|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
envberna ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 23 Kas 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 194 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 28 Şub 2017 Saat 06:23 |
Hocam merhabalar,
Kusura bakmayın çok farklı bir konuda sizin yorumunuzu rica ediyorum. Bu konu hakkında bir görüşünüz varsa paylaşmanızı rica ederim. 5,5 yaşındaki kızın ve 2 yaşındaki oğlum sabahları krep yemeyi çok seviyorlar. Hergun yumurtayı bu formda yedirmem çok daha kolay oluyor. Ancak hergun teflon veya granit tavada bunları pişirip yedirmeyin zararlı olabileceğini düşünüp yedirmek istemiyorum. Bu sefer kızıma yumurta getirmekte çok zorlaniyorum. Aslında kullandigim tavaları 3 ayda bir yeniliyorum. Ne kadar dikkatli olursam olayım yüzeyde kullanımdan dolayı kopmalar oluyor ve taban malzemesi alüminyum. Araştırma yaparken döküm tavalara rastladım. Döküm tava tencerelerde yemeğe demir karışabiliyormuş. Kızıma küçükken demir damlası kullanmış biru olarak fazla demir alır diye bu tavalarda gözünü korkuttu. Yemek vs pişirirken teflon, granit, celik ve döküm tavalardan hangisini önerirsiniz hocam? Birde yavaş pişiriciler çıkmış şimdi? Bunlar daha mi sağlıklı acaba? Fikriniz var ise paylaşırsanız çok sevinirim. Saygılar hocam
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118101 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- "... Kızıma küçükken demir damlası kullanmış biru olarak fazla demir alır diye bu tavalarda gözünü korkuttu. " YALAN... Hemde kuyruklu yalan... 2- Bakir tencelereler---> Aluminyum tencereler--->Teflon tencereler-->
Celik tencereler-->Dokum demir tencereler--> Seramik tencereler---> Simdi Amerika'da cikti, Turkiye'de de eli kulagindadir; Bakir tencereler tekrar cikti... Kapitalizm'in elinde oyuncak oldunuz, haberiniz yok.. Bir sonra cikan urun satilsin diye, bir onceki urun, kotulenir, butun mutfak levazimati yenilenir, herkez aldiginda, piyasa doygunluga ulastiginda; tekrar yeni bir urun cikarilir, ve gene onceki urun kotulenir. Sizler de boyle, "kafasi kesik tavuk" gibi, kosusturup; her yeni cikan urunu alip, eskisini atarsiniz.. Bakir kaplar, hemde kalaysiz sekilde kullanilmaya baslanildiginda, beni hatirlayin..
|
|
![]() |
|
envberna ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 23 Kas 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 194 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Yanıtınız için çok tesekkür ediyorum hocam. Kesinlikle çok haklısınız. Hergun yeni birşeyler çıkıyor. Bizlerde etrafımızda meme kanseri, lösemi gibi çaresiz hastalıklara yakalanan insanları gordukçe korkuyor ve herseye inaniyoruz. Kimileri glutensiz beslenmeyi öneriyor, kimileri sadece et ve yağ yememiz gerektiğini söylüyor, kimileri alkali beslenin diyor kimileri ise her ay d vit ampulu alıp k vitamini ve omega 3 takviyesi gerekli diyor. Şuanda satılan unların gdo lu ve ilaçlı oldugunu soyluyor kavulca unu vs gibi gluteni çok az ata erkil unları yiyin dıyor. Anlayacağınız ne ararsanız var. Bende her anne gibi çoçuklarım için en iyisini yapmaya çalışıyorum ama bazen iyi yapacağım derken yanlış birşey yapmaktan korkuyorum. Bu durumda eskiler nasıl çocuk büyütmüş onları düşünüp rahatlıyorum hocam
İyiki siz varsınız ve bizlere yol gösteriyorsunuz. Sağolun varolun Saygılarımla, |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118101 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
O saydiginiz; "carelerden" HICBIRI, kanseri onlemez... ONCE; kanserin sebebi bulunacak, ondan sonra tedavisi ve onlenmesi arkadan gelecek... Verem Hastaliginin tedavisi, ancak mikrobu bulunduktan sonra mumkun olmustur... Ondan evvel, "Kirpi eti yedirmeler", "Kan aldirmak", "Oksuruk kesici ilaclar" kullanmak, neler-neler vardi da hicbiri bir ise yaramadi.. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|