|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Htc1 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 22 Oca 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 48 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 23 May 2014 Saat 14:31 |
Hocam merhaba,
6,5 aylık olan kızımı 3 aylıktan bu yana sayenizde doktora götürmeden büyütüyorum. Kızım doğduğundan bu yana anne sütü alıyor sadece ; yaklaşık 15 gündür yoğurt, yumurta sarısı, çok az peynir, havuç-balkabağı-irmik ve zeytinyağı ile hazırladığım çorba 1/4 kase ,akşamları da tattırdığımda çok sevdiği ve su+2 kuru kayısı püresi+1 tatlı kaşığı pirinç unu ile hazırladığım muhallebiden 1/4 kase kadar veriyorum.Ama bunlardan önce kesinlikle kendisi reddedene kadar emziriyorum. Hocam ilginçtir ki, size kızımın 2 ay aşılarından sonra başlayan bol köpüklü,yeşil, sulu ve sık sık kaka yapma nedeniyle defalarca danışmıştım.(Doktorların allerji, idrar vs vs testleri çemberinde dolanırken bozulmuş bir psikolojiyle) Sayenizde ve telkinlerinizle durumun normaliyetini kabullenip kendimize geldik ve sadece emzirmeye devam ettim. Günde bu bahsettiğim şekilde ve neredeyse 10 kez kaka yapıyordu kızım..Ne zaman bu saydığım ek besinlerden azar azar tattırmaya başladım, o günde 10 defayı bulan ve yeşil ishal şekli kakadan eser kalmadı. Bu kez de tam tersi kızım kaka yapmamaya başladı. Doğumundan 15 gün sonrasına tekrar dönüş yaptık şu an. 2 aylık aşılarına dek sarı hardal kıvamlı kakası vardı ancak çok zorlanarak ve çığlıklar atarak 5-6 günde yapabiliyordu.Sürekli masajla, ara sıra da fitille. Dediğim gibi hocam şu an yine aynı duruma döndük, ortasını bulamadık bu durumun:) Çok huzursuz oluyor.Sürekli ıkınıp kendini sıkıyor.Ellerini yumruk yapıp bacaklarını uzatıp kasıyor. Kaka kıvamı yumuşak olduğu halde yapamıyordu 15 gündür ama bugün yine 4-5 günlük aradan sonra yapamayıp çok huzursuzlanınca fitil kullandım, sert ve parça parça yaptı. Hocam ne yapmalıyım bu durumda.? Yazılarınızı ve eski mailleri okuyorum sürekli yazmadan önce.Duphalac almayı düşündüm ama yine de danışmak istedim çünkü her zaman sert değil.Ve yedirdiğim besinlerden vermemem gerekenler var mı? Muhallebiyi kestim sadece birkaç gündür.. Kulak arkası fotosunu göndermiştim hocam birkaç gün önce de aynı zamanda cildinde de ara ara popo ve kollarda yer yer pullanmalar oluyor. Kafamızda yine soru işaretleri birikti, normalde soluğu doktorda alırdık bu durumda yine ve soru işaretlerinin giderileceği yerde kat be kat fazlasıyla eve dönecektik..Tabii türlü testler vs. Düşünmesi bile kabus..İyi ki varsınız hocam... Karmaşık şekilde ifade ettiysem özür dilerim hocam durumu..Merakla cevabınızı bekleyeceğim. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117887 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Kaka yonunden, her cocuk farklidir... Onu siz; "deneme-yanilma" ile kendiniz bulacaksiniz...Duphalac; sizde bir ise yaramaz.
Kulagi iyilestimi, onu yazmamissiniz.. |
|
![]() |
|
Htc1 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 22 Oca 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 48 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Çok özür dilerim hocam , o kadar olağan geliyor ki artık önerinizle uyguladıklarımızın yüzde yüz olumlu sonuç vermesi.Yazmayı bile unutmuşum. Evet kulak arkası yaklaşık 1 hafta Ultralan Pomat sabah akşam uyguladım ve geçti. Ev halkına kalsa soluğu yine doktorda almıştık:) Sayenizde herkesi şaşırtmaya devam ediyoruz kızımla:))
Hocam bir de doğduğundan beri her gün aksatmadan akşamüzeri duş aldırıp öyle uyutuyorum.Cildinde olumsuz bir durum veya kuruluğa yol açar mı bu? Nivea şampuan kullanıyorum. Cildi normalde kuru bir cilt. Çok teşekkür ediyorum şimdiden...İyi ki varsınız.... |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117887 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Turkler haricindeki butun gelismis ulke insanlari; HER SABAH duslari alip, oyle sokaga cikarlar..Turklerin atalari; "yoruk"oldugundan, pek banyo ile aralari yoktur. Yaz geldimi cogu insanlar deniz kenarina gider, Turkler yaylaya cikar...
Cildi cok kuru ise, her banyodan sonra, bir nemlendirici veya bebeyagi kullanin. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 24 May 2014 Saat 14:43 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|