Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - KULAKTAN KAN GELDİ
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumKULAKTAN KAN GELDİ

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
TUUUB Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 91
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı TUUUB Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: KULAKTAN KAN GELDİ
    Gönderim Zamanı: 09 May 2016 Saat 21:31
Merhaba Kadir Bey, öncelikle başınız sağolsun.
   Kızım bu sene kreşe başladı 3 yaşında.üst solunum yolu malum genizeti ve tüp dediler.Kastamonu da yaşıyoruz.Samsun Araştırma Hastanesinde sürece bakalım dediler.Yazılarınızı takip ediyorum antibiyotik kullanmadım ocak ayından beri fakat bir ay öncesine kadar yoğun akıntıdan dolayı antibiyotik kullandık.İki hafta önce kulak ağrısıyla acile gittik.Uzman dr yok aile hekimi önce kulakta birşey göremedi sonra başka uçla baktı kızarmış antibiyotik kullanmak gerek dedi. AGUMENTİN verdi.Ateş düşürücü verdiler.
  Akşam doğru ateş arttı ve 20.00 da antbiyotik verdim. 21.30 da kan geldi. Acilde Zar görünmüyor dedi dr.Ertesi gün tekrar kan geldi Samsun 'a götürdük. Kan geldikten sonra keyfi düzeldi. Sadece işitmede sıkıntı oldu. KBB doktoru kulak zarı görünmüyor , genizeti tetikler, düzelmezse genizeti ameliyatı olabilir dedi. ZİMAKS bir ölçek günde verdi. Eşimle tartışmak istemediğim için kullandım. Bactrim reçetesiz vermiyorlar. İlladin kullandım.Şu an burnu tıkalı değil o yüzden illadin ve serum fizyoloji kullanmıyorum. Keyfi şu an iyi.İki gün sonra kontrol var .Ameliyat istemiyorum eşim gerekirse olur diyor.
TANI: OTİTİS MEDİA
Sizce kulak zarı iyileşir mi?
Kalıcı işitme kaybı olur mu?
Nasıl bir tedavi süreci gerekir?
Bactrim kullanmalı mıyım?
    Lütfen fikirlerinizi önemsiyorum ve sabırsızlıkla cevabınızı bekliyorum.

Düzenleyen TUUUB - 09 May 2016 Saat 21:43
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118409
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 May 2016 Saat 17:42
Kesinlikle iyilesir... Yeterki siz o kulaga ilacli damla dahil HICBIR SEY DAMLATMAYIN...
Meslek hayatim boyunca, hicbir hastamda; Otitis Media'ya bagli isitme kaybi olmadi.
Olanlarin tamami doktor hatasidir...
Bactrim; Iyi olur.. Zira orta kulak bosluguna nufuz edebilen yegane anti bakterieldir.
Goruyorsunuz; Saglik bakanligi bile Turk halkinin aleyhine ve bu sahtekar doktorlarin lehine calisiyor.
Zimaks serbest satiliyor, antibiyotik bile olmayan( Sulfonamidler antibiyotik degillerdir) ucuz, Bactrim
recete ile veriliyor.
Bunlar boyle rezillerdir. 
 Asinus asinum fricat (Esek esekle surtusur)
Yukarı Dön
TUUUB Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı TUUUB Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 May 2016 Saat 22:01
Çok teşekkür ederim Kadir Bey , cevabınızla rahatladık. Yarın bactrim yazdırıp hemen alacağım.
Kızım 12.8 kg Bactrim kaç gün kaç ölçek kullanmalıyım?
 Kulak zarı iyileştikten sonra kulağı bir süre sudan korumalı mıyız? 
Yazın denize götürcez kulak için problem olur mu? 
Bugün hapşırdı illadin damlattım genizeti tekrar şişer diye malum 2 gün sonra kontrol var.Doktorun ameliyat demesinden korkuyorum.
Yaptırmamız gereken testler var mı önereceğiniz?

Düzenleyen TUUUB - 10 May 2016 Saat 22:48
Yukarı Dön
TUUUB Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı TUUUB Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 May 2016 Saat 23:34
Doktor Bey agzı hafif açık horlama başlamış. illadine devam edeyim mi ?

Yukarı Dön
TUUUB Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı TUUUB Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 May 2016 Saat 22:12
İyi akşamlar Kadir bey,kontrole geldik.kızım gelmeden bir gün önce hapşırdık akıntı başladı.doktorumuz bir hafta yokmuş.genç bir de baktı kulakta matlaşma var dedi.delik mi dedim hayır dedi.bol bol serum fizyoloji verin uykusunu takip edin dedi.acil bir durum yok dedi illadin çok kullanmayın dedi.bactrim +serumfizyoloji yazdırdık iki gündür kullanıyorum.ateş Ağrı yok.horlama var ağzı acık.akıntıdan dolayı öksürük arttı bugün.bactrim kaç gün kullanmalıyım? Kulağının iyileştiğni Nasıl anlayabiliriz?şimdidençok sagolun.
Yukarı Dön
TUUUB Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı TUUUB Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 May 2016 Saat 22:33
De bey dünden beri terlemesi arttı özellikle şu an boyun ve başı terliyorbir sıkıntı yaratır mı neden boyun bölgesi özellikle boncuk boncuk ter oluyor
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118409
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 May 2016 Saat 00:51
Iyilesiyor. hicbir sey kullanmayin, Zardaki delik zaten 24 satte kapanir.
Eger, son 1 ay icinde vermedi iseniz; 1 Ampul Dvit3 icirin.
Yukarı Dön
TUUUB Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı TUUUB Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 May 2016 Saat 12:14
Teşekkür ederim allah sizi başımızdan eksik etmesin.sabaha kadar terledi.öksürük dışında rahatsız eden bir durum yok.bactrim i açtıktan sonra saklayabilir miyim üzerinde yazmadıgı için soruyorum kusura bakmayın.iyi günler
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.