|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
H&A ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17 Nis 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 1 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 17 Nis 2014 Saat 01:57 |
Hocam iyi gunler,
size Hollanda'dn yaziyorum. aralik 1012 dogumlu oglum 3 mart tarihinde atesli havale gecirdi. Ilk gittigimiz hastanedeki dr atesli havale olduguna emindi ama bizi daha sonra gonderdikleri hastanedeki dr ise gecirdigi nobetin atesli havale gibi gorunmedigini soyledi. (gozlerde kayma ile basladi, hiriltili nefes, el ve ayaklarda bosalma. Renginde morarma olup olmadigini hastaneye giderken fark edemedim) eeg ve ecg istedi. Tahlillerde EBV bulundu. 1 hafta sonra mmr ve menengitic c asisi olmasi gerekiyordu. Bebegin kendini toparlayabilmesi icin bekleyelim mi diye sordugumda gerek olmadigini soylediler. asi oldugu gunun bir kac saat sonrasi ishal basladi. 10 saatte 10 bez baslangicta civik sonra su seklinde. ayni gun dokuntusu de vardi, saglik ocaginda 6. hastalik gecirmis onemli degil dediler. 10. gun ates cikti ve 21 martta tekrar havale gecirdi. Bu sefer cirpinma seklindeydi ve sonrasinda aglayarak kendine geldi. Ishal 3. haftasinda kanli olmaya basladi, tahlillerde bakteri buldular 5 gunluk antibiyotik tedavisi gordu. 1 gun neseli sorunsuz yiyorken ertesi gun huysuz, yemek istemiyor. Gece uykusunda cok huzursuz. takviminde olmayan sucicegi asisi yaptirmak istiyorum sizce zaman uygun mudur? sucicegi asisi sonrasi veya baska bir hastaliktan tekrar havale gecirecegi korkusu( havalenin zarar vermedigini bilsem de) ile evden mecbur olmadikca cikamiyorum. Havale sonrasi kullanmamiz icin verdikleri fitil hakkinda dusunceleriniz nelerdir? dr.lar havalenin onlenemeyecegini soyluyorlar. 9 yasindaki kizimi parasetamol dahi vermeden buyuttum ve simdi bu problemlerle basa cikamiyorum. Bununla birlikte 20 gunlukken baslayan ve hala devam eden burun tikanikligi, horlama ve 3 ay oncesine kadar devam eden asiri egzamasi vardi. Kediye alerjisi oldugu ortaya cikti. 6 ay kedi ve bebegi birbirinden uzak tuttuk ama hicbir gelisme olmadi. Kedi evden gidince egzamasi % 90 azaldi. yardiminiz icin simdiden tesekkurler, saygilar H&A
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 117890 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- Atesli havalelerde, DAIMA, HAVALEDEN SONRA; YUKSEK ATES OLUR...
2- EEG cekilmesi ve takibi DOGRUDUR... 3- Hastaliklar, asilara mani degillerdir, asi olmasi dogru... 4- Degil ishal kakasinda, normal kakada bile "bakteri bulunur"... ASLA, bu tip ishaller, Antibiyotik ile tedavi edilemezler... Verieln antibiyotiklerin, barsagin icindeki kakalarin arasinda bulunan mikroplara temas edip, etkili olmasina imkan YOKTUR... Iyi sallamislar... 5- Bu yasta, HICBIR seye karsi Allerji olusamaz.. Bu tip allerjiler zamanla daha ileri yaslarda ortaya cikarlar.. Resmen zirvalamislar.. Bilakis bu yaslarda, kedi ile ayni ortamda bulunan bebeklerde, allerji olmaz.. Bu konulari, benim anlattigim sekilde, tekrar (ama) ikinci doktoruna sorun. Ilk doktorun hicbir seyden haberi yok.. |
|
![]() |
|
mukadder ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 09 Şub 2009 Durum: Aktif Değil Puanlar: 93 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam benim oğlumda 19 aylıkken havale geçirmişti, öncesinde de sonrasında da ateşi vardı. 3 gün hastanede yattık ama eeg falan çekmediler, çekilmelimiydi? (Üzerinden yaklaşık 5 sene geçti)
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 117890 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
6ay-4yas arasi; Atese bagli havalelerin en sik goruldugu donemdir. Bu donemde, havale gecirenlerde, ust sinir; 7 yas olur...
3 gun hastanede yatirilmasi; HIKAYE dir...Sanki, "Kus kondurdular'... EEG gereksizdir...AMA, Emin olun, eger ellerinde, EEG cihazi olsa, idi hergun cekerlerdi... bu kritik devrelerde, ates oldugunda, ilk yapacaginiz islem; ates dusurucu ilac, tercuhende; ParaNox120 fitil olmalidir.. Hicbir ilac vermeden,uygulanan "Soguk tatbiki", yapilabilecek en YANLIS VE KOTU islemdir... Ic isiyi dusurmeden, dis isiyi dusurerek, kalp ve solunumu yavaslattiginiz anda, HAVALE GELECEKTIR... Ates ile ilgili, 2 makaleyi de okuyun. Alttaki semanin ustune "tiklayin" sema buyur... O semayi anlayabildiginiz kadar, anlamaya caklisin. Merak etmeyin, o semanin tamamini, doktorlar bile anlayamazlar... Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 17 Nis 2014 Saat 19:59 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|