Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Öksürük ve Balgam
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumÖksürük ve Balgam

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ozlem13 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 310
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ozlem13 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Öksürük ve Balgam
    Gönderim Zamanı: 24 Mar 2015 Saat 20:11
Hoşgeldiniz Kadir bey
Bu sefer kendim için size sromak istiyorum.yaklaşık bir hafta önce başladı rahatsızlığım. Grip olduğumu düşünüp önemsemedim.üşümeyle başlayan sonrasında boğaz ağrısı derken sesim ksısılınca ısrarlar üzerine haftasonu oldugu için acile gittim. Acildeki doktor şikayayetlerimi dınleyıp film çektirmemi istedi.Sonrasında filme bakarak bronşit teşhisi koydu ve şu ilaçları verdi; antibiyotık olarak Zilfec ve ılaveten Nac Tablet. Bu ılaclardan sadece antıbıyotıgı haftasonu kullandıktan sonra emın olmak ıcın pazartesı gunu goğus hastalıklarında uzman doktora gorundum. Doktor bey daha oncekı teshısı ve verdıgı ılacları soyleyınce guldu.Hayır boyle bır sey olamaz dedı fılme bakarak bronşit teşhisi konulmaz dedı kı zaten boyle bı durumunuz yok dedı ve antıbıyotıgı bırakmamı soyledı. Kendısı de su ılacları verdı; Codactiv şurup, Dolorin Cold tablet. Şimdi ıkı farklı teşhis ve ilaç olunca iyice şüpheye düştüm.

Şuan kı durumum ozellıkle geceleri gıcık şeklinde öksürük yogun balgamla birlikte.Sesteki kısıklık duzelmeye başladı. Sizin donmenizi dort goz bekledım. Lutfen soyleyın hangısı dogru...Tesekkur ederım...
Yukarı Dön
ozlem13 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ozlem13 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Mar 2015 Saat 20:40
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 121499
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Mar 2015 Saat 23:09
1- Ilk gittiginiz doktor, zaten, cahilligi tartisilmayacak kadar, koyu bir sahtekar.
Ikinci doktorun dedigi gibi; Bronsitin; Rontgen bulgusu yoktur, ayricada, Bronsit, Antibiyotiklerle tedavi olmaz.. Allahin aptali, cokmu aradiniz???
2- Ikinci doktorun, soyledikleri dogru, ama verdigi ilaclar; Cok tehlikeli.. Kullandiginizda, 3-4 gun sonra kesin, hiriltilar baslar ve iste o zaman, yok Astim, yok Bronsit caniniza okurlar.Her iki ilacda, oksuruk kesici oldugundan, oksurugun kesilmesi ile siz "iyilsetiginizi" sanarken, butun virusler Akcigerleri istila ederler, ondan sonrada; Pulmicort, Flixotida, gibi kortizonlu spreylerle hastanelik olursunuz.
Hele Domuz Gripli bir hastaya bu ilaclarin verilmesi, olumlere sebep olabilir.
Yukarı Dön
ozlem13 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ozlem13 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Mar 2015 Saat 23:29
  • Birinci doktorun verdiği antibiyotiği iki gün kullanıp bıraktım.ikinci doktorun verdiklerini de iki gün kullandım ve cevabinizla birlikte bırakmış oldum:(...peki bu durumda tehlike sınırları içerisinde miyim...önerimiz nedir?...son olarak sunu söylemek istiyorum bizler sizin yokluğunu da öksüz çocuklar gibiyiz.varlığınizin bizlerin üzerindeki etkisini daha nasıl tanimlayabilirim bilmiyorum. Bu hem büyük bir sans bizim için hem de bir o kadar ürkütücü.ürkütücü çünkü iki haftalık bir yoklugunuz da bile sarsılma biliyoruz.artik hicbir doktora güvenle yaklasamiyoruz hakli sebeplerden.umarım bu forum sizinle bizim gibi insanlar arasında köprü olmaya coook uzun seneler devam eder.teşekkürler...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 121499
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Mar 2015 Saat 23:53
Hicbir zaman "Tehlike" sinirlari icinde olmadiniz.. Tehlike, bu salak doktorlarin verdigi ilaclari kullandiginizda olusur..
1- OKSURUGU KESMEYIN....
2- SOGUK ALGINLIGI ILACI KULLANMAYIN...
Gerisi hic onemli degildir, Zaturre bile olsaniz, kendiliginden gecer. Yeterki siz oksurugu kesmeyin.. Turk doktorlari bir hastanin niye atesi cikar, niye oksurur bilmezler, zira, 30 seneyi geckin bir zamandan beri bunlarin anlatildigi; Fizyopatoloji dersleri Turk Tip Fakuletelerinde, OKUTULMUYOR.. Zaten butun bu garabetlerin, sahtekarliklarin ve namussuzluklarin temelinde yatan hadise, bu dersin okutulmuyor olusundan dir..
Bir insan, niye oksurur?? Bunu bile bilmezler, Allahin geri zekalilari..

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 25 Mar 2015 Saat 00:01
Yukarı Dön
ozlem13 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ozlem13 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Mar 2015 Saat 23:57
Çok teşekkürler...KizBebek
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2026 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.