|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Alpin ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 01 Haz 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 2 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 03 Haz 2016 Saat 15:37 |
Merhaba Kadir Bey. 2 aylık oğlumuzun hastane çıkışı kilo3420, boy 52 cm. Şimdiki kilo 5500, boy 60. Kafa çapı normalin altında ama doktorumuz bizim küçük yapımızı göz önüne alarak sorun olmadığını söyledi. Sorunumuz ise yaklaşık 1 ay önce oğlumuzun yüzünde (özellikle dudak çevresi), kulağında ve kulak arkasında çıkan renksiz kabarcıklar ve isilik görünümlü kızarıklıklar ile başladı. Tüm Kafa derisindede iri iltihaplı sivilceler oluşmaya başladı. Doktorumuz sıcaktan diyerek müdahale etmememizi istedi. O Zaman'dan sonra kendim gibi giydirmeye başladım ve devamlı terini kontrol ettim. Sadece arada bir memeyle savaşırkenki kafadan attığı teri engelleyemedim. Fakat kızarıklıklar gittikçe arttı ve kaşıntı başladı. Öyleki bir iki bölgeyi kanattı. Bunun üzerine egzama teşhisi konuldu ve coresatin yazıldı. Kullanmaya başladıktan 1-2 gün sonrasında tamamiyle düzeldi ama bu sefer dirsek/kol içleri ve gövdede kızarıklıklar başladı. Yine sıcak teşhisi konuldu ama kötüleşince teşhis alerjik egzama olarak değiştirildi. Yine coresatin tedavisiyle düzeldi. Bu arada da süt alerjisini deneme için 3 haftalık süt ve ürünleri diyeti verildi. 2 haftadır hiç bir süt ürünü tüketmememe rağmen 3 gün önce minik kabarcıklar ve isilikler yeniden başladı. Ve kulak arkasında da kuruma başladı aynen geçen seferki gibi. Gaz sancılarımız çok şiddetli vardı ama 3 haftadır genelde gazımızı rahat çıkarıyoruz. Kakamız genelde sulu pütürlü (arada hafif sümüklü yapılarda olabiliyor) altın sarı ama haftada iki üç kez az miktarda çok çok sulu (lekelenme şeklinde) Yeşil kaka gelebiliyor. Bir kaç gündür fırsat buldukça yazılarınızı okuyorum ama bu kadar küçük bebekte süt alerjisi ve egzamaya ilgili yazıya henüz rastlayamadım. O yüzden teşhis ve görüşlerinizi çok merak ediyorum. Yardımcı olmanız ricasıyla. Şimdiden teşekkür ederim.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118331 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Sicak tutmanin da otesinde; "pisirmeye" tesebbus etmissiniz........ Derisi, kendi terine karsi acayip, tepki gosteriyor. Uzun bir sure bu durum devam edecek. Giyinmesi; ciplaga yakin olsun ve ortam, basini terletmeyecek kadar serin olsun. Gerekirse; Klima veya Vantilator kullanin. Evde yaslilar varsa, sakin dedikleri hicbir seye kulak asmayin. Her gun banyo yaptirin. Merak etmeyin; usutmekle hastalik olmuyor. Hayret; nasil olmusda "Allerji" dememisler!!
|
|
![]() |
|
Alpin ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 01 Haz 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 2 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cevabınız için teşekkür ederim öncelikle. Alerji dediler aslında 2 haftadır süt ve süt ürünleri tüketmiyorum süt alerjisini denemek amacıyla. Tavsiyenizi hali hazırda klima hariç uyguladığım için bu kızarıklarla beraber yaşayacağız gibi duruyor. Bu durumda buna iyi gelen coresatin hakkında ne düşünüyorsunuz? Bebeğime mustela bile kullanmak istemeyen biri olarak coresatin i Gönül rahatlığıyla kullanabilir miyim? Ve bu durum ne zamana kadar devam eder?
Ve son bir soru olarak bu kabarcıklar kulak kepçesinde de oluyor. Hatta orayla başlıyor. Kulak kepçesinde de isilik olması mümkün müdür?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118331 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Daha evvel, defalarca yazdim... Corestatin hakkinda bilgi YOK!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|