|
|
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
ebelener
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: Ates, havale, ilac dongusu:(Gönderim Zamanı: 06 Mar 2015 Saat 09:30 |
|
Hocam, daha once de bahsetmistim size, 2 yasindaki oglumun 1 seneden beri 40 gun arayla duzenli atesleri oluyor. Ilk baslarda hep ates dusurucu kullaniyorduk, sizi buldugumdan beri kullanmamaya gayret ediyorum, esimi de zor ikna ediyorum. Ama hocam son iki seferdir ilac vermeyince cocuk havale gecirdi, hem de kulaktan 1saattir sabit 38,9 derece atesle, yani oyle hizla yukselirken olmuyor. Havale gecirince ben de pes ediyorum esime karsi ve yine ilaca basliyoruz 4saatte bir. Bir senedir 40 gun arayla hep yuksek ve direncli ates yasiyoruz hocam, her ay havale mi gecirecek bu cocuk? Ne yapacagiz biz? Dun aksam gecirdigi havaleden sonra (atesin ilk gunuydu) gozleri acik sayikladi hep, kelime olarak bildigi ne varsa soyledi, arada guldu, biriyle konusur gibi. Enfeksiyoz Mononukleoz hastaliginda boyle hayaller gorebilir diyorsunuz bu hastalik olabilir mi bu seferki? Baska da bir gribal belirti yok henuz. Yoksa havale sonrasi normal midir bu hayaller? Cok tesekkurler hocam.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 07 Mar 2015 Saat 03:48 |
|
Kan tahlili yapilrsa ve MONO yuksek bulunursa, Enfeksiyoz Mononukleoz denilebilir.
Havaleye yatkin cocuklarda, en ufak bir rahatsizlik basladiginda; ParaNox120 fitil baslayin. Gunde en fazla;4x1 verebilirsiniz. Havale onleyici etkisi 2. fitilden, 8 saat sonra baslar. |
|
![]() |
|
ebelener
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 31 Mar 2015 Saat 10:14 |
|
Merhaba Kadir Bey, 25,5 aylik oglum ilki 14 aylik olmak uzere ve son 3 tanesi de son 3 ayda olmak uzere toplam 4 kere atesli havale gecirdi. Son 3 tanesinde ates dusurucu kullanmamistik ve atesi hep kulaktan 38,4 civarlarindaydi, ani yukselme yoktu. Burdaki doktorumuz da sizin gibi atesten ve havaleden korkmayin, atesi dusurmeyin diyor. Ancak ben artik her ateslenmesinde, ustelik ates cok da yuksek degilken, havale gecirmesinden cok korkar oldum. 1) Hocam bir cocuk en fazla kac kere havale gecirebilir, bunun bir sonu yok mudur? 5 yasina kadar 50 kere havale mi gecirecek? 2) Internette de bir suru karisik bilgi var. Bir kere havale geciren cocugun daha sonraki ateslerinin mutlaka dusurulmesi gerektigi, havale onleyici (convulex, diazem vs) ilac kullanmasi gerektigi, mutlaka norolojinin gormesi ve EEG cekilmesi gerektigi, bu kadar sık gecirilen havalenin epilepsiye donme olasiliginin artmasi, ne kadar sık havale gecirirse daha cok havale gecirecegi gibi gibi. Bunlardan hangileri dogdudur? 3) Bundan sonra ne yapmamiz gerekir? 4) Havaleyi onlemeye ve atesi dusurmeye calisalim mi? paranox fitil soylemistiniz ama biz kullanmadik, atesi fark ettigimiz an verelim mi bundan sonra? Fitil yerine surup olur mu? Esim son 3 seferde ilac kullanmadigimiz icin havale gecirdigine inaniyor, bir sonraki sefer (ve hatta su an atesi devam ederken) ilac verecegini soyluyor. Mucadele gucum her seferinde daha da tukeniyor… 5) Norolojiye gosterelim mi? EEG cektirelim mi? Cok tesekkurler
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 31 Mar 2015 Saat 19:28 |
|
1- Bazi cocuklar; cok cabuk havale gecirmeye daha yatkindirlar. Yapilacak bir sey yok...
2- SAKIN; O sarlatanlarin ilaclarini kullanmayin. Havale, Sara (Epilepsi) degildir ve ASLA, havale, Epilepsiye donusmez...Sakin; EEG ile filanda ugrasmayin, bunlarin tamami TUZAK dir.. 3- ParaNox120 icindeki, 15mg. Phenobarbital(Luminal), havaleyi onler, AMA, 3.fitilden 8 saat sonra koruyucu etkisi baslar. Bu sebeple, en ufak bir nane-mollalik hissettiginizde, hemen 4 saat aralarla, ParaNox120 fitil baslayin. 3. fitilden sonra; sadece ates oldugunda verin. Gunde 5 taneden fazla vermeyin. Baska, surup veya ilac kullanmayin. En iyisi ParaNox 120'dir. Gec etki eder ama, son fitilden sonra koruyucu etkisi 36 saat devam eder. SAKIN: Norolojinin semtine bile ugramayin, Cakallar sizi bekliyorlar. EEG'de hicbir sey gorulmez. Bu konu 45 seneden beri anlatilir, Turk doktorlari hala ogrenemediler. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 31 Mar 2015 Saat 19:29 |
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|