|
|
Yanıt Yaz
|
Sayfa 12> |
| Yazar | |
yagmurd
Üye
Kayıt Tarihi: 29 Ara 2016 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Puanlar: 12 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: inek sutu alerji denildi ama diyetle kan gecmiyor.Gönderim Zamanı: 29 Ara 2016 Saat 04:56 |
|
Hocam merhabalar.5 bcuk aylik bir oglum var.3 aylikken inek sutu alerjisi teshisi konuldu ve siki bir diyete girdim.belirtilerimiz sunlardi:
Asiri gaz(10.gunden once basladi,daha 5 gunlukken ayaklarini ceke ceke kivraniyordu) Hicbir sey yokken tek kakada popoda asiri kizarma 40.gunden sonra baslayan reflu ve kusma Refluye bagli uyku sorunlari(gunduz bazen hic uyumuyordu) Kolik gibi olmasa da her gun olan ve banyoyla ya da kanguru ile susturabildigim bir aglama krizi 2 aylikken baslayan yesil ve mukuslu kaka 2bucuk aylikken baslayan kanli kaka (rota asindan sonra bir kere olup 2 hafta sonra tekrar basladi) Kilo alimimiz iyi: 3.800 dogdu.52 cm 1.ay:5 kilo 56 cm 2.ay:6.500 61 cm 3.ay:7.150 66 cm 4.ay:8 kilo 68 cm 5.ay:8.400 70 cm Diyete basladigimda 3 aylikti.diyetle birlikte reflu bitti diyebilirim.ayrica l Kaka sayimiz azaldi.3.ayda cok kotu kakalar yapti(turuncu ve yagli,asiri kotu kokulu yesil,hatta kakasinda iki kere kucuk top top 2,3 parca oldu sanki kakadaki olmasi gereken puturler yumak olmus gibi).diskida kan 3 hafta sonunda bitmisti ama ne olduysa birden yine hortladi.sadece kuzu eti ekmek ve patatesle beslendigimde bile olabiliyor. 5.ayda alerji testleri yapildi. Yama testinde soya ve yumurta sarisi alerjisi cikti.(2 ve 3. Derece) Kan testinde ise sogan,portakal,seftali,elma,dut,susam,inek sutu ve balik alerjisi cikti.(sogan 2.derece,digerleri 0.35 yani 1.drece) Bunlari sogan haric zaten yemiyordum dokunur korkusuyla.sadece elma yiyordum onun da testten once dokundugunu fark edip birakmistim.suan o da yok ama hala kan sikintimiz devam ediyor.kakamuz yesil kopuklu ve mukuslu. Daha ne yemeyeyim bilmiyorum.bir de hel ayni dongu: 2 gun uyku problemi ve huzursuzluk oluyor.anliyorum ki 3. Ya da 4. Gun kakada kan olacak.aynen de oyle ooluyor.aslinda bebegim huzurlu ve mutlu bir bebek(2.aydan sonra) Geceleri aglayarak uyaniyor,sarki soyluyorum ya da isigi aciyorum gozunu acip gulmeye basliyor.cok agrisi olsa oyunla da susmaz ki anlamiyorum.oynarken hicbir seyi yok gibi. Hocam yorumunuz nedir artik kafayi yemek uzereyim.ne yesem dokunuyor mu anlayamiyorum. Düzenleyen yagmurd - 29 Ara 2016 Saat 14:56 |
|
![]() |
|
yagmurd
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 29 Ara 2016 Saat 08:29 |
|
Hocam bu arada sadece annesutuyle besleniyor ve 3.aydan once saatli emziriyordum.3.ay gittigim alerji uzmani bebek istediginde ver dedi.bebegim de dogdugu gunden beri cok memeye duskun bir bebek.sadece acliktan degil bir yeri acidiginda ya da uyumak icin de emiyor.2bucuk aydir sik sik emiyor acaba refluyu geciren sey diyet degil de sik sik az emmek mi diye de dusunuyorum.cunku bir bebegin yedigim her seye de alerjisi olur mu?ki alerji dereceleri yumurta haric cok da az.sutum fazla olabilir mi?cunku diyet yapmadigim donemde bebegim 20. Dk emdikte sonra bile hala 60-80cc sutumu sagiyordum.
