Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - yeni virüs mü?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumyeni virüs mü?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
mrb Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 205
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mrb Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: yeni virüs mü?
    Gönderim Zamanı: 17 Oca 2016 Saat 18:33
1-Hocam bronşiolite neden olan rsv virüsü devam eden aylarda wheezing atağı yaparmıs,bır arastırma verisiyle yazılan makalede okudum. Ama bu o süreçte astım ilaçları kullananlar için oluşan bir risk midir yoksa virüsün yapısı ile ilgili bir şey midir? Henüz kendini yeni toparlayan ağır bronşiolit atlatan(sizin tablolarınızdaki belirtilerle de uyuşuyordu durumunun tablolarla hastanede müdahale edilecek durumda olduğu) 5 aylık kızım.a iki gün kullanılan ilaçlar olmuştu 5 güne tamamlamamızı söylediler ama yapmadık şükür,yatırmaktan da tanıdık dr aracılığıyla ricayla,ilaç kullanma sözüyle kurtulduk zaten. Biz ne olduğunu anlayamadan kullandığımız bu astım ilaçları nedeniyle aynı riski yaşar mıyız?

2-Bu günlerde tekrar hapşurmaya başladı,yeni bir virüs mü girdi vücuduna yoksa bronşiolitin sonlarına doğru olan bir tablo mu?

Düzenleyen mrb - 17 Oca 2016 Saat 18:35
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120788
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Oca 2016 Saat 07:05
1- RSV; akciger dokusunu seven ve kolaylikla akcigerlere yerlesen bir virustur. Kendiliginden iyilesir.
Agir hastalarda bile dastek bakimdan fazlasi yapilamaz.
EGER; Ventolin ve bilhassa; Flixotide, Pulmicort, Nasocort gibi kortizonlu spreyler kullanilirsa,
hayati tehlike dogabilir ve hastalar kaybedilebilir.  Bronsiolit, diger Grip cinsi viruslarla da olabilir.
RSV biraz daha agir seyreder.
5 aylik bir hastada; her turlu solunum yolu enfesiyonlarinda, yukardaki ilaclardan biri dahi kullanilirsa,
hastalik tablosu agirlasir. 35 senelik ozel doktorlugum esnasinda, bir tek hastam bile hastanelik
olmazken, son 10 senedir, hastanelerin boyle hastalarla dolup-tasmasi  tamemen, bu "sahane"
Saglik Reformlari sonucu ortaya dokulen, sahtekar doktorlar yuzundendir.  
2- Ister yeni bir Virus olsun, ister Bronsiolit devami, yapacaginiz sey aynidir.
Bol ;Serum Fiz, gerektiginde, buhar banyosu  ve  sicak banyolar iyi gelecektir.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 18 Oca 2016 Saat 07:06
Yukarı Dön
mrb Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mrb Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Oca 2016 Saat 10:34
Sagolun hocam Allah razı olsun. Yapacaklarim konusunda kalbim mutmain ve sizin sozlerinizi dinleyerek devam ediyoruz cok sukur duzeliyor gibi de. Bir de dun yuzustu yatrym dedim gazını rahat cikarsin diye bayagi uyudu ama korkudan tekrar cevirdik. Bu sirada kendi burnunu kapatacak sekilde kafasini gomuyordu sicak buhar etkisi gibi geldigi icin midir hocam? Nedenini siz daha iyi bilirsiniz ama gercekten cok agirdi bebegin durumu soluk sayisinin yuksekligi. Burun kanatlarina bak dedi dr sonuna kadar acmsti. Virusle ilgili soru baska cvplarinizi okurken daha bilincli okumk icindi tekrar teskkr ederm  beslenememesi vs
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120788
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Oca 2016 Saat 17:51
Yuzu koyun yatiracaginiz zaman, SAKIN yastik kullanmayin.
Yukarı Dön
mrb Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mrb Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Oca 2016 Saat 17:53
Yok,kullanmıyorum sert zemine yüzü koyun yatırıyorum hocam yine de yanımda burnumun dibinde yatırdım:)) teşekkur ederım
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2026 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.