|
|
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
LİVANELİ
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: KusmaGönderim Zamanı: 23 Eki 2014 Saat 06:25 |
|
Hocam merhaba
4.5 yasindaki oglum bu aksam yatmadan once hicbirseyi yoktu gece aniden yatak dolusu kusarak uyandi ..tam temizledim biraz zaman gecti uykuya dalmak uzereyken tekrar kustu..dudaklarinin kenarinda kucuk kirmizi noktalar belirdi kusmaya baglimidir?hocam atesi falan yok bagirsaklari cok hareketli disariya sesleri cikiyor sanki gicirtili hiriltili gibi bir ses..genel hali iyi fakat biraz durgun..hocam neden olabilir acaba yedigi birseymi dokunmustur yoksa virutik birseymidir nasil ayirt edebilirim... kusmasi devam ederse sabah doktora gotureyimmi hangi tetkiki yaptirmaliyim simdiden tesekkur ederim hocam |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 23 Eki 2014 Saat 18:07 |
|
Evet, yedigi-ictigi bir gida dokundu. Kusmanin arkasindan ishal gelecek.
Agiz cevresindeki "kirmizi noktalar" ogurme sonucu yuzune kan hucum etmesi ile olan; kilcal damar catlamalaridir, bir sey gerekmez, kendiliginden gecerler. ayni dokuntuler, goz etrafinda da olabilir,, normaldir. Kusma kesilir ve ishal baslarsa= Bakteriel ishel,1-2 gunde kendiliginden gecer. Kusmadan sonra, ihal basladiktan sonra da kusma devam ederse: Viral ishal, 1 hafta surer. Her 2 durumda da, ilac/tedavi gerkmez. Sadece Viral olanda asiri kusma olursa, su kaybi olabilecegi icin, "Emedur100" fitil ile kusmalar azaltilir. Aman, doktorlardan uzak durum... Hepsi Cakallik pesinde. |
|
![]() |
|
LİVANELİ
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 24 Eki 2014 Saat 11:59 |
|
hocam teşekkür ederim dün bir kez daha kustu gün içinde bugün daha iyi midem bulanmıyor bugün dedi..dün okulda öğretmeni 5 tane öğrencim bu şekilde salgın var iki öğrencimi hastaneye yatırmışlar dedi..yediklerinden değil sanırım ama yinede bilemiyorum tabi..birde hocam ben emedur fitil yerine metpamid şurup kullanıyorum aynı tesiri gösterirmi..oğlum büyüdü artık fitil kullanmayı kabul etmiyor çünkü..bu soruyu genel olarak soruyorum çünkü oğlumu araç tutuyor çok kısa mesafede bile hemen kusmaya başlıyor bu şurubu biraz daha uzun yola çıkıcaksam içiriyorum engeller diye..ya da hocam sizin bana tavsiye edebileceğiniz bir ilaç varmı araç tutmalarına karşı kullanabileceğim, çünkü oğlumla yola çıkmak felaket çok perişan oluyor çocuk kendinden geçiyor resmen
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 24 Eki 2014 Saat 19:32 |
|
KESINLIKLE; yedikleri-ictikleri bir gidadan oldu... Bu cins hastaliklar oyle Grip bulasir gibi, "havadan" bulasmazlar.. Sacmalamasinlar..
Metpamid'de ayni etkiyi gosterir de, kusan bir cocukta ne kadar etkili olur, onu bilemem... Tabi, arac tutmalarinda, bulanti-kusma yokken agizdan ilac almak, tercih edilir.. 1/4 tablet Dramamine (15 dakika evvel) alinirsa, iyi gelir. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 25 Eki 2014 Saat 06:32 |
|
![]() |
|
LİVANELİ
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 24 Eki 2014 Saat 20:47 |
|
Hocam muhtemelen mutfakta yaptiklari yanlislari ort bas etmek İcin oyle konustu cunku cocukta baska hicbisey yoktu ne ates ne burun tikanikligi yada baska bir belirti..bugun tamamen iyi cocuk hicbirseyi yok....
hersey icin tesekkur ederim hocam hapi deniycem bir sonrakide...yalniz sulandirarak icirmemde bir sakinca olurmu hap yutamiyor cunku |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 24 Eki 2014 Saat 23:55 |
|
Ne sorunu olacak, zaten hap yutarken su icmiyormusunuz??? Ha oncesinde, ha sonrasinda sulanmis, ne farkedecek.
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|