Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Yüksek ateş
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumYüksek ateş

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
semuna Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 334
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı semuna Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Yüksek ateş
    Gönderim Zamanı: 26 Ara 2014 Saat 14:11
Mrb hocam 14 aylık kızım salı gecesi ateşi başladı . Keyfi cok ıyiydi ateş düşürücü vermedim ertesi günde ateş 38 38.5 dü keyfi ıyı olduğu ıcın yıne vermedim. Ama Çarşamba akşamı cok halsiLwndi ateş düşürücü verdim fitil sadece ateşi cok düşmedi ama sabaha kadar ıdare ettik Perşembe günü daha da halsizlesti ateş dahada yükseldi 39.9 40 ı gördük fitille ve dolvenle dusmuyordu doğru düzgün ateşi 38 e düşüyor 1 saat sonra tekrar 40 a yükseldi . Bügünde 41 i gördük cok korktum hastaneye götürdüm cok halsizdi bebeğim kafasını kaldıramıyordu. Kan testi yaptırdım sonuclara bakarmısınız hocam 6 iğne yazdı sabah aksam 3 gün ama hiçbirini yaptırmadım . Sadece wbc 17.5 olduğu ıcın agumentin bid 200 aldım ve 5 ml verdim suan saat 14 gibi. Bugüne kadar hiç ab kullanmadım hocam cok ateslendi ablamız kreşe gıdıyor o getiriyor ama bunda dayanamadım cok fena oldu bı sefer zaten ilk defa kan aldırdım. Ikı cocuğumu sizin yöntemlerinizde büyütüyorum . Hatta büyüğü sizin hastanızdı.Wbc üst sınırı 17 düyorsunuz ama bu sefer 41 derece ateş ve cok halsizlik olunca birde wbc yüksek çıkınca dayanamadım. Yanlış mı yaptım bilemiyorum . Siz degerlendirirmisinşz
Bu arada crp 42.5 cıktı en yüksek 5 yazıyor normalde bu niye böyle hocam
Yukarı Dön
semuna Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı semuna Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ara 2014 Saat 14:16
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119629
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ara 2014 Saat 22:09
WBC yuksek degil...
O keriz Laboratuvar, cocugun WBC degerini, Eriskin "Referans araligina" gore degerlendirmis.

Eriskinlerde: WBC: 4.5-11.0 arasindadir.
Bu yasta; 17 ust sinirdir... antibiyotik gerekmez.

CRP'yi, yuzbin kere anlattim .. Okuyun. Daha demin anlattim.
Yukarı Dön
semuna Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı semuna Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ara 2014 Saat 22:18
Evet hocam okudum ama ab bır doz vermıstım. Saat 2 de suan saat 10 ve bi değişim yok. Ateş daha düşmüyor . Ateş düşürücü vermek istemiyorum ama kafasını kaldırmıyor ve ağrısı oluyor. Ab de 2. Dozu vermeye devam edıyımmı hocam.cpk halsiz ve bugün 4. Geceemiz hala yüksek ateş var hocam birde ben 3 gündür iliadin kullanmıştım kulaklarında kızarrılık var dedi. İliadinre ara vermem gerekiyor ama kuşakları kızarık ne yapıcam . Ateşimiz yine cok çıkıyor ve ateş düşürücuylr düşmüyor Buda halsizlik ağrı yapıyor.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119629
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ara 2014 Saat 22:57
Hicbir ilaci vermeyin, cok sart olmadikca, atesini bile dusurmeyin.
Oyle doktorlarin; "kizariklik var" demelerine de aldanmayin... Cocukta kulak agrisi, varmi-yokmu; siz ona bakin, ona gore karar verin.
Gripler; 4-5 gun ates yaparlar. Okumaya devam.
Yukarı Dön
semuna Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı semuna Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ara 2014 Saat 23:12
Hocam inanın 4 senedir okuyorum bütün konuları bılıyorum vr okudum sayılır ama bu en kötü hastalığımız dı ablası ateslendi aynı gün onun 2 günde gecti.bendr ateslendim benimkide 2 günde falan gecti cok agırdı aynı hastalık mı acaba . bununki devam ediyor .hocam ama. Ateş düşürücü ağrı kesici vermezsem kafasını kaldırmıyor . Ben ağrı amaçlı verıyır m onuda mı vermıyım.suanda uyumak ıstıyor ama ateşi çıktı uykudan uyandı aglayarak bıyeri ağrıyor herlade
Yukarı Dön
semuna Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı semuna Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ara 2014 Saat 04:26
Hocam 00.30 da fitil verdim uyanmıştı ve ateşi çıkmıştı .40 ı geçmişti yine. Cok su içti ve onu kustu. Bişey yemıyo zaten. Şimdi 4 .30 yine ateşi çıktı elleri ayakları soğudu . Suan 39.5 ama kıpırdanıyor daha yukselıyor. Ben şimdi şaşırdım şimdi kalkacak yine ben ne vericem ağrı kesici. Çünkü uyumayacak . Hocam bu cok ağır bi virüs herhalde cok yüksek ateş yapıyor . Ve bştmicek gibi sanki hiç
Yukarı Dön
semuna Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı semuna Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ara 2014 Saat 06:10
Hocam 4 5 kere kustu şimdide halsiz balgam çıkartmaya çalışıyor ama sadece su gelıuor aradada biraz bağlam geldi. Hocam eşim hastaneye goturelım diyor cocuk cok kötü napıyım hocam yardım edin
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.