|
|
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
Eslem111
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: Bebeğimde çölyak ve laktoz eksikliği şüphesiGönderim Zamanı: 19 Şub 2016 Saat 01:28 |
|
merhaba doktor bey benim bebeğim 34 haftalık 2100 gr dünyaya gelmişti 2 aya kadar emzirebildim sonra formül
mamalara geçtik ve hiç bir mama iyi gelmedi aşırı derecede kusuyordu huysuzluk
karın ağrısı ishal veya kabızlık gibi sorunlarımız oluyordu 4.ayda kusmaları çok arttı artık
beslenemiyordu 10 gün kadar hastanede yattık ve reflü teşhisi konuldu aptamil ar mamasına başladık 6. ayına gelince ek gıdalara başladık ne yedirirsem yedireyim bütün
yemeklerde şişkinlik ishal kusma karın ağrısı oluyordu aynı gün kabız ve ishal olabiliyordu bir hafta yemek ağırlıklı besleyince
200 gr kilo kaybı oldu bi un çorbasıyla 4 kere ishal oldu şuan sadece aptamil ar maması ile besliyorum bir tek o rahatlatıyor bebeğimi doktorumuz laktoz eksikliği ve
çölyaktan şüphelendi bir kere çölyak tahlili yapıldı ve
pozitif çıktı çarşamba günü tahlilimiz tekrarlandı en son çıkan sonuçlarımız:
F4-buğday Unu 0.02 kUA/L FP-1 Gıda Paneli 0.06 kUA/L lütfen bize yardım edin |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 19 Şub 2016 Saat 06:16 |
|
1- Bebeklerde; Laktoz entoleransi OLMAZ... Eriskinlerde olur. 2- Laktoz eksikligi diye bir hastalik YOKTUR... Eriskinlerde, Laktozu parcalayan "Laktaz enzimi" eksikligi olabilir. Bu durumda, bebeklik caginda olmaz.
3- Bebeklerde; Reflu olmaz, Regurjitasyon olur. 4- Coliak hastaligi, ancak; unlu gidalar baslandiktan sonra ortaya cikar. Ishal, kusma, gelisme geriligi, adele dokusunda erime, Karinda sislik vardir. kan tahlilinde onemli bir sey yok. Her zaman oldugu gibi, bu laboratuvar da; bebek kan degerleri yanina; Eriskin "Referans sinirlarini" koymus. Hicbirini dikkate almayin. Bir Universite hastanesine gitmenizde fayda var. Bu doktor bana cok guven vermedi. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 19 Şub 2016 Saat 06:24 |
|
![]() |
|
Eslem111
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 19 Şub 2016 Saat 10:29 |
|
Biz bursa uludağ üniversitesinde tedavi oluyoruz
Peki sizce nedeni ne olabilir Bebeğim düzelicek mi Ve size bi sorum daha olucak Benim bebeğim sağ ayağını kullanmıyor Hareketleri var ama üstüne basmıyor Sanki ayağı güçsüz gibi 3 tane doktora gittik Kalça çıkıklığı röntgeni çekildi Ve röntgenimiz temiz çıktı Ama bu şekilde olması normal değil Denildi ve 9. Ayımızı beklememiz Söylendi Acaba zamanla düzelir mi Hiç ayağını basmıyor bassa bile ayağı içe dönüyor |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 19 Şub 2016 Saat 20:22 |
|
Istanbul'a gidin. Bir Universite Hastanesinde; bebekte Laktoz Entoleransi bakiliyorsa, ne olduklari bellidir. 9 aylik cocuk illede basacak diye bir sey yok. Sirt ustu yatarken, her iki bacagini da kaldirabiliyorsa, bir problem yoktur.
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|