Düzenleyen yagmurd - 29 Ara 2016 Saat 08:34 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 29 Ara 2016 Saat 18:55 |
|
Kaziklanmissiniz. Artik bu konuyu hergun, SIL BASTAN ANLATMAKTAN BIKTIM... ALLERJI VEYA HASTALIK DAN OLSA; kilo kaybi OLURDU.. Bu sekilde fazla kilolu olmasi, fazla beslenmesine bagli ve Allerji ile hicbir alakasi yok. Tukiye'de "sut allerjisi" diye teshis konulan bebeklerin TAMAMI yanlis teshistir. Hepsi; Turk doktorlarinin sahtekarligidir. Bu konu ile ilgili teferruati, eski maillerden okuyun. Beslenme aralarini acin, 10 dakikadan fazla bir memeyi vermeyin. Hepsi duzelir. Sonra da gidin o assagilik doktorlara hadlerini bildirin. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 29 Ara 2016 Saat 18:58 |
|
![]() |
|
yagmurd
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 29 Ara 2016 Saat 19:09 |
|
Hocam ben de sık emzirmekten olabilir diye sormustum doktora ama yesil kaka olabilir ama kanama yapmaz demisti.kafam allakbullak oldu aylardir neler cekiyoruz bir bilseniz hocam. reflusunun diyetle duzelmesi ve o acayip korktugumuz kakalar bizi alerjiye inandirdi.hocam kakanin icindeki puturleri gormeyeli aylar oldu.bi gece de sivi kakanin icinde o puturcukler kucuk topak halinde birlesmisti ne oldugunu anlayamadik cok korktuk.
Hocam bir sorum daha olacak.15 gundur kakanin durumunu yaziyorum.dikkat ettim hep bi duzen var: Iki gun boyunca avuc icinden az bir iki kere kaka yapiyor.3. gun ise gunde 4u bulan yesil kopuklu kaka geliyor cok miktarda ve son kakada kan oluyor hep.boyle dev etmesi garip degil mi?sanki kan hem miktarca hem sayica cok kaka yaptigi gun geliyor en son 4.kakada.acaba kaka yapmaktan tahris mi oluyor?
|
|
![]() |
|
yagmurd
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 29 Ara 2016 Saat 19:17 |
|
Hocam peki alerji testlerinin pozitifligi de mi bir aldatmaca yani😮 gercekten tip dunyasi ne halde bizler ne yapacagiz
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 29 Ara 2016 Saat 19:39 |
|
4 yasindan evvel; HICBIR ALLERJI TESTI YAPILMAZ... Turkiye haric!!! Turkiye'de Tip, Avrupa ve Cin Tibbindan farkli, ucuncu bir Tip seklidir ve sarlatanliga dayanir.. |
|
![]() |
|
yagmurd
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 29 Ara 2016 Saat 19:46 |
|
Cevabiniz icin cok tesekkurler hocam.bebegim icin sevindim ama bebegimi kimlere emanet ediyorum diye de uzgunum.
6 aylik bir bebek icin 4 saat aralik yeterli midir?aralikli emzirmeye baslayinca kan ne zaman gecer?bu ay ek gidaya da baslayacaktik.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 29 Ara 2016 Saat 19:51 |
|
Karismayin, o acikip aglayinca besleyin.. Az besleyin, goreceksiniz her sey duzelecek.. VEYA ( Az beslenmek cocugun hosuna gitmiyorsa) kakaya hic kafayi takmayin, aynen devam edin.. Turk doktorlarini da kafaniza takmayin..
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
Sayfa 12> |
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|