yukarı Dön
EYLULGUL Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 23 Eyl 2011
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 11
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı EYLULGUL Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Mar 2014 Saat 13:40
Kadir Bey cevabınız için teşekkür ederim içimi rahatlattınız. Yalnız( çocuğunuz biraz problemli...) kısmını düşünüyorum . vücudunun böyle reaksiyonlar göstermesi yaşına göre normal mi? Kızım biraz hassas, benimde ona göre dikkatli davranıp hassas olduğu şeylerden uzak mı tutmam gerek yoksa belirli aralıklarla denemeli miyim ? bu hassas durumu büyüdükçe geçer mi ? nasıl bir tutum içinde olmalıyım. 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118384
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Mar 2014 Saat 21:22
Hayati boyunca, bazi Allerjileri olacak... Mevcutlarin bir kismi azalirken, yeni Allerjileri cikacak..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.