|
|
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
naydinlar
Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı naydinlar
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: parasetamol-asistGönderim Zamanı: 30 Tem 2015 Saat 22:19 |
|
.Hocam Merhaba. Kızım 5 yaşında. 19 kilo. 2 gündür 40-41 arasinda ateşi var. Sürekli uyuyor. Burnu tıkalı, öksürerek biraz renksiz balgam çıkartıyor. WBC düşük cikti. Cold mix ve ılık banyo uyguluyorum.Hocam maalesef farkında olmadan son 24 saatte 5 ölçek calpol 1 ölçek paranox vermişiz. Parasetamol zehirlenmesi riskinden korkuyorum Asist başlayacaktım ama siz bir yerde asist bronşları daraltır daha kotu olur demiştiniz. Ne yapsam karasiz kaldım. Sizin değerli görüşlerinize ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler.Hocam bir de ılık pamukla soğutma yapmalı mıyız? Esim cok ısrarcı da. Teşekkür ederim
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 31 Tem 2015 Saat 09:11 |
|
Eksik bilgi verdiginiz icin, tam kesin bir sey demem zor..
Hangi Calpol???? 120mg olan "mor kutu" dan mi, 250mg ihtiva eden, "turuncu" kutudanmi?? Bu yas icin alabilecegi en yuksek doz, (gunluk toplam doz): 720mg'dir.Eger, bu dozu geciyorsa, sadece 2 doz Asist vermeniz yeterilidir. 5 yasinda koca bir cocukta, bu ates korkusu niye??? Hicmi yazilarimi okumadiniz? Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 31 Tem 2015 Saat 09:12 |
|
![]() |
|
naydinlar
Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı naydinlar
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 31 Tem 2015 Saat 09:19 |
|
Hocam mor kutu. Yazılarınızı sürekli takip ediyorum. Ama daha once hic 41.42 ateş olmamıştı. Panikledik. O zaman 2 doz asist başlıyorum. Teşekkür ederim hocam
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 31 Tem 2015 Saat 09:30 |
|
5 doz; Calpol:120 ve 1 doz ParaNox:120, 6X120mg= 720mg eder.. Sinirda bir deger, Asist gerekmez.
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|