|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Gulak ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 30 May 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 8 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 20 Haz 2014 Saat 07:42 |
Hocam 20 aylık bir kızım var. 10 kilo ve 82 cm. Hiç birşey yemiyor. Ek gıdaya başladığımızda çorba meyve yiyiyordu ama bir yaştan sonra ağzına sürmemeye başladı 6 aya kadar anne sütü aldı. Sadece devam sütü normal süt toplamı 700 ml yapmaz birde sabah kahvaltıda yumurta peynir pekmez karışımı devam sütü içinde yer. Ben en fazla bir gün aç bırakarak yemek yemesini sağlmaya çalıştım ama yemedi. Yemek yedirmeye çalıştığım zaman kendini kusturuyor ağzına sokamıyorum. Sizce yemek yedirmenin yolu ne olmalı bir kaç gün aç kalmasına müsademi edeyim. Meyve ağzına sürmüyor. Abur cuburda yemez belki haftadabir belki iki haftadbir bir parça çikolata yer. İnanılmaz hareketli bir çocuk uyku vakitleri hariç asla oturmaz. Yememesine rağmen nasıl ayakta duruyor bilmiyorum nasıl yemek yemesin sağlarım yardımcı olun lütfen.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117887 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
2cm boy fazlasi var. 800gram eksigi var.
devam sutude ne imis??? Normal kutu sutlerini kullanin... Kaziklaniyorsunuz. Pekmez, cocuk gidasi degildir. "Kan yapar" palavrasina kanmayin, eskilerin uydurmasidir. Sirf seker pahali oldugundan, cocuklara pekmez kakalayabilmek ugruna soylenmis bir yalandir. Dunyanin hicbir ulkesinde, pekmez cocuk gidasi olarak kullanilmaz, zira safa yakin Glikoz ihtiva ettiginden, Insulini en fazla azdiran seker turudur. |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Yemek yedirebilmek için aç bırakmak doğru bir yöntem mi?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117887 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Yok oyle kolay is... Her cocuk bir degildir, bazisinda hic ise yaramayabilir. Onu ancak; kilosu fazla oldugu halde, "yemiyor" diye sikayet eden annelere soyluyoruz. Hem istahsiz, hemde kilosu az ise; Sipraktin veriyorum.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Çok soru sordum ama hocam reçetesiz alınabilen bir ileçmı dr a götüreyimmi bu ilaç için yoksa evzaneden alabilirmiyim günde ne kadar vermeliyim? Yan etkisi olurmu ne kadar süre kullanılmalı?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Eczaneden; Sipraktin veya Prakten diye alabilirsiniz. Ikiside ayni ilacdir.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|