|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
spiegel ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 23 Nis 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 18 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 07 Tem 2015 Saat 23:41 |
merhaba hocam. Bu konudaki mesajlarınızı okudum ama bizim durumumuz için tam emin olamadım. Kusura bakmayın vaktinizi alıyorum. Kızım 5 yaşında ve yaklaşık 5 saat önce yavru kedi tırmaladı. 1 Cm kadar ve derin biraz .Tırmık yeri kanlıydı. Görünce sabunlu su ile yıkadım. Evde baticon yoktu. Kolonya da sürmemiştim. Tırmık yerinde bi değişiklik olmadı şimdiye kadar. Kızımın genel durumu iyi gözüküyor. Kedi ise yeğenimin kedisi bir arkadaşından almış bir ay kadar önce ve yıkamış kedi maması ile besliyormuş. Kediyi aldığı kişi ise bu bu yavru kediyi bir apartmanın önünde yani sokakta bulmuş evine götürmüş. Kediye aşı hiç yapılmamış. Alakası var mo bilmiyorum ama ben Hamileyken tetenoz aşısı olmadım. Kızım da normal aşılarını oldu ama tetenoz ya da kuduz aşısı olmadı. Bu durumda ne yapmalıyım. Teşekkürler
|
|
![]() |
|
spiegel ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 23 Nis 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 18 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hocam kusura bakmayın düzgün yazamamışım. Kızım aşı takvimindeki aşılarını oldu. Ayrıca bi olayla karşılaşıp tekrardan tetenoz aşısı olmadı. kuduz aşısı da olmadı şimdiye kadar. Şimdi ise bu tırmalamadan dolayı aşı yaptırmalı mıyım bilemedim. Ya da ne yapacağımı bilemedim. İlginiz ve cevabınız için teşekkür ederim.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118774 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Tetanoz asisi; 3+1 oldu ise, 4. asidan 3 sene sonra 5. asiyi olmasi iyi olur.Kedi ile alakali degil. Kuduz gerekmez.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cevabınız için teşekkür ederim ancak tam anlayamadım 3+1 4. Aşı nedir? Karma aşı mı? Kızım 2010 Eylül doğumlu. Kedi ile alakalı değil demişsiniz ya şuan kedi tırmaladığı için gidip tetenoz aşısı yaptırmam şart değil doğru mu anlamışım hocam? Bir de tırmalanan yer ince bi çizik gibi değil de keçeli kalem ile çizilmiş gibi kalın. Bu yeri sabunlu su ile yıkamaya devam etmeli miyim ya da baticon ile hergün pansuman yapmalı mıyım mikrop kapmasın diye. Tekrar teşekkür ederim.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118774 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
3+1=4 .. Asi takviminde; Karma asi(icinde Tetanoz asisida vardir) 2,4,6 aylarda 3 defa, birde 1 sene sonra (3+1=4 eder) yapilir.
Yaranin 1 defa yikanmasi yeterlidir. Kuruyuncada, 1 defa Batticon surulur. EGER; tirmiz izindeki "kabuk" erken kaldirilirsa ( kanama olur), sadece tekrar Batticon surulmesi yeterlidir. . |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